zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Digitale i-Cockpit voor de vernieuwde Peugeot 308 (2020)

 

12 juni 2020 - De succesvolle Peugeot 308 heeft een facelift ondergaan. Veel heeft dat niet om het lijf. Vooral het interieur kreeg een belangrijke opfrisser. Voortaan heeft de 308 een digitale i-Cockpit.De Peugeot 308 heeft in zijn 7-jarige loopbaan al heel wat mooie resultaten geboekt. Hij werd Auto van het Jaar 2014, vóór de elektrische BMW i3 en Tesla Model S. Een jaar later was de 308 de best verkochte auto van Nederland, al was dat met name het resultaat van de gunstige bijtellingsregels op auto's met een lage CO2-uitstoot. Inmiddels heeft Peugeot al meer dan 1,5 miljoen exemplaren van de compacte middenklasser verkocht. Aanleiding om het na de bescheiden facelift uit 2017 over een heel andere boeg te gooien, had Peugeot dan ook niet.Facelift heeft weinig om het lijf Het is speuren naar de uiterlijke verschillen. Echt, we hebben de foto's met het vergrootglas bekeken, op zoek naar andere details, maar zijn niet verder gekomen dan setje nieuwe lichtmetalen wielen en de getoonde lakkleur Bleu Vertigo. En als we in het persbericht niets over het hoofd hebben gezien, dan heeft Peugeot het daar ook bij gelaten.Bekend uit de 208, 2008, 3008, 5008 en 508 De belangrijkste vernieuwing ontdek je aan boord van de Peugeot 308. Daar hebben de hoog boven het stuur geplaatste analoge snelheidsmeter en toerenteller namelijk het veld geruimd. Ervoor in de plaats zit een volledig digitale i-Cockpit. Die kennen we uit de 208, 2008, 3008, 5008 en 508 - kortom: uit nagenoeg alle andere personenauto's van Peugeot. In zijn zevende levensjaar krijgt de 308 nu dus ook een digitaal instrumentarium. Dat is trouwens heel eenvoudig aan je smartphone te koppelen, zodat je tal van apps - zoals Apple CarPlay en Android Auto - kunt bedienen vanaf het centrale touch screen.

Mes in het 308-aanbod Waar Peugeot vooral het mes in heeft gezet, is de prijslijst. De 308 en 308 SW zijn voortaan nog maar met drie verschillende motoren en in vier verschillende uitrustingsniveaus te bestellen. Er is keuze uit een 110 en 130 pk sterke 1,2-liter PureTech benzinemotor en uit een 130 pk sterke BlueHDI dieselmotor. Beide motoren met 130 pk kunnen zowel met een handbak als met een EAT8 automaat worden besteld.

Blue Lease GT voor zakelijke rijderVoor de zakelijke rijder heeft Peugeot de uitrustingsvariant Blue Lease GT geïntroduceerd, die standaard is voorzien van sportieve elementen als 18-inch lichtmetalen wielen. alcantara bekleding en veiligheidsvoorzieningen zoals actieve dodehoekwaarschuwing en een actieve parkeerhulp. Prijzen van de vernieuwde Peugeot 308 beginnen bij 23.850 euro voor de 308 Berline 1.2 PureTech 110 Blue Lease Active. De 308 SW is verkrijgbaar vanaf 25.110 euro. 

Kijk voor meer autonieuws en autotests op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

Laatste autonieuws

  Polestar 2 kopen? Dat doe je 'In Space'
  BPM: Waarom veel auto's per 1 juli duurder of goedkoper worden.
  Subsidie op elektrische auto's voor particulieren. Hoe werkt het?
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
White paper: Segmentatie en profielverrijking in e-mail marketing
Je weet ongetwijfeld dat gesegmenteerde mailings beter aansluiten op je lezerspubliek en om die reden betere ratio’s scoren, maar waar moet je beginnen? Laat dit Spotler white paper je inspireren en op weg helpen.
Download het white paper
 
Lees verder
Geregistreerde Nederlandse elektrische auto's groeit alsmaar door
reacties
(Wanneer) geven we elkaar weer een hand? (2) 
Digital nomad heeft behoefte aan persoonlijk contact met community (2) 
Autobezit voor Nederlanders nog belangrijker in coronatijden (1) 
Helft Nederlanders nog nooit overgestapt van autoverzekering (1) 
Helft bedrijven heeft moeite met datamanagement (1) 
Ook Renault en Nissan snijden in prijzen elektrische auto's (1) 
Vier op de tien vinden klantenservice financiële dienstverleners ondermaats  (2) 
top10
Pandemie heeft drastische gevolgen voor werk en inkomen Millennials en Generatie Z
Welke HR-banen verschijnen de komende tien jaar?
Wat zijn de regionale gevolgen van corona?
Platform de Toekomst van Arbeid geeft boost aan hervormingen werken, leren en sociale zekerheid
Nauwelijks beweging in de luchtvaart in mei
CEO’s moeten technologie in hun DNA hebben om succesvol te zijn
Thuiswerker is zich tijdens lockdown meer bewust geworden van cybersecurity
Onverwachte netwerkproblemen grootste frustratie van IT-teams
Bijna alle partners willen aanvullend geboorteverlof opnemen
Vier redenen waarom het nieuwe werken beter is
meer top 10