zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Bij de vernieuwde Audi Q5 kun je je eigen achterlichten kiezen

 

29 juni 2020 - We hebben het aan Audi te 'danken' dat auto's LED-dagrijverlichting en van die aanstellerige dynamische richtingaanwijzers hebben. En nu komt het merk met weer een innovatie op het gebied van verlichting: de gefacelifte Audi Q5 heeft OLED-achterlichten die je in drie verschillende designs kunt bestellen.¬†De facelift van de Audi Q5 is uiteraard vrij subtiel: de grille is wat platter en breder geworden, de luchtinlaten ernaast zijn iets anders vormgegeven, de koplampen hebben een andere indeling gekregen en er zit nu een sierstrip tussen de achterlichten. Een primeur, aldus Audi, zijn de achterlichten, die nu zijn voorzien van effici√ęntere OLED-techniek.¬†

Kies je achterlichten Geinig: kopers van een Q5 kunnen straks kiezen uit drie lichtsignaturen voor de achterlichten, elk met een eigen coming home- en leaving home-functie. Een vierde design is alleen beschikbaar als de Dynamic-stand van het Audi Drive Select-systeem wordt ingeschakeld. Als een andere auto binnen twee meter van een geparkeerde Q5 komt, lichten de OLED-achterlichten op als waarschuwing.Geen draai-drukknop meer De grootste wijziging in het interieur van de Audi Q5 heeft te maken met het scherm van het MMI-infotainmentsysteem. Dat is iets groter geworden en kan nu niet meer worden aangestuurd met de traditionele draai-drukknop (die is weggelaten). De bediening gaat alleen nog via het touchscreen of via stemcommando's.Audi¬†Q5 'praat' met omgeving Audi heeft een aantal car-to-x-functies in de vernieuwde Q5 ge√Įntegreerd. Dat betekent simpel gezegd dat de auto met de weginfrastructuur 'praat', waardoor hij kan aangeven waar vrije parkeerplaatsen zijn en hoe hard je moet blijven rijden om bij het volgende verkeerslicht groen te krijgen. DAB+ en Amazon Alexa zijn standaard op de Audi Q5.Sportonderstel of adaptieve luchtvering Op het gebied van onderstel is er veel te kiezen in de optielijst. Naast het standaardonderstel is er ook een wielophanging met instelbare dempers, een sportonderstel of adaptieve luchtvering. Met Audi Drive Select hebben bestuurders de keuze uit maximaal zeven rijmodi. De Audi Q5 staat op 17-inch lichtmetalen wielen. Optioneel is tot 21 inch beschikbaar.Alleen als plug-in hybride  Audi haalt de opgefriste Q5 eind dit jaar naar Nederland, uitsluitend als plug-in hybride met 299 pk of 367 pk. Zoals dat gaat tegenwoordig komt het model eerst op de markt als Edition One. Wat die gaat kosten, is nog niet bekend, want de precieze specificaties en prijzen van de vernieuwde Audi Q5 worden later bekendgemaakt.

Kijk voor meer autonieuws en autotests op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

Laatste autonieuws

  Polestar 2 kopen? Dat doe je 'In Space'
  BPM: Waarom veel auto's per 1 juli duurder of goedkoper worden.
  Subsidie op elektrische auto's voor particulieren. Hoe werkt het?
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
White paper: Segmentatie en profielverrijking in e-mail marketing
Je weet ongetwijfeld dat gesegmenteerde mailings beter aansluiten op je lezerspubliek en om die reden betere ratio’s scoren, maar waar moet je beginnen? Laat dit Spotler white paper je inspireren en op weg helpen.
Download het white paper
 
Lees verder
Geregistreerde Nederlandse elektrische auto's groeit alsmaar door
reacties
(Wanneer) geven we elkaar weer een hand? (2) 
Digital nomad heeft behoefte aan persoonlijk contact met community (2) 
Autobezit voor Nederlanders nog belangrijker in coronatijden (1) 
Helft Nederlanders nog nooit overgestapt van autoverzekering (1) 
Helft bedrijven heeft moeite met datamanagement (1) 
Ook Renault en Nissan snijden in prijzen elektrische auto's (1) 
Vier op de tien vinden klantenservice financiŽle dienstverleners ondermaats  (2) 
top10
Pandemie heeft drastische gevolgen voor werk en inkomen Millennials en Generatie Z
Welke HR-banen verschijnen de komende tien jaar?
Wat zijn de regionale gevolgen van corona?
Platform de Toekomst van Arbeid geeft boost aan hervormingen werken, leren en sociale zekerheid
Nauwelijks beweging in de luchtvaart in mei
CEOís moeten technologie in hun DNA hebben om succesvol te zijn
Thuiswerker is zich tijdens lockdown meer bewust geworden van cybersecurity
Onverwachte netwerkproblemen grootste frustratie van IT-teams
Bijna alle partners willen aanvullend geboorteverlof opnemen
Vier redenen waarom het nieuwe werken beter is
meer top 10