zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Digitale i-Cockpit voor de vernieuwde Peugeot 308 (2020)

 

12 juni 2020 - De succesvolle Peugeot 308 heeft een facelift ondergaan. Veel heeft dat niet om het lijf. Vooral het interieur kreeg een belangrijke opfrisser. Voortaan heeft de 308 een digitale i-Cockpit.De Peugeot 308 heeft in zijn 7-jarige loopbaan al heel wat mooie resultaten geboekt. Hij werd Auto van het Jaar 2014, vóór de elektrische BMW i3 en Tesla Model S. Een jaar later was de 308 de best verkochte auto van Nederland, al was dat met name het resultaat van de gunstige bijtellingsregels op auto's met een lage CO2-uitstoot. Inmiddels heeft Peugeot al meer dan 1,5 miljoen exemplaren van de compacte middenklasser verkocht. Aanleiding om het na de bescheiden facelift uit 2017 over een heel andere boeg te gooien, had Peugeot dan ook niet.Facelift heeft weinig om het lijf Het is speuren naar de uiterlijke verschillen. Echt, we hebben de foto's met het vergrootglas bekeken, op zoek naar andere details, maar zijn niet verder gekomen dan setje nieuwe lichtmetalen wielen en de getoonde lakkleur Bleu Vertigo. En als we in het persbericht niets over het hoofd hebben gezien, dan heeft Peugeot het daar ook bij gelaten.Bekend uit de 208, 2008, 3008, 5008 en 508 De belangrijkste vernieuwing ontdek je aan boord van de Peugeot 308. Daar hebben de hoog boven het stuur geplaatste analoge snelheidsmeter en toerenteller namelijk het veld geruimd. Ervoor in de plaats zit een volledig digitale i-Cockpit. Die kennen we uit de 208, 2008, 3008, 5008 en 508 - kortom: uit nagenoeg alle andere personenauto's van Peugeot. In zijn zevende levensjaar krijgt de 308 nu dus ook een digitaal instrumentarium. Dat is trouwens heel eenvoudig aan je smartphone te koppelen, zodat je tal van apps - zoals Apple CarPlay en Android Auto - kunt bedienen vanaf het centrale touch screen.

Mes in het 308-aanbod Waar Peugeot vooral het mes in heeft gezet, is de prijslijst. De 308 en 308 SW zijn voortaan nog maar met drie verschillende motoren en in vier verschillende uitrustingsniveaus te bestellen. Er is keuze uit een 110 en 130 pk sterke 1,2-liter PureTech benzinemotor en uit een 130 pk sterke BlueHDI dieselmotor. Beide motoren met 130 pk kunnen zowel met een handbak als met een EAT8 automaat worden besteld.

Blue Lease GT voor zakelijke rijderVoor de zakelijke rijder heeft Peugeot de uitrustingsvariant Blue Lease GT geïntroduceerd, die standaard is voorzien van sportieve elementen als 18-inch lichtmetalen wielen. alcantara bekleding en veiligheidsvoorzieningen zoals actieve dodehoekwaarschuwing en een actieve parkeerhulp. Prijzen van de vernieuwde Peugeot 308 beginnen bij 23.850 euro voor de 308 Berline 1.2 PureTech 110 Blue Lease Active. De 308 SW is verkrijgbaar vanaf 25.110 euro. 

Kijk voor meer autonieuws en autotests op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Je hond wordt doodsbang van de Porsche Taycan Cross Turismo
  Je kunt nu al een elektrische Mercedes EQS bestellen
  De elektrische Mercedes EQC is opeens 10.000 euro goedkoper
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
eBook: Verbeter in 10 stappen je e-mail marketing
In het ebook 'Verbeter in 10 stappen je email marketing' ontdek je snel of je op de goede weg bent en waar je nog extra stappen kunt zetten. Denk aan bestandsgroei, dynamische content, A/B-testen, datakoppelingen en meer. Ben je benieuwd hoe je hierop scoort?
Download het eBook
 
Lees verder
5 manieren om virtueel te netwerken
reacties
Één jaar corona: meerderheid werknemers ervaart voordelen thuiswerken (1) 
Verstrikt in een web van regeltjes (1) 
Tips voor werkende ouders (1) 
Eén op de vijf Nederlanders vindt ziekmelden ter compensatie overuren terecht  (2) 
Aantal loonbeslagen flexkrachten fors gestegen  (1) 
Ruime verdubbeling aantal misdaden gepleegd met ICT, gericht op ICT (2) 
Cadeau-inspiratie voor Valentijnsdag? Dit geven Nederlanders uit aan hun partner (1) 
top10
Mannen willen geld, vrouwen passende werktijden
BlackBerry 2021 Threat Report onthult massale COVID-19-uitbuiting
Gedateerde roostersoftware zorgt voor stevige omzetverliezen
Één jaar corona: meerderheid werknemers ervaart voordelen thuiswerken
Helft tech-vrouwen zag gendergelijkheid verbeteren
Fusies, overnames en deelnemingen in de ICT-markt vinden een weg in 2020
Nederlanders meer dan ooit verbonden met hun werkgever
Cybercriminelen volgen online activiteiten werknemers op de voet
Drie tips om de effectiviteit van uw team te meten
(Thuis)werkend Nederland staat te popelen om naar kantoor te gaan
meer top 10