zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Fotogalerij: Nieuwe Porsche 911 Turbo S ontmoet voorvaders

 

13 mei 2020 - Het is traditie dat na de introductie van de 'gewone' Porsche 911 de Turbo-variant volgt. Bij de 992 slaat Porsche echter een stapje over. We kregen eerder dit jaar gelijk de dikste van de dikste te zien: de 911 Turbo S. Porsche Nederland heeft de nieuweling naast twee voorvaders gezet: de illustere 930 (de eerste 911 Turbo) en de 993 (de laatste 911 Turbo met luchtgekoelde motor).
De vorige Porsche 911 Turbo S (van de 991-generatie) haalde 580 pk en 700 Nm uit zijn 3,8-liter zescilinder boxermotor. In de nieuwe (van de 992-generatie) maakt hetzelfde twinturboblok een enorme sprong naar 650 pk en 800 Nm. Die aandrijfkrachten gaan uiteraard niet naar de achterwielen alleen, maar worden via een achttraps automaat met dubbele koppeling doorgegeven aan alle vier wielen.In 2,7 seconden naar 100 km/h Het resultaat is een sprint naar 100 km/h in 2,7 seconden en een top van 330 km/h. Ter vergelijking: de 911 Turbo S van de 991-generatie had 2,9 seconden nodig en hield het ook bij 330 km/h voor gezien. Gaan we in beide Porsches van stilstand naar 200 km/h, dan blijft de nieuwe zijn voorganger een seconde voor (8,9 tegenover 9,9 seconden).Ducktail met uitschuifbare spoiler Op het eerste gezicht lijkt de 911 Turbo S – generatie 992 – breder dan de 911 Carrera. En dat klopt ook. Aan de voorkant is zijn carrosserie met 4,5 centimeter verbreed, op zijn heupen kreeg hij er 2,0 centimeter bij. Meteen in het oog springend is natuurlijk de achtervleugel van de 911 Turbo S: een ducktail met een uitschuifbare spoiler.

Bijna 300.000 euro De Porsche 911 Turbo S is standaard uitgerust met een verlaagd adaptief sportonderstel, sportuitlaat met vier vierkante uitstroomopeningen en Sport Chrono Pack, met daarin onder meer een circuitapp. Hij staat voor en achter op respectievelijk 20-inch en 21-inch lichtmetalen wielen. Porsche vraagt minstens 279.000 euro voor de coupéversie van de 911 Turbo S. De Cabriolet kost 294.100 euro.Widowmaker met walvisstaart In 1975 was de Porsche 930 de allereerste 911 Turbo. Bij zijn introductie was de 260 pk sterke sportwagen de snelste nieuwe auto in Duitsland (5,2 seconden naar 100 km/h, top van 250 km/h). Hij is meteen herkenbaar aan zijn 'walvisstaart': die enorme spoiler die op hoge snelheid de achterkant op het asfalt moet houden. Desondanks was de 930 listig. Door zijn turbogat en neiging tot overstuur kreeg hij de bijnaam 'widowmaker'.

Laatste met luchtkoeling Precies twintig jaar na de introductie van de 930 kwam de 993 Turbo op de markt. De laatste luchtgekoelde Turbo - de 996 kreeg een waterkoeling - had vierwielaandrijving en een twinturbo 3,6-liter boxermotor met 408 pk. Zijn achterspoiler heeft een dubbele functie. Hij is er niet alleen voor de downforce, maar ook om ruimte te bieden aan de intercoolers. De latere 993 Turbo S had 450 pk.

Kijk voor meer autonieuws en autotests op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

Laatste autonieuws

  Volkswagen Arteon Shooting Brake komt eraan
  Nieuwe BMW 4-serie neemt afstand van 3-serie
  Eindelijk elektrische BMW's: de iX3 en i4 komen eraan
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
[Infographic] Marketingmogelijkheden met beschikbare klantdata
Je e-mail marketingsoftware is gevuld met veel klantgegevens: ’kale’ gegevens waar je waarschijnlijk weinig oog voor hebt. Bekijk je data eens anders en ontdek dat er een wereld aan marketingmogelijkheden opengaat. Deze infographic van Spotler helpt je vast op weg.
Download de infographic
Lees verder
Zo geef je het kantoor een nieuwe look
reacties
Ruim helft Nederlanders heeft vriendschappelijke band met collega’s  (1) 
Uurtarief freelancers gestegen (1) 
Twee op de vijf Nederlanders werken tijdens coronacrisis voor het eerst vanuit huis (1) 
Dé L&D uitdaging voor HR: professionals weten niet meer wat ze moeten weten  (1) 
Weg met CV’s en brieven!  (1) 
Coaching in negen stappen (1) 
Aanbod commercieel vastgoed verder gedaald (1) 
top10
Diversiteit in coronatijd: acht tips voor managers
Werknemers stoppen massaal met het zoeken naar een nieuwe baan
Werkend Nederland minder productief door het thuiswerken, maar meer tevreden
Kort door de bocht coaching?
Zes lessen voor jonge leiders tijdens de coronacrisis
Driekwart twijfelt aan betrouwbaarheid online informatie over financiële producten
Voor driekwart van de finance professionals is datagedreven bedrijfsvoering een meerjarenplan
Cyberrisico’s voor Nederlandse thuiswerkers honderd keer zo groot tijdens coronacrisis
C-suite is zwakke schakel in Mobile Device Security
Adverteerders besteden in 2019 2,2 miljard euro aan digital advertising
meer top 10