zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Porsche 911 Targa 4S Heritage Design Edition: eerbetoon aan de jaren 50

 

2 juni 2020 - De nieuwe Porsche 911 Targa is nog maar koud gepresenteerd, of Porsche gooit er al een jubileummodel tegenaan: de 911 Targa 4S Heritage Design Edition. Deze speciale editie van de 911 Targa uit de huidige 992-generatie verschijnt in een beperkte oplage van: 992 stuks. Jawel! Niet getreurd, er komen meer Porsches met het Heritage Design-label.
Met de Porsche 911 Targa 4S Heritage Design Edition wil de fabrikant de sfeer van de jaren 50 laten herleven. Vandaar ook de goudkleurige logo's en de kersenrode metallic lak. Geen fan van rood? Geen nood, de feestversie van de 911 Targa verschijnt in nog vier kleuren. Welke tint je ook kiest, in alle gevallen wordt-ie gecombineerd met speervormige witte stickers op de voorspatborden. Deze moeten herinneringen oproepen aan de begintijd van Porsches activiteiten in de autosport.

Speciale Heritage-badges Mocht je een rode 911 Targa met witte stickers tegenkomen, maar twijfel je of het één van de 992 Heritage Design Editions is? Check dan of je de speciale Porsche Heritage-badge op het motorkaprooster ziet. Als dit inderdaad een eurekamomentje oplevert, dan niet je Zwitserse zakmes tevoorschijn halen om het los te wrikken en mee naar huis te nemen! Al kunnen we ons de verleiding best voorstellen. Want het speciale logo is ontworpen in de stijl van de emblemen die rijders van een Porsche 356 ontvingen als hun auto het klokje rond was. Ja, 100.000 kilometer gold in de jaren vijftig nog als mijlpaal ...Historisch Porsche-logo Eean andere subtiele verwijzing naar het verleden, is de toepassing van het oude Porsche-logo uit 1963, het jaar dat de eerste Porsche 911 ter wereld kwam. Het historische logo kom je tegen op de kofferklep, het stuur, de naafkappen en de sleutels. En wederom: netjes laten zitten!Nostalgische tintjes 992-interieur Bij de inrichting van het interieur heeft Porsche ook gepoogd de sfeer uit de fifties op te roepen. Er is keus uit tig combinaties van kleuren en stoffen, waaronder eenzelfde soort corduroy als in de Porsche 356 werd toegepast. Zelfs het hypermoderne instrumentarium van de 992 heeft Porsche een nostalgisch tintje weten te geven. De toerenteller en de stopwatch kregen de zogenaamde classic look en zijn groen verlicht. Op een metalen badge op de interieurlijst staat het serienummer van de auto. We voorspellen dat de nummers 1 en 992 van de Porsche 911 Targa 4S Heritage Design Edition over een jaar of twintig hun gewicht in goud waard zijn. Hoe snel is de 911 Targa 4S Heritage Design Edition? Technisch is het eerste Heritage Design-model van Porsche 'gewoon' een 911 Targa 4S. Dat betekent dat er achterin een 450 pk sterke drieliter zescilinder boxermotor met twee turbo's ligt. Kopers kunnen kiezen tussen een handgeschakelde zevenversnellingsbak of een 8-traps PDK-transmissie. Met PDK is een honderdsprint van 3,6 tellen mogelijk en een topsnelheid van 304 km/h.

Hoezo coronacrisis? In de eerste vijf maanden van 2020 plusten de Porsche-verkopen met 57 procent!
Prijzen 911 Targa 4S Heritage Design Edition Ondanks de coronacrisis gaat het Porsche in Nederland voor de wind. In de eerste vijf maanden van 2020 plusten de Porsche-verkopen ten opzichte van 2019 met 57 procent! De 222.600 euro die Porsche voor de 911 Targa 4S Heritage Design Edition met zevenbak vraagt, staat het succes van de auto vast niet in de weg. Ook de versie met PDK-transmissie (225.900 euro) weet waarschijnlijk wel een paar geluksvogels te vangen. Ze moeten die twee-ton-en-een-beetje wel in hun zak laten branden tot september. Pas dan wordt de Porsche 911 Targa 4S Heritage Design Edition in Nederland verwacht.Meer Heritage Design-modellen Maar er volgt meer. Porsche komt later met andere Porsche Heritage Design-modellen. De 911 Speedster met Heritage Design pakket uit 2019 was al een voorproefje van deze strategie. Voor alle Heritage-Porsches geldt dat ze beroemde stijlelementen uit de jaren 50 tot en met de jaren 80 nieuw leven inblazen. Kortom, Porsche gaat nog nadrukkelijker op jacht naar de fanatieke verzamelaar van bijzondere modelvarianten. Wordt vervolgd.

Kijk voor meer autonieuws en autotests op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Dit is de elektrische BMW i4! En hij komt 590 kilometer ver
  Elektrische BMW iX kost net zoveel als een instap-BMW X5
  Je hond wordt doodsbang van de Porsche Taycan Cross Turismo
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
Plan van Aanpak: 3 stappen voor meer e-mail marketingsucces
In dit white paper / Plan van Aanpak legt Spotler uit hoe je 1) je doelen en doelgroepen in kaart brengt, 2) met welke middelen je je doelen en doelgroepen bereikt en 3) wie het uitvoert en wanneer. Download het handige document, inclusief checklist.
Download het Plan van Aanpak
Lees verder
Customer experience verbeteren met digitalisatie supplychain
reacties
Horeca start glimlachcursus voor medewerkers (1) 
Tips om online de perfecte werknemer te vinden (1) 
'Beleggers hebben binnen 3 tot 6 jaar hun geld terug' (1) 
Subsidie voor ondernemende uitvinders (1) 
Optimisme technische bedrijven overstijgt coronacrisis (1) 
Een vijfde keurt tattoos op kantoor af (1) 
Marketeer mist kennis van online marketing (1) 
top10
Van smart tv tot speelgoedpop: deze apparaten in huis bespioneren u
Nederlandse hackers nemen laptops over door ernstige kwetsbaarheden in Zoom
De belangrijkste trends in mobile voor de zakelijke markt
Logisch dat we zo vaak onlogisch denken
Pandemie inspireert Nederlanders tot gerichte om- en bijscholing naar banen van toekomst
Nederlandse sollicitant omschrijft zichzelf het vaakst als ‘teamplayer’, ‘gemotiveerd’ en ‘ambitieus’
Nederlandse werknemer wil nieuwe digitale vaardigheden
Een op de vijf managers let op etniciteit bij aannemen medewerkers
De toekomst van IT innovaties in vijf opvallende steden
Bijna 900 procent meer aanvallen met fileless malware
meer top 10