zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Porsche 911 Turbo is er nu ook zonder 'S'

 

16 juli 2020 - Slim hoor, van Porsche. Eerst de duurdere 911 Turbo¬†S introduceren (dan room je alvast de top van de markt af) en daarna pas de 911 Turbo. Behelpen is het zeker niet met 70 pk en 50 Nm minder, want de Porsche 911 Turbo gaat gewoon in 2,8 seconden naar 100 km/h en haalt een top van 320 km/h.¬†



Ter vergelijking: de vorige Porsche 911 Turbo haalde dezelfde topsnelheid van 320 km/h, maar had 0,2 seconde langer nodig om 100 km/h te bereiken. De nieuwe Porsche 911 Turbo S - waarmee we eerder dit jaar reden - doet de standaardsprint in 2,7 seconden (min 0,1 seconde) en houdt het pas bij 330 km/h voor gezien.





Zescilinder boxermotor met twee turbo's Die laatste heeft in de basis dezelfde motor als de 911 Turbo - een 3,8-liter zescilinder boxer met twee turbo's - maar komt tot een vermogen van 650 pk en 800 Nm koppel. In de 911 Turbo moet je 'genoegen nemen' met 580 pk (plus 40 pk ten opzichte van het vorige model) en 750 Nm (plus 40 Nm).



Vierwielaandrijving en achttraps PDK-bak Standaard is de Porsche 911 Turbo uitgerust met vierwielaandrijving en een achttraps automaat met dubbele koppeling. Optioneel zijn onder meer een sportuitlaat (met twee ronde pijpen in plaats van vier vierkante), een sportonderstel (standaard heeft de 911 Turbo een actief onderstel) en een Sport-pakket (zwarte accenten, koolstofvezeldelen, andere achterlichten).



Porsche 911 Turbo met Lichtgewicht-pakket Nieuw is het Lichtgewicht-pakket, dat de Porsche 911 Turbo 30 kilo minder zwaar maakt. Als je het aanvinkt, krijg je lichtgewicht kuipstoelen en minder geluidsisolatie. Ook laat Porsche dan de twee achterzitjes in de 911 Turbo weg, waar je toch niets anders op kwijt kan dan kleine kinderen of bagage. 



Standaard gietijzeren remschijven De Porsche 911 Turbo staat op 20-inch lichtmetalen wielen vóór en 21-inch exemplaren achter (net als de 911 Turbo S), waarachter gietijzeren schijven schuilgaan. Uiteraard is het ook mogelijk om koolstofkeramische remmen te bestellen, die standaard worden geleverd op de 911 Turbo S.



Ruim 30.000 euro minder duur dan Turbo S Qua prijs is er een flink verschil tussen de twee. De Porsche 911 Turbo - die in oktober bij de dealers staat - is er vanaf 239.200 euro (254.600 euro voor de 911 Turbo Cabriolet). Instappen in een 911 Turbo S kan pas vanaf 272.500 euro (287.900 euro voor de 911 Turbo S Cabriolet).



Kijk voor meer autonieuws en autotests op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

Laatste autonieuws

  Audi S3 Sportback en Limousine zijn gemaakt om te bumperkleven
  Mercedes-Benz prijst hele zwik compacte plug-in hybrides
  BMW 4-serie Coup√©: Flinke nieren vragen flinke portemonnee
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
White paper: 24 tips om e-mailadressen te verzamelen
Wat kun je doen om in deze lastige tijd je e-mail database te vergroten? In dit white paper van Spotler lees je 24 concrete tips waar je direct mee aan de slag kunt. Een groter bereik betekent simpelweg ook een grotere kans op succes. Benieuwd naar de tips?
Download het white paper
Lees verder
Fit blijven zorgt voor betere prestaties op de werkvloer
reacties
Corona zorgt voor boost in online verkopen (1) 
Tijdens de vakantie fantaseren over later (1) 
Zonnige tendens woningen met zwembad  (1) 
Anderhalvemeter-klagen: helpt dat?  (1) 
Data-analist, data scientist en big data populairste termen bij zoeken naar IT-vacatures (1) 
Hoe data storytelling leidinggevenden helpt bij efficiŽnt beheer van LinkedIn-profiel (1) 
Een op de tien heeft liever heteroseksuele collega dan LGBT-collega (3) 
top10
Een op de tien heeft liever heteroseksuele collega dan LGBT-collega
Burn-out-behandelingen zelden effectief; tijd voor keurmerk
Mimecast waarschuwt voor tweede golf in coronaphishing
Drie tips om veilig te internetten vanaf uw vakantieadres
Hoe data storytelling leidinggevenden helpt bij efficiŽnt beheer van LinkedIn-profiel
Anderhalvemeter-klagen: helpt dat?
Een veilige hybride werkomgeving dankzij mobiele encryptie
Fors meer DDoS aanvallen vanwege COVID-19
Trend zet door: grote concerns die omvallen
Reorganiseren: vier belangrijke aandachtspunten
meer top 10