zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Bent u geen autoliefhebber? Dan is de Ford Puma ST niks voor u

 

24 september 2020 - U bent uw wilde haren nog niet kwijt, maar u heeft wel kinderen of honden? Dan is de Ford Puma ST wellicht iets voor u. Want het bolle bommetje combineert de aandrijflijn van een hot hatchback (de Ford Fiesta ST) met de ruimte van een compacte crossover.



Rijdt u momenteel in een kleurloze leasebak? Dan ben u geen autoliefhebber, aldus Ford Performance-manager Stefan Münzinger. "Echte autoliefhebbers", zegt hij, "nemen geen genoegen met een minder opwindend karakter van een auto, alleen maar omdat het leven een 'verstandige' keuze vereist." Zo, die zit! Dus als u na die belediging geen Ford meer wilt kopen of leasen, dan begrijpen wij dat. Maar als u toch geïnteresseerd bent in de Ford Puma ST, lees dan even door.





Ford Puma ST met Fiesta ST-techniek De Ford Puma is onderhuids gebaseerd op de Ford Fiesta. Dus is het geen verrassing dat de Puma ST verwant is aan de Fiesta ST. En dat betekent dat hij een 1,5-liter driecilindertje aan boord heeft. Het turboblokje is klein van statuur, maar groot van vermogen, want er is liefst 200 pk en 320 Nm beschikbaar. Het resultaat? Van 0 naar 100 km/h in 6,7 seconden en een topsnelheid van 220 km/h. 



Mechanisch sperdifferentieel als optie Maar bij een opgepept motortje alleen blijft het natuurlijk niet. Ford geeft de Puma ST een sportonderstel mee, grotere remmen en een directere stuurinrichting. Rondom rolt de compacte crossover op 19-inch (!) lichtmetalen wielen. Optioneel is zowaar een mechanisch sperdifferentieel op de vooras. 



Track-rijmodus met launch control De bestuurder heeft in de Ford Puma ST één extra rijmodus om uit te kiezen. Eco, Normal en Sport had de Puma al, maar nu is daar Track bijgekomen. Daarin wordt onder andere de tractiecontrole uitgeschakeld. Grappig: de nieuwe Ford Puma ST heeft ook launch control, waarmee je in de optimale tijd naar 100 km/h kunt sprinten.



Recaro-sportstoelen en dubbele uitlaat Het oog wil natuurlijk ook wat, dus heeft Ford de Puma aangekleed met wat agressiever spoilerwerk, twee uitlaatpijpen rechts en een kleine collectie ST-logo's. De billen van de autoliefhebber achter het sportstuur worden in snel genomen bochten op hun plaats gehouden door echte Recaro-sportstoelen. Wat je daar allemaal voor moet betalen straks, is nog niet bekend.

Kijk voor meer autonieuws en autotests op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10