zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Basismodel Porsche Taycan heeft alleen achterwielaandrijving

 

30 juni 2020 - Het instapmodel van de elektrische Porsche Taycan heet simpelweg Porsche Taycan. Hij komt onder de Taycan 4S, Taycan Turbo en Taycan Turbo S in het leveringsprogramma te staan en wordt aangedreven door één elektromotor op de achteras met een vermogen van 408 pk.



De Porsche Taycan werd in 2019 geïntroduceerd en was er tot nu toe in drie vierwielaangedreven smaken. Aan de top van de Taycan-reeks staat de Turbo S, die liefst 761 pk sterk is en in 2,8 seconden (!) naar 100 km/h gaat. Daaronder staan de Turbo met 680 pk en de 4S met 530 pk. Die laatste is echter ook als Performance Battery Plus te bestellen. Dan heeft hij 571 pk en krijgt hij een grotere batterij mee (93,4 kWh), die goed is voor een actieradius van maximaal 463 kilometer.







Actieradius van bijna 500 kilometer Voor de Porsche Taycan zonder toevoeging zijn ook de 79,2- en 93,4-Kwh batterij leverbaar. Die eerste geeft de instapper een actieradius van 414 kilometer (gekoppeld aan een 408 pk sterke elektromotor op de achteras). Als je voor de Performance Battery Plus-optie kiest, stijgt het maximale bereik naar 489 kilometer en het vermogen van de elektromotor naar 476 pk. De achterwielaangedreven Taycan gaat in 5,4 seconden naar 100 km/h en haalt een top van 230 km/h.



Porsche Taycan 4S bestverkopende model Wij reden de Porsche Taycan 4S en Porsche Taycan Turbo begin dit jaar en waren enorm onder de indruk. Volgens Porsche is de Taycan 4S met Performance Battery Plus-optie momenteel de bestverkopende variant van de elektrische sportsedan (vierdeurs coupé, zo u wilt). Wanneer de achterwielaangedreven Porsche Taycan naar Nederland komt, is nog niet bekend. Hij komt eerst in China op de markt.

Kijk voor meer autonieuws en autotests op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10