zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Nieuwe BMW 4-serie Cabrio is zowaar elegant

 

30 september 2020 - Dat de nieuwe BMW 4-serie Cabrio een fraai gelijnde auto is, heeft met één ding te maken. BMW is eindelijk van het stalen klapdak afgestapt en heeft gekozen voor een mooie softtop. En wonder boven wonder, die dikke nieren staan de 4-serie Cabrio helemaal zo slecht nog niet.Maar goed, die discussie gaan we verder niet aan. We zijn blij verrast door de BMW 4-serie Cabrio, laten we het daarop houden. Hij maakt de 3-serie / 4-serie completer, maar nog zeker niet compleet. Na de BMW 3-serie en 3-serie Touring, 4-serie Coupé en M3 / M4 komen ook nog de 4-serie Gran Coupé (een wat sportiever gelijnde vierdeurs sedan) en de i4 (de 4-serie Gran Coupé, maar dan elektrisch).

Eindelijk weer een stoffen kap Terug naar de BMW 4-serie Cabrio. Die gaat terug naar een stoffen cabriodak (de E46 had dat voor het laatst in 2006), wat ervoor zorgt dat de dakconstructie bijna de helft lichter is. Ook is het met een stoffen kap mogelijk om een fraaiere (lees: lagere) daklijn te creëren. Het dak is normaal gesproken in zwart uitgevoerd, maar kan ook met een zilvereffect worden besteld.Een stuk meer bagageruimte Een ander voordeel van een stoffen kap is dat die een stuk minder ruimte inneemt als hij is opgevouwen. Dat resulteert in een grotere kofferbak dan voorheen. Met het dak open is er 300 liter aan bagageruimte beschikbaar (80 liter meer dan bij het vorige model). Als de BMW 4-serie Cabrio dicht wordt gereden, is er 385 liter beschikbaar (15 liter meer).Altijd warme lucht in je nek Maar wij zouden gewoon open gaan rijden, want BMW heeft er alles aan gedaan om dat zo comfortabel mogelijk te maken, ook als de temperatuur buiten wat minder is. Er is een optioneel windscherm beschikbaar, en eveneens een zogeheten Air Collar in de hoofdsteunen, die onderweg warme lucht in je nek blaast. Automatische airconditioning met drie zones is standaard. BMW 4-serie Cabrio in zes versies BMW levert de nieuwe 4-serie Cabrio voorlopig in zes varianten. Er is een 420i (2,0-liter viercilinder met 184 pk), een 430i (2,0-liter viercilinder met 258 pk) en een M440i xDrive (3,0-liter zescilinder met 374 pk). Dieselmotoren zijn er ook: een 420d (2,0-liter viercilinder met 190 pk), 430d (3,0-liter zescilinder met 286 pk) en M440d xDrive (3,0-liter zescilinder met 340 pk).Op termijn ook BMW M4 Cabrio Alle versies hebben een achttraps automaat; alleen de x-Drive-modellen hebben vierwielaandrijving. Op termijn komt er ook nog een BMW M4 Cabrio met 480 pk of 510 pk (die laatste is de M4 Competition). De BMW 4-serie Cabrio komt in maart volgend jaar op de markt. Wat de open BMW gaat kosten, is nog niet bekend.

Kijk voor meer autonieuws en autotests op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Elektrische Volkswagen ID.4 nog dit jaar leverbaar, met 8% bijtelling
  Audi Sport gaat elektrisch met de Audi RS e-Tron GT
  Oh nee! Wederom een terugroepactie voor de Polestar 2
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
Marketing Inhaak Kalender 2021 + handige tips
Met de overzichtelijke kalender van Spotler heb je in één oogopslag alle 'inhakers' voor jouw (e-mail) marketingcampagnes van 2021 in beeld. Handig voor eventgebonden acties naar klanten en nieuwsbriefabonnees! Inclusief interessante e-mail marketing tips.
Download de gratis kalender
Lees verder
Wereldwijd actief technologiebedrijf sponsort Nederlands vrouwenteam voor extreme roeirace
reacties
Ruim helft Nederlanders openhartig over salaris (1) 
Ontwikkeling e-invoicing zorgt voor toename wereldwijde B2B-commerce in 2015 (1) 
Twee op de drie Nederlanders schaamt zich voor hoesten of niezen in publieke binnenruimtes (1) 
Grote organisaties zorgen beter voor thuiswerkende werknemers (1) 
Culture fit doorslaggevend voor recruiters (1) 
Bij helft Nederlanders komt gezelschapsspel op tafel tijdens feestdagen (1) 
Kwart medewerkers sjoemelt met klokken van tijd  (1) 
top10
Deepfakes, virtuele producties en lege bioscopen
Twijfel is de grote vriend van excellente prestaties
En op de drie Nederlanders wil dat werkgever niet-gevaccineerde collega weigert op kantoor
Leidinggevende stimuleert werknemer niet om te leren
Tips om uw vloer te beschermen tijdens het thuiswerken
Coronastress maakt managers en bestuurders minder capabel
Huizenkopers wijken steeds meer uit naar Overijssel, Groningen, Flevoland en Drenthe
In 2020 grootste cao-loonstijging in twaalf jaar
Bedrijven in duurzame energiesector hebben hogere omzet dan verwacht
Vier aandachtsgebieden voor de CIO op weg naar een datagedreven organisatie
meer top 10