zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

De nieuwe Jaguar F-Pace kun je in het stopcontact steken

 

15 september 2020 - De Jaguar F-Pace - niet te verwarren met de F-Type - heeft een grondige update gekregen. Het belangrijkste nieuws laat zich raden: Jaguar heeft zijn grootste suv nu voorzien van de broodnodige plug-in hybridetechniek. De vanafprijs van de F-Pace is 71.280 euro.Om met het uiterlijk van de Jaguar F-Pace te beginnen: dat is vooral op detailniveau strakgetrokken. De koplampen en achterlichten hebben een andere indeling gekregen, er zijn gewijzigde bumpers en spoilers, en de grille is iets groter dan voorheen. Ingrijpender aangepakt is het interieur. Want op de middenconsole prijkt nu een knoeperd van een infotainmentscherm (11,4 inch).

Compleet nieuw dashboard voor Jaguar F-Pace Jaguar heeft in het binnenste van de F-Pace helemaal niets bij het oude gelaten. Het complete design van het dashboard is anders geworden, met een digitale cockpit, het hierboven genoemde display en een gewonere keuzehendel voor de transmissie (Jaguar gebruikt voorheen een draaiknop). De stoelen van de F-Pace zijn breder geworden.Nog maar één motor zonder elektrische ondersteuning In het leveringsprogramma van de Jaguar F-Pace staat nog maar één motor zonder elektrische ondersteuning. Dat is de 2.0-liter viercilinder turbo met 250 pk. Daarboven staan een 3,0-liter zescilinder met supercharger, turbo en mild-hybridtechniek. De aandrijflijn levert 400 pk, wat heel iets minder is dan de F-PACE P400e, die een 2,0-liter viercilinder turbomotor koppelt aan een elektromotor voor een systeemvermogen van 404 pk.Elektrische actieradius van maximaal 53 kilometer De plug-in hybride heeft een 17,1-kWh batterij, wat hem een elektrische actieradius van maximaal 53 kilometer geeft. De batterij is aan een wallbox in twee uur op te laden van leeg naar 80 procent laadniveau. Met een snellader (32 kW gelijkstroom) kan dat in een half uur. Jaguar geeft voor de F-Pace P400e een theoretisch verbruik van 1 op 45,5 op.Het dieselgamma van de Jaguar F-Pace Dieselliefhebbers komen bij Jaguar ook aan hun trekken. De F-Pace is er met een 2,0-liter viercilinder turbodiesel (163 pk of 204 pk) en met een 3,0-liter zescilinder turbodiesel (300 pk). Beide motoren worden ondersteund door een mild-hybridsysteem, dat remenergie omzet in elektriciteit, opslaat in een batterij en gebruikt voor het start/stop-systeem en om de verbrandingsmotor te helpen.Nieuw systeem Active Road Noise Cancellation Alle Jaguar F-Pace-modellen zijn voorzien van vierwielaandrijving en een achttrapsautomaat. Interessant is het nieuwe systeem Active Road Noise Cancellation, dat continu de trillingen van het wegoppervlak checkt en op basis daarvan geluidsgolven genereert om het geluid te onderdrukken. Volgens Jaguar raken inzittenden daardoor minder vermoeid onderweg.

Kijk voor meer autonieuws en autotests op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

Laatste autonieuws

  Nieuwe, sportieve BMW 128ti heeft historisch verantwoorde naam
  Polestar geeft toe: 'Een Polestar 2 is minder 'schoon' dan je denkt'
  Dit kost de gefacelifte Volkswagen Tiguan
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Managers onderschatten cyberdreigingen massaal
reacties
Terug naar het vroegere normaal is geen optie, streef daarom naar een beter normaal (1) 
Zakelijk vastgoed daalt in 2021 met zes procent in waarde  (1) 
Netto maandsalaris van Nederlander met modaal inkomen stijgt met 45 euro (1) 
Nederlanders schelden erop los (tegen chatbots) (1) 
Drie toepassingen voor digitalisering in kantoor ‘na corona’ (1) 
Een op de drie jongeren heeft door corona studie/werkplannen aangepast (1) 
Eén op de drie beleggers: maatschappelijk beleggen moet deels verplicht worden (1) 
top10
Wees extra alert op verdachte telefoontjes
Over hittegolven, Corona en het klimaat: een andere kijk op de kwestie
Netto maandsalaris van Nederlander met modaal inkomen stijgt met 45 euro
Drie toepassingen voor digitalisering in kantoor ‘na corona’
COVID-19 voedingsbodem voor geopolitieke risico’s
VGM-eisen voor VCA 2017/6. 0-certificering bij veel bedrijven nog onbekend
Zakelijk vastgoed daalt in 2021 met zes procent in waarde
Werknemer krijgt toegang tot corporate data via persoonlijke apparaten
Webinarmoe? Acht handige tips om dat te voorkomen
Grote toename eCrime
meer top 10