zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Met de BMW iX3 start BMW's elektro-offensief pas echt

 

14 juli 2020 - Dit moet toch wel de minst verrassende verrassing in de geschiedenis van verrassingen zijn. We weten natuurlijk al lang hoe de nieuwe BMW iX3 eruit ziet, maar dat neemt niet weg dat BMW's eerste elektrische suv een interessante auto is. Met name voor leaserijders, natuurlijk.De huidige BMW X3 - de derde generatie - is sinds 2018 op de markt. In datzelfde jaar liet BMW de Concept iX3 zien; een zo goed als productieklaar studiemodel. Zoals iedere fabrikant tegenwoordig, heeft BMW een elektrisch modellenoffensief in voorbereiding. Na de iX3 komen onder meer de i4 en de iNext. 

BMW op een kleine achterstand BMW - dat in 2013 voortvarend begon met de i3 - heeft een kleine achterstand op de andere Duitse premiummerken als het op elektrische modellen aankomt. Audi heeft al de E-Tron en E-Tron Sportback, Mercedes-Benz de EQC, Porsche de Taycan en Volkswagen binnenkort de ID.3.

BMW iX3 heeft achterwielaandrijving Bovendien lijkt BMW een iets andere strategie te kiezen. De iX3 is niet een op zichzelf staand elektrisch model, maar simpelweg een afgeleide van de X3. Hij wordt aangedreven door een elektromotor op de achteras, die een vermogen van 286 pk en 400 Nm koppel levert. Daarmee gaat de BMW iX3 in 6,8 seconden naar 100 km/h. De topsnelheid van de suv is begrensd op 180 km/h. Maximaal bereik van 459 kilometer Onder de vloer van het inzittendencompartiment ligt een 80-kWh batterij. Die kan met maximaal 150 kW worden geladen. Hij is dan in een half uur weer voor 80 procent vol. Als de meter 100 procent aangeeft, heb je volgens de offici√ęle WLTP-opgave een actieradius van maximaal 459 kilometer tot je beschikking.¬†Soundtrack door Hans Zimmer  Een gimmick is dat filmcomponist Hans Zimmer - bekend van onder meer Pirates of the Caribbean, The Dark Knight en Gladiator - het 'motorgeluid' heeft gecomponeerd. En omdat blauw inmiddels de kleur van elektrische aandrijving schijnt te zijn, is de BMW iX3 van buiten en van binnen aangekleed met blauwe accenten.

Vanafprijs BMW iX3 Wil je volgend jaar als particulier met subsidie een BMW iX3 aanschaffen, dan kom je van een koude kermis thuis. De iX3 is te duur voor de overheidssubsidie van 4000 euro. Hij kost in Nederland minimaal 71.000 euro en is leverbaar in twee uitvoeringen: Executive en High Executive.Kijk voor meer autonieuws en autotests op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

Laatste autonieuws

  Audi S3 Sportback en Limousine zijn gemaakt om te bumperkleven
  Mercedes-Benz prijst hele zwik compacte plug-in hybrides
  BMW 4-serie Coup√©: Flinke nieren vragen flinke portemonnee
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
White paper: 24 tips om e-mailadressen te verzamelen
Wat kun je doen om in deze lastige tijd je e-mail database te vergroten? In dit white paper van Spotler lees je 24 concrete tips waar je direct mee aan de slag kunt. Een groter bereik betekent simpelweg ook een grotere kans op succes. Benieuwd naar de tips?
Download het white paper
Lees verder
Fit blijven zorgt voor betere prestaties op de werkvloer
reacties
Corona zorgt voor boost in online verkopen (1) 
Tijdens de vakantie fantaseren over later (1) 
Zonnige tendens woningen met zwembad  (1) 
Anderhalvemeter-klagen: helpt dat?  (1) 
Data-analist, data scientist en big data populairste termen bij zoeken naar IT-vacatures (1) 
Hoe data storytelling leidinggevenden helpt bij efficiŽnt beheer van LinkedIn-profiel (1) 
Een op de tien heeft liever heteroseksuele collega dan LGBT-collega (3) 
top10
Een op de tien heeft liever heteroseksuele collega dan LGBT-collega
Burn-out-behandelingen zelden effectief; tijd voor keurmerk
Mimecast waarschuwt voor tweede golf in coronaphishing
Drie tips om veilig te internetten vanaf uw vakantieadres
Hoe data storytelling leidinggevenden helpt bij efficiŽnt beheer van LinkedIn-profiel
Een veilige hybride werkomgeving dankzij mobiele encryptie
Anderhalvemeter-klagen: helpt dat?
Fors meer DDoS aanvallen vanwege COVID-19
Trend zet door: grote concerns die omvallen
Reorganiseren: vier belangrijke aandachtspunten
meer top 10