zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Bij de vernieuwde Audi Q5 kun je je eigen achterlichten kiezen

 

29 juni 2020 - We hebben het aan Audi te 'danken' dat auto's LED-dagrijverlichting en van die aanstellerige dynamische richtingaanwijzers hebben. En nu komt het merk met weer een innovatie op het gebied van verlichting: de gefacelifte Audi Q5 heeft OLED-achterlichten die je in drie verschillende designs kunt bestellen. De facelift van de Audi Q5 is uiteraard vrij subtiel: de grille is wat platter en breder geworden, de luchtinlaten ernaast zijn iets anders vormgegeven, de koplampen hebben een andere indeling gekregen en er zit nu een sierstrip tussen de achterlichten. Een primeur, aldus Audi, zijn de achterlichten, die nu zijn voorzien van efficiëntere OLED-techniek. 

Kies je achterlichten Geinig: kopers van een Q5 kunnen straks kiezen uit drie lichtsignaturen voor de achterlichten, elk met een eigen coming home- en leaving home-functie. Een vierde design is alleen beschikbaar als de Dynamic-stand van het Audi Drive Select-systeem wordt ingeschakeld. Als een andere auto binnen twee meter van een geparkeerde Q5 komt, lichten de OLED-achterlichten op als waarschuwing.Geen draai-drukknop meer De grootste wijziging in het interieur van de Audi Q5 heeft te maken met het scherm van het MMI-infotainmentsysteem. Dat is iets groter geworden en kan nu niet meer worden aangestuurd met de traditionele draai-drukknop (die is weggelaten). De bediening gaat alleen nog via het touchscreen of via stemcommando's.Audi Q5 'praat' met omgeving Audi heeft een aantal car-to-x-functies in de vernieuwde Q5 geïntegreerd. Dat betekent simpel gezegd dat de auto met de weginfrastructuur 'praat', waardoor hij kan aangeven waar vrije parkeerplaatsen zijn en hoe hard je moet blijven rijden om bij het volgende verkeerslicht groen te krijgen. DAB+ en Amazon Alexa zijn standaard op de Audi Q5.Sportonderstel of adaptieve luchtvering Op het gebied van onderstel is er veel te kiezen in de optielijst. Naast het standaardonderstel is er ook een wielophanging met instelbare dempers, een sportonderstel of adaptieve luchtvering. Met Audi Drive Select hebben bestuurders de keuze uit maximaal zeven rijmodi. De Audi Q5 staat op 17-inch lichtmetalen wielen. Optioneel is tot 21 inch beschikbaar.Alleen als plug-in hybride  Audi haalt de opgefriste Q5 eind dit jaar naar Nederland, uitsluitend als plug-in hybride met 299 pk of 367 pk. Zoals dat gaat tegenwoordig komt het model eerst op de markt als Edition One. Wat die gaat kosten, is nog niet bekend, want de precieze specificaties en prijzen van de vernieuwde Audi Q5 worden later bekendgemaakt.

Kijk voor meer autonieuws en autotests op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Je hond wordt doodsbang van de Porsche Taycan Cross Turismo
  Je kunt nu al een elektrische Mercedes EQS bestellen
  De elektrische Mercedes EQC is opeens 10.000 euro goedkoper
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
eBook: Verbeter in 10 stappen je e-mail marketing
In het ebook 'Verbeter in 10 stappen je email marketing' ontdek je snel of je op de goede weg bent en waar je nog extra stappen kunt zetten. Denk aan bestandsgroei, dynamische content, A/B-testen, datakoppelingen en meer. Ben je benieuwd hoe je hierop scoort?
Download het eBook
 
Lees verder
5 manieren om virtueel te netwerken
reacties
Één jaar corona: meerderheid werknemers ervaart voordelen thuiswerken (1) 
Verstrikt in een web van regeltjes (1) 
Tips voor werkende ouders (1) 
Eén op de vijf Nederlanders vindt ziekmelden ter compensatie overuren terecht  (2) 
Aantal loonbeslagen flexkrachten fors gestegen  (1) 
Ruime verdubbeling aantal misdaden gepleegd met ICT, gericht op ICT (2) 
Cadeau-inspiratie voor Valentijnsdag? Dit geven Nederlanders uit aan hun partner (1) 
top10
Mannen willen geld, vrouwen passende werktijden
BlackBerry 2021 Threat Report onthult massale COVID-19-uitbuiting
Gedateerde roostersoftware zorgt voor stevige omzetverliezen
Één jaar corona: meerderheid werknemers ervaart voordelen thuiswerken
Helft tech-vrouwen zag gendergelijkheid verbeteren
Fusies, overnames en deelnemingen in de ICT-markt vinden een weg in 2020
Nederlanders meer dan ooit verbonden met hun werkgever
Cybercriminelen volgen online activiteiten werknemers op de voet
Drie tips om de effectiviteit van uw team te meten
Loopbaansector heeft last van lage werkloosheid
meer top 10