zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Opgefriste Volkswagen Tiguan (2020) komt óók als PHEV plug-in hybride

 

1 juli 2020 - Om de belangstelling voor de inmiddels vier jaar oude Volkswagen Tiguan een nieuwe impuls te geven, ging de compacte suv onder het mes. De vernieuwde Tiguan lijkt nu op een kleine Touareg, terwijl plug-in hybride techniek de milieulobby tevreden stelt.Volkswagen kan dik tevreden zijn over de resultaten die de compacte SUV Tiguan boekt. Alleen in 2019 werden er al 911.000 verkocht, en sinds de introductie van het model in 2007, zijn dat er zelfs al meer dan 6 miljoen. Maar de huidige (tweede) generatie van de Tiguan is inmiddels 4 jaar, en dus werd het tijd voor de obligate facelift.De Tiguan wil een kleine Touareg zijn De vernieuwde Volkswagen Tiguan is herkenbaar aan zijn imposante neuspartij. De grille is dieper in de voorbumper getrokken, waardoor de Tiguan nu wel op een kleine Touareg lijkt. Ook de koplampen zijn vernieuwd, met een opvallender tekening van de dagrijverlichting en een naar achteren getrokken streepje 'eye-liner' à la de Golf 8. Aan de achterzijde zien we eveneens nieuwe lichtunits, terwijl de modelnaam Tiguan nu in afzonderlijke letters wordt uitgespeld op de achterklep. Tiguan eHybrid komt 50 kilometer ver op een acculading Kijk je onder het rechter achterlicht van de vernieuwde Volkswagen Tiguan, dan zie je daar mogelijk het e-Hybrid embleem. En dat is misschien wel het belangrijkste nieuws van deze tussentijdse modelwijziging: de SUV komt nu inderdaad ook als plug-in hybride (PHEV) op de markt. Volkswagen De Tiguan eHybrid beschikt over een viercilinder turbobenzinemotor die gekoppeld is aan een elektromotor. Samen leveren ze een systeemvermogen van 245 pk. Het accupakket is groot genoeg voor een volledig elektrische actieradius van 50 kilometer (WTLP).

Multimedia en veiligheid weer helemaal up-to-date Net als bij de Golf 8 en de vernieuwde Arteon, wordt ook het interieur van de Tiguan voor een groot deel gedigitaliseerd. Centraal is een groot aanraakscherm in het dashboard geplaatst, dat de taken van traditionele knoppen grotendeels overneemt. Daarnaast krijgt de Tiguan het nieuwe MIB3-multimediasysteem, waarbij de online-functies verder zijn uitgebreid. Ook de veiligheidsuitrusting ging erop vooruit: de Tiguan wordt leverbaar met Travel Assist, dat - met de hulp van adaptieve cruisecontrol en actieve rijstrookassistent - de besturing en het gasgeven en remmen deels uit handen neemt.

Vernieuwde Tiguan in oktober in Nederland De vernieuwde Volkswagen Tiguan komt dit najaar naar Nederland; in oktober is de SUV bij de dealer te aanschouwen. Uiteraard worden naast de eHybrid nog tal van benzine- en dieselvarianten aangeboden, en ook de langere Tiguan Allspace blijft als vanouds leverbaar.

Kijk voor meer autonieuws en autotests op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  De elektrische Mercedes EQC is opeens 10.000 euro goedkoper
  Herken jij de nieuwe Mercedes C-Klasse tussen andere Mercedessen?
  Hyundai Ioniq 5: waarom je plotseling geen Volkswagen ID.4 meer wilt
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
5 manieren om virtueel te netwerken
reacties
Verstrikt in een web van regeltjes (1) 
Tips voor werkende ouders (1) 
En op de vijf Nederlanders vindt ziekmelden ter compensatie overuren terecht  (2) 
Aantal loonbeslagen flexkrachten fors gestegen  (1) 
Ruime verdubbeling aantal misdaden gepleegd met ICT, gericht op ICT (2) 
Cadeau-inspiratie voor Valentijnsdag? Dit geven Nederlanders uit aan hun partner (1) 
Personeelsmanagers zullen steeds meer rekening moeten houden met freelancers (2) 
top10
Van keukentafel tot thuiskantoor
Een op zes Nederlanders bang in de toekomst niet meer relevant te zijn op arbeidsmarkt
Cruciale inzichten voor een crisiscommunicatiestrategie
Bescherm thuiswerkers beter met extra toegangsrechten
Onzekerheid snijdt diep in arbeidsrelatie
Gratis handleiding voor het bestrijden van phishing en social engineering
2021 wordt het jaar van recoverware
Verstrikt in een web van regeltjes
Nederlander ervaart technische problemen tijdens het thuiswerken
Vier stappen voor organisaties om Healthy Data te creren
meer top 10