zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Volkswagen Golf Variant: Voor als je eens geen suv wilt

 

9 september 2020 - De wereldwijd bestverkopende Volkswagen is niet langer de Golf, maar de Tiguan, want door de opkomst van de middelgrote suv boet het traditionele c-segment aan populariteit in. En toch is de Volkswagen Golf nog steeds belangrijk in (met name) het zakelijke segment, vooral als Volkswagen Golf Variant.



Over het uiterlijk van de nieuwe Volkswagen Golf Variant hoeven we het niet al te lang te hebben: hij is een Golf met een laadbak. Waarbij overigens wel opvalt dat de Volkswagen-ontwerpers de achterzijde van het model iets 'dynamischer' hebben gemaakt. In vergelijking met de vorige Golf Variant helt de d-stijl en de achterruit meer naar voren.



Volkswagen Golf Variant iets groter En dat brengt ons gelijk bij het belangrijkste: hoe ruim is de Volkswagen Golf Variant? In vergelijking met zijn voorganger is hij bijna 7 centimeter langer geworden, waarvan het grootste deel in de wielbasis zit. De bagageruimte is iets groter geworden (plus 6 liter) en biedt nu plaats aan 611 liter aan koffers, tassen en boodschappen (1642 liter met de achterbank naar beneden).



Vergelijking met Seat en Skoda Kijken we naar de modellen waarmee de Volkswagen Golf Variant zijn platform deelt, dan zien we kleine verschillen. De Seat Leon Sportstourer heeft een kofferruimte met een inhoud van 620 - 1600 liter. Stalgenoot Skoda Octavia Combi gaat daar overheen met 640 - 1700 liter.

Volkswagen Golf Alltrack niet voor hier Tegelijkertijd met de Golf Variant introduceert Volkswagen de Golf Alltrack: een opgehoogde, iets stoerder aangeklede versie met standaard vierwielaandrijving. Zo'n variant is er ook van de vernieuwde Volkswagen Passat. Beide worden niet in Nederland geleverd.

Volkswagen Golf Variant





Volkswagen Golf Alltrack



Kijk voor meer autonieuws en autotests op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10