zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Nieuwe versie Jaguar I-Pace 16. 000 euro goedkoper

 

24 augustus 2020 - Meestal moet je bij voordeliger versies van elektrische auto's rijbereik inleveren. Zo niet bij de nieuwe Jaguar I-Pace EV320. Ook die heeft een actieradius van 470 kilometer. Door z'n lagere prijs is-ie ook voordeliger in de lease dan de I-Pace EV400. Wat lever je dan wel in?
Het belangrijkste verschil met de I-Pace EV400 vind je onder het stroompedaal. Je moet het met 80 pk minder doen. Toch is de I-Pace 320EV lang geen stakker. Hij sprint in 6,4 seconden naar 100 km/h, waarmee hij slechts 1,6 s moet prijsgeven op de EV400. Officieel heeft de minder vermogende I-Pace een even grote actieradius als zijn sterke broer. Maar we kunnen ons voorstellen dat de EV320 in de praktijk verder komt. Gewoon, omdat hij je minder uitnodigt het stroompedaal diep in te trappen.

Ideale nachtrust Bij de I-Pace EV400 duurde het even voordat hij geschikt werd voor driefaseladen, maar de EV320 is dat meteen. Ook in dat opzicht hoef je dus geen water bij de wijn te doen. Het leeg gereden accupakket zit in 8,6 uur weer helemaal vol. Dat komt ongeveer overeen met het aantal uren van een ideale nachtrust. Met behulp van een 50 kW DC-snellader kun je 63 kilometer per kwartier aan actieradius bijladen. Aan een 100 kW DC-lader is dat zelfs 127 km per kwartier.Jaguar I-Pace EV320 goedkoper in de lease Doordat de vanafprijs (65.990 euro) van de EV320 bijna 16 mille lager ligt dan die van de EV400 (81.855 euro), is de nieuwe versie van de I-Pace goedkoper in de lease. Over de eerste 45.000 euro is bedraagt de bijtelling immers een gunstige 8 procent., Over alles daarboven geldt een tarief van 22 procent.Geen ballonbanden a.u.b.! Om de komst van de nieuwe versie van de I-Pace te vieren, geeft Jaguar korting op het Business Pack. Dat bestaat onder meer uit 20-inch wielen. Alleen daarom zouden wij het pakket al aanvinken, want als we weer eens zo'n I-Pace op van die iele wieltjes op ballonbanden voorbij zien zoemen, keren we ons hoofd vol afgrijzen af ... Behalve die mooiere wielen omvat het zakenpakket een elektrisch bedienbare achterklep, een tweede touchscreen en stoelverwarming voorin. Volgens Jaguar vertegenwoordigt al dat lekkers bij de S-uitvoering een waarde van 4948 euro, maar hoef je er tijdelijk 'maar' 3000 euro voor neer te tellen.Kies je voor de Jaguar I-Pace EV320 SE, dan kost het Business Pack nog slechts 830 euro. Niet zo gek, als je bedenkt dat veel dingen uit het pretpakket al standaard zijn op de SE. Wat krijg je dan wel extra voor die 830 pegels? Een vast glazen panoramadak, 12-voudig verstelbare sportstoelen en het Cold Climate Pack.

Moet de Audi e-Tron de borst natmaken? Met zijn gunstiger prijs is de nieuwe Jaguar I-Pace EV320 ineens een gevaarlijke concurrent voor de Audi e-Tron 50 (vanaf 62.700). Vooral omdat de Audi een kleinere actieradius (336 km) heeft. Ook duikt de nieuwe I-Pace onder de prijs van de Mercedes EQC (77.935 euro).

Kijk voor meer autonieuws en autotests op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

Laatste autonieuws

  Nieuwe, sportieve BMW 128ti heeft historisch verantwoorde naam
  Polestar geeft toe: 'Een Polestar 2 is minder 'schoon' dan je denkt'
  Dit kost de gefacelifte Volkswagen Tiguan
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Managers onderschatten cyberdreigingen massaal
reacties
Terug naar het vroegere normaal is geen optie, streef daarom naar een beter normaal (1) 
Zakelijk vastgoed daalt in 2021 met zes procent in waarde  (1) 
Netto maandsalaris van Nederlander met modaal inkomen stijgt met 45 euro (1) 
Nederlanders schelden erop los (tegen chatbots) (1) 
Drie toepassingen voor digitalisering in kantoor ‘na corona’ (1) 
Een op de drie jongeren heeft door corona studie/werkplannen aangepast (1) 
Eén op de drie beleggers: maatschappelijk beleggen moet deels verplicht worden (1) 
top10
Wees extra alert op verdachte telefoontjes
Over hittegolven, Corona en het klimaat: een andere kijk op de kwestie
Netto maandsalaris van Nederlander met modaal inkomen stijgt met 45 euro
Drie toepassingen voor digitalisering in kantoor ‘na corona’
COVID-19 voedingsbodem voor geopolitieke risico’s
VGM-eisen voor VCA 2017/6. 0-certificering bij veel bedrijven nog onbekend
Zakelijk vastgoed daalt in 2021 met zes procent in waarde
Werknemer krijgt toegang tot corporate data via persoonlijke apparaten
Webinarmoe? Acht handige tips om dat te voorkomen
Grote toename eCrime
meer top 10