zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Porsche 911 Turbo is er nu ook zonder 'S'

 

16 juli 2020 - Slim hoor, van Porsche. Eerst de duurdere 911 Turbo S introduceren (dan room je alvast de top van de markt af) en daarna pas de 911 Turbo. Behelpen is het zeker niet met 70 pk en 50 Nm minder, want de Porsche 911 Turbo gaat gewoon in 2,8 seconden naar 100 km/h en haalt een top van 320 km/h. Ter vergelijking: de vorige Porsche 911 Turbo haalde dezelfde topsnelheid van 320 km/h, maar had 0,2 seconde langer nodig om 100 km/h te bereiken. De nieuwe Porsche 911 Turbo S - waarmee we eerder dit jaar reden - doet de standaardsprint in 2,7 seconden (min 0,1 seconde) en houdt het pas bij 330 km/h voor gezien.

Zescilinder boxermotor met twee turbo's Die laatste heeft in de basis dezelfde motor als de 911 Turbo - een 3,8-liter zescilinder boxer met twee turbo's - maar komt tot een vermogen van 650 pk en 800 Nm koppel. In de 911 Turbo moet je 'genoegen nemen' met 580 pk (plus 40 pk ten opzichte van het vorige model) en 750 Nm (plus 40 Nm).Vierwielaandrijving en achttraps PDK-bak Standaard is de Porsche 911 Turbo uitgerust met vierwielaandrijving en een achttraps automaat met dubbele koppeling. Optioneel zijn onder meer een sportuitlaat (met twee ronde pijpen in plaats van vier vierkante), een sportonderstel (standaard heeft de 911 Turbo een actief onderstel) en een Sport-pakket (zwarte accenten, koolstofvezeldelen, andere achterlichten).Porsche 911 Turbo met Lichtgewicht-pakket Nieuw is het Lichtgewicht-pakket, dat de Porsche 911 Turbo 30 kilo minder zwaar maakt. Als je het aanvinkt, krijg je lichtgewicht kuipstoelen en minder geluidsisolatie. Ook laat Porsche dan de twee achterzitjes in de 911 Turbo weg, waar je toch niets anders op kwijt kan dan kleine kinderen of bagage. Standaard gietijzeren remschijven De Porsche 911 Turbo staat op 20-inch lichtmetalen wielen vóór en 21-inch exemplaren achter (net als de 911 Turbo S), waarachter gietijzeren schijven schuilgaan. Uiteraard is het ook mogelijk om koolstofkeramische remmen te bestellen, die standaard worden geleverd op de 911 Turbo S.Ruim 30.000 euro minder duur dan Turbo S Qua prijs is er een flink verschil tussen de twee. De Porsche 911 Turbo - die in oktober bij de dealers staat - is er vanaf 239.200 euro (254.600 euro voor de 911 Turbo Cabriolet). Instappen in een 911 Turbo S kan pas vanaf 272.500 euro (287.900 euro voor de 911 Turbo S Cabriolet).Kijk voor meer autonieuws en autotests op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  De elektrische Mercedes EQC is opeens 10.000 euro goedkoper
  Herken jij de nieuwe Mercedes C-Klasse tussen andere Mercedessen?
  Hyundai Ioniq 5: waarom je plotseling geen Volkswagen ID.4 meer wilt
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
5 manieren om virtueel te netwerken
reacties
Verstrikt in een web van regeltjes (1) 
Tips voor werkende ouders (1) 
Eén op de vijf Nederlanders vindt ziekmelden ter compensatie overuren terecht  (2) 
Aantal loonbeslagen flexkrachten fors gestegen  (1) 
Ruime verdubbeling aantal misdaden gepleegd met ICT, gericht op ICT (2) 
Cadeau-inspiratie voor Valentijnsdag? Dit geven Nederlanders uit aan hun partner (1) 
Personeelsmanagers zullen steeds meer rekening moeten houden met freelancers (2) 
top10
Een op zes Nederlanders bang in de toekomst niet meer relevant te zijn op arbeidsmarkt
Cruciale inzichten voor een crisiscommunicatiestrategie
Bescherm thuiswerkers beter met extra toegangsrechten
Gratis handleiding voor het bestrijden van phishing en social engineering
Digitale ‘masters of change’ hebben de toekomst
Onzekerheid snijdt diep in arbeidsrelatie
Grootste vertrouwenskloof ooit tussen het goed geïnformeerde publiek en het brede publiek
Samenwerken is zo goed nog niet
Cyberaanval op HvA en UvA zoveelste bewijs dat sector groot risico loopt
2021 wordt het jaar van recoverware
meer top 10