zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Nu ook de Audi A3 Limousine in het nieuw gestoken

 

21 april 2020 - De Audi A3 Limousine valt in herhaling. Vandaag werd het virtuele doek getrokken van de nieuwe vierdeurs sedan, als concurrent voor de BMW 2-serie Gran Coupé en de Mercedes A-klasse Limousine en CLA.En toen was daar vier jaar geleden plotseling de Audi A3 Limousine, een keurig nette compacte vierdeurs sedan waar wij in het westen van Europa totaal niet op zaten te wachten. Wij waren immers verknocht aan hatchbacks zoals de Audi A3 Sportback, zo'n model 'met kont' was eerder iets voor China of Rusland. Toch heeft Audi ook bij ons goede zaken gedaan met de A3 Limousine. En naarmate we 'm vaker in het verkeer tegenkwamen, begonnen we de auto nog een stoere verschijning te vinden ook!Naast Audi óók Mercedes en BMW Naast Audi had ook Mercedes-Benz in de gaten dat er wat te verdienen viel met een compacte vierdeurs sedan. Eerst lanceerde het merk de CLA, vervolgens verscheen de A-klasse Limousine. BMW verkocht in China al een sedanversie van de 1-serie, maar die heeft Europa nooit bereikt. Maar met de 2-serie Gran Coupé, hoopt BMW ook een graantje mee te kunnen pikken van deze schijnbaar lucratieve niche in de compacte middenklasse.Motorisch nieuws Met de introductie van de nieuwe Audi A3 Sportback kon je er vergif op innemen dat er spoedig meer motor- en carrosserievarianten zouden volgen. Gisteren kondigde Audi al de komst van twee nieuwe motorvarianten aan. Het gaat om de reed bekende 35 TFSI (150 pk) in combinatie met dubbel gekoppelde S tronic-transmissie en de 35 TDI met tweeliter turbodiesel (150 pk).

In alle richtingen gegroeid En vandaag komt Audi met het heugelijke nieuws dat er een nieuwe A3 Limousine is. Uiteraard volgt de auto uiterlijk dezelfde koers als de Audi A3 Sportback, die op de autosalon van Genève gepresenteerd zou worden - als het coronavirus geen roet in het eten had gegooid. Even wat getallen op een rij: de nieuwe A3 Limousine is 4 centimeter langer geworden, 2 centimeter breder en 1 centimeter hoger. Vergeleken met de A3 Sportback is hij 15 centimeter langer. De kofferruimte van de nieuwe A3 Limousine heeft een inhoud van 425 liter.

Bestellen vanaf 23 april Audi heeft meteen de prijzen voor de eerste motorvarianten van de nieuwe A3 Limousine paraat. De 35 TFSI heeft een 1,5-liter turbomotor met 150 pk, standaard met cilinderuitschakeling en een zeventraps S tronic-versnellingsbak. Als Pro Line of Business Edition heeft deze variant een prijs vanaf 38.450 euro. De A3 Limousine 35 TDI S Tronic is er vanaf 44.910 euro, eveneens als Pro Line of Business Edition. Het orderboek gaat op donderdag 23 april open.

Kijk voor meer autonieuws en autotests op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Elektrische Volkswagen ID.4 nog dit jaar leverbaar, met 8% bijtelling
  Audi Sport gaat elektrisch met de Audi RS e-Tron GT
  Oh nee! Wederom een terugroepactie voor de Polestar 2
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Ook thuis kun je gebruik maken van zakelijk internet
Welke auto’s behouden hun waarde het meeste?
reacties
Digitale tools zorgen voor minder werkstress (1) 
Vrouwen in leidinggevende posities hebben meer vertrouwen in omgang met crises dan mannen (1) 
Een op drie Nederlanders verwacht dit jaar minder Black Friday-aankopen te doen (1) 
Berlijn populairst bij foodies, Ibiza nummer één onder hippe vogels (1) 
Werknemer wil niet terug naar werksituatie zoals vóór COVID-19  (1) 
Kijken, kijken en niet kopen (1) 
‘Veiliger en slimmer werken’ bovenaan agenda IT-afdeling (1) 
top10
Eén op de drie organisaties overweegt thuiswerkvergoeding
Dankzij lockdown beseft werkend NL het belang van altijd blijven leren
Focus op flexibele planning en versnelde innovatie
Ninja teamcoaching, proactief en ‘onzichtbaar’
Hoge uitstroom sociaal domein: het gaat niet alleen om het salaris
Vrouwen in leidinggevende posities hebben meer vertrouwen in omgang met crises dan mannen
Slechts één op de drie werknemers is veerkrachtig genoeg
Een op drie Nederlanders verwacht dit jaar minder Black Friday-aankopen te doen
Werkzoekers hebben hekel aan schrijven motivatiebrief
De tien ingrediënten van elk succesvol project
meer top 10