zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Wat is dít?! RAW by Koenigsegg weegt 700 kg en heeft 700 pk

 

23 april 2020 - De laatste tijd zijn we bestookt met sensationeel nieuws uit Zuid-Zweden. Waren we nog maar net bekomen van de Koenigsegg Gemera en de Koenigsegg Jesko Absolut, krijgen we nu dit weer op ons bord. De RAW by Koenigsegg! Een verdergewicht van 700 kg met 700 pk. Hoe flikken die Zweden dat?




De bedenker van deze driezits instap-hypercar heet Esa Mustonen. Hij tekende de RAW by Koenigsegg als afstudeerproject voor het eveneens Zweedse RAW Design House. Zijn afstudeerbegeleiders waren niemand minder dan Christian von Koenigsegg himself en diens nieuwe hoofdontwerper Sasha Selipanov. Dat is ook wel een beetje te zien aan de vorm van de het dak. Kijk maar eens naar bestaande Koenigseggs en je ziet dat die ook die vliegtuigachtige koepelvorm tonen,





Driecilinder met 700 pk Het wekt dan ook geen verbazing dat de RAW by Koenigsegg gebruikmaakt van de exotische techniek waarom Koenigsegg bekendstaat. Zo ligt  achter de driepersoons cockpit dezelfde driecilinder freevalve TFG-motor die ook in de Koenigsegg Gemera ligt. Een vermogens-gewichtsverhouding van 1 pk per kilogram is bij ons weten nog nooit vertoond.





Blote achterbanden Maar dat is niet het enige extreme aan de RAW by Koenigsegg. Kijk bijvoorbeeld eens naar de op straaljagers geïnspireerde diffuser. Tegelijkertijd heeft de achterkant wel iets weg van een Formule 1-auto. Want wie achter de RAW by Koenigsegg rijdt - en dat is eigenlijk alles en iedereen - kijkt tegen blote achterbanden aan. Doordat de achterwielen maar deels in de carrosserie zijn opgenomen, is er van een achteroverhang geen sprake.



Een kijkje in het interieur leert ons dat de auto een futuristisch ogend spaceship-stuur heeft. Een gezellige traditionele klokkenwinkel zoek je tevergeefs. In plaats daarvan beschikt de bestuurder over drie giga-schermen.



Overeenkomst tussen RAW by Koenigsegg en Koningsdag Wat de RAW by Koenigsegg gaat kosten en wanneer hij leverbaar wordt? Tja, nu wordt het pijnlijk. Want de RAW by Koenigsegg is net Koningsdag 2020. Hij komt er namelijk níét. Want de auto die je op de plaatjes ziet, bestaat alleen virtueel. Toch blijft het een fascinerend ding. Niet overtuigd? Bekijk dan vooral de video:



Kijk voor meer autonieuws en autotests op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10