zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Dit kost de gefacelifte Volkswagen Tiguan

 

15 september 2020 - We schreven het al in ons bericht over de nieuwe Volkswagen Golf Variant: de Golf is wereldwijd niet langer de bestverkochte Volkswagen. Die eer gaat naar de Volkswagen Tiguan, die vanaf oktober in een vernieuwde gedaante te koop (en te lease) is. De suv - die nu meer dan ooit op de Touareg lijkt - is per direct te bestellen, voor een vanafprijs van 36.390 euro.De vernieuwde Volkswagen Tiguan is herkenbaar aan zijn imposante neuspartij. De grille is dieper in de voorbumper getrokken, waardoor de Tiguan nu wel op een kleine Touareg lijkt. Ook de koplampen zijn vernieuwd, met een opvallender tekening van de dagrijverlichting en een naar achteren getrokken streepje 'eye-liner' à la de Golf 8. Aan de achterzijde zien we eveneens nieuwe lichtunits, terwijl de modelnaam Tiguan nu in afzonderlijke letters wordt uitgespeld op de achterklep.

Tiguan eHybrid komt 50 kilometer ver op een acculading Kijk je onder het rechter achterlicht van de vernieuwde Volkswagen Tiguan, dan zie je daar mogelijk het e-Hybrid embleem. En dat is misschien wel het belangrijkste nieuws van deze tussentijdse modelwijziging: de SUV komt nu inderdaad ook als plug-in hybride (PHEV) op de markt. Volkswagen De Tiguan eHybrid beschikt over een viercilinder turbobenzinemotor die gekoppeld is aan een elektromotor. Samen leveren ze een systeemvermogen van 245 pk. Het accupakket is groot genoeg voor een volledig elektrische actieradius van 50 kilometer (WTLP).Multimedia en veiligheid weer helemaal up-to-date Net als bij de Golf 8 en de vernieuwde Arteon, wordt ook het interieur van de Tiguan voor een groot deel gedigitaliseerd. Centraal is een groot aanraakscherm in het dashboard geplaatst, dat de taken van traditionele knoppen grotendeels overneemt. Daarnaast krijgt de Tiguan het nieuwe MIB3-multimediasysteem, waarbij de online-functies verder zijn uitgebreid. Ook de veiligheidsuitrusting ging erop vooruit: de Tiguan wordt leverbaar met Travel Assist.Prijzen Volkswagen Tiguan PHEV in december Vooralsnog zijn alleen de prijzen bekend van de twee benzineversies van de Volkswagen Tiguan. De 1.5 TSI met 130 pk en handbak is er vanaf 36.390 euro. Erboven staat dezelfde motor, maar dan met 150 pk. Hij is er met handgeschakelde zesbak voor 38.190 euro en met zeventraps DSG-automaat voor 40.690 euro. De prijzen van de 2.0 TSI met 245 pk en de Tiguan PHEV (245 pk) zijn nog niet bekend. Beide modellen zijn vanaf half december te bestellen. In februari volgt de Tiguan met 193 pk sterke 2.0 TSI-motor.

Kijk voor meer autonieuws en autotests op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

Laatste autonieuws

  Nieuwe, sportieve BMW 128ti heeft historisch verantwoorde naam
  Polestar geeft toe: 'Een Polestar 2 is minder 'schoon' dan je denkt'
  Dit kost de gefacelifte Volkswagen Tiguan
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Managers onderschatten cyberdreigingen massaal
reacties
Terug naar het vroegere normaal is geen optie, streef daarom naar een beter normaal (1) 
Zakelijk vastgoed daalt in 2021 met zes procent in waarde  (1) 
Netto maandsalaris van Nederlander met modaal inkomen stijgt met 45 euro (1) 
Nederlanders schelden erop los (tegen chatbots) (1) 
Drie toepassingen voor digitalisering in kantoor ‘na corona’ (1) 
Een op de drie jongeren heeft door corona studie/werkplannen aangepast (1) 
Eén op de drie beleggers: maatschappelijk beleggen moet deels verplicht worden (1) 
top10
Wees extra alert op verdachte telefoontjes
Over hittegolven, Corona en het klimaat: een andere kijk op de kwestie
Netto maandsalaris van Nederlander met modaal inkomen stijgt met 45 euro
Drie toepassingen voor digitalisering in kantoor ‘na corona’
COVID-19 voedingsbodem voor geopolitieke risico’s
VGM-eisen voor VCA 2017/6. 0-certificering bij veel bedrijven nog onbekend
Zakelijk vastgoed daalt in 2021 met zes procent in waarde
Werknemer krijgt toegang tot corporate data via persoonlijke apparaten
Webinarmoe? Acht handige tips om dat te voorkomen
Grote toename eCrime
meer top 10