zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Elektrische Lucid Air reserveren? Dan moet je 900 euro dokken

 

1 oktober 2020 - De Lucid Air is een concurrent van de Tesla Model S. En dat belooft weinig goeds voor het succes in Nederland. Beide auto's gaan over de 80.000 euro heen en dat is voor de lage bijtelling van (volgend jaar) 12 procent niet gunstig. Wie toch warm wordt van de Amerikaanse elektrosedan kan alvast een aanbetaling doen. Voor 900 euro krijg je plekje in de wachtrij.



En dan begint het grote wachten. Want Lucid Motors bedient eerst de Noord-Amerikaanse markt met de Lucid Air. Aan de overkant van de oceaan kunnen klanten kiezen uit de instapversie van de Lucid Air, de Touring, de Grand Touring en de Dream Edition. Voor die laatste wil Lucid Motors een aanbetaling van liefst 7500 dollar hebben (1000 dollar voor de andere versies).





Lucid Air met vermogen tot 811 pk De 169.000 dollar kostende Dream Edition komt niet naar Nederland, maar de andere drie varianten wel. Over de basis-Air - die pas in 2022 komt - is nog niets bekend. De Touring en Grand Touring zijn behoorlijk overpowered, met vermogens van respectievelijk 628 en 811 pk. In de Verenigde Staten kost de Touring 95.000 dollar (ruim 80.000 euro). De Grand Touring is er vanaf 139.000 euro (zo'n 118.000 euro).



Maximaal 830 kilometer bereik Veel belangrijker dan vermogen is natuurlijk actieradius. En daarbij zit het wel goed met de Lucid Air. De Touring komt tot maximaal 650 kilometer, de Grand Touring zelfs tot 830 kilometer. Volgens Lucid Motors moet het mogelijk zijn om aan een snellader binnen twintig minuten 480 kilometer aan actieradius bij te laden. 



Wanneer komt de Lucid Air? Als je nu 900 euro neertelt om een Lucid Air te reserveren (hij is reeds te configureren), begint het grote wachten. De Lucid Air Grand Touring komt in de zomer van 2021 in de VS op de markt. Wanneer hij in Nederland aan wal wordt gezet, is nog niet bekend. Op de Lucid Air Touring moeten de Amerikanen tot eind 2021 wachten. Het instapmodel van de Lucid Air komt pas ergens in 2022.

Kijk voor meer autonieuws en autotests op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10