zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Vernieuwde BMW 5-serie heeft gelukkig geen hazetanden

 

27 mei 2020 - Zo, wat een opluchting! Want BMW is bij de facelift van de 5-serie niet uitgeschoten bij het tekenen van de nieren, zoals bij de 7-serie. Ze zijn op de 'Fünfer' weliswaar heel iets groter geworden, maar zie je pas als je het pre-faceliftmodel ernaast zet.
En dan hebben we de uiterlijke wijzigingen wel zo'n beetje gehad, want naast de opgewaardeerde grille zijn het met name de lichtunits die door de BMW-ontwerpers opnieuw zijn getekend; dat kun je vooral aan de achterzijde goed zien. Matrix-led-koplampen zijn nu standaard (net als op de vernieuwde BMW 6-serie Gran Turismo), optioneel kunnen kopers (of leaserijders) kiezen voor BMW Laserlight. Verder levert BMW nieuwe kleuren en lichtmetalen wielen. De remklauwen van het optionele M Sport-remsysteem zijn nu uitgevoerd in het blauw of rood.

Apple Carplay nu standaard Het interieur is vooral op detailniveau aangepakt. De indeling van de knoppen op het stuur is iets anders geworden, het infotainmentsysteem kan straks standaard overweg met Apple Carplay en Android Auto (dat in Nederland nog steeds niet officieel te gebruiken is) en er kan worden gekozen voor een 12,3-inch scherm op de middenconsole (standaard 10,25-inch). Daarbij is de lijst met passieve en actieve veiligheidssystemen nog weer een stukje uitgebreider geworden.Mild-hybridsysteem Net als bij de 6-serie GT zijn voortaan alle 5-serie-motoren voorzien van een mild-hybridsysteem. Een startmotor / generator slaat remenergie op in een kleine batterij en gebruikt die onder meer om extra vermogen (plus 11 pk) te bieden tijdens het accelereren. Het motorenaanbod is flink: met vier benzinevarianten, drie diesels en twee plug-in hybrides. De 520i (184 pk en 290 Nm) en 530i (252 pk en 350 Nm) zijn viercilinders, met daarboven de zescilinder 540i (333 pk en 450 Nm) en de M550i met 530 pk en 750 Nm leverende V8.M550d komt niet terug Alle benzinemodellen behalve de 520i zijn er ook met vierwielaandrijving (standaard op de M550i). Van de drie diesels is alleen de 540d (340 pk en 700 Nm) er standaard met xDrive. Op de 520d (viercilinder met 190 pk en 400 Nm) en 530d (zespitter met 286 pk en 650 Nm) is het 4WD-systeem optioneel. De krachtige M550d wordt niet genoemd en komt mogelijk ook niet meer terug. Alle BMW 5-series hebben overigens een achttraps automaat, ook de twee plug-in hybridevarianten 530e en 545e.Twee plug-in hybrides Die laatste is volledig nieuw. Hij koppelt een 286 pk sterke zescilinder aan een 109 pk leverende elektromotor voor een gecombineerd vermogen van 394 pk en 600 Nm koppel. Volgens BMW zou de 545e een volledig elektrische actieradius hebben van maximaal 57 kilometer. De viercilinder 530e (die er nu ook als Touring is) komt ietsje verder met een elektrisch bereik van zo'n 67 kilometer. Hij komt tot 292 pk en 420 Nm. Zijn verbruik van 1 op 55 is vooral theoretisch.

Kijk voor meer autonieuws en autotests op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Skoda Enyaq iV prijzen: deze 5 essentiële opties maken hem duur
  Was de nieuwe Audi Q5 Sportback er nou al? Of niet?
  De Polestar 2 krijgt een vierdeurs coupé-broer: de Polestar Precept
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Managers onderschatten cyberdreigingen massaal
reacties
Lockdown zet aanzienlijk deel Nederlanders aan tot leren  (1) 
Nieuwe, sportieve BMW 128ti heeft historisch verantwoorde naam (1) 
De coronasituatie is het ideale moment voor SEO en online marketing (2) 
Fiets naar uw Werk Dag: Het westen van Nederland en jongeren pakken het meest de fiets naar het werk (1) 
Terug naar het vroegere normaal is geen optie, streef daarom naar een beter normaal (1) 
Zakelijk vastgoed daalt in 2021 met zes procent in waarde  (1) 
Netto maandsalaris van Nederlander met modaal inkomen stijgt met 45 euro (1) 
top10
De coronasituatie is het ideale moment voor SEO en online marketing
Ruim één op de vijf organisaties heeft geen HR-strategie
Een op vijf stoort zich aan partner wanneer ze samen series kijken
Slechts kwart collega’s voelt zich echt veilig op kantoor
Twee derde werkenden beoordeelt nieuwe collega(’s) op uiterlijk
Fiets naar uw Werk Dag: Het westen van Nederland en jongeren pakken het meest de fiets naar het werk
'Te weinig ambitie kabinet voor versterken digitale economie'
Global Wealth Report 2020 van Allianz: Welvaartsimmuniteit
Vier technologietrends die managers in de gaten moeten houden
Ruim 70 procent overheidswebsites niet digitaal toegankelijk
meer top 10