zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Lotus Evija kopen? Zo stel je hem samen!

 

15 april 2020 - In juli 2019  lieten we je de sensationele Lotus Evija al zien. Lotus beloofde dat zijn elektrische hypercar 2000 pk en 1700 newtonmeter zou krijgen. Zulke getallen kunnen altijd op ons enthousiasme rekenen. Dat geldt in mindere mate voor de vanafprijs van 1,9 miljoen euro. Wie zich hierdoor niet laat afschrikken, kan zijn Lotus Evija alvast virtueel samenstellen.




Ondanks de coronatoestanden houdt Lotus vast aan de voorgenomen productiestart later in 2020. In totaal wil Lotus 130 Evija's bouwen, en  de productie voor dit kalenderjaar is al uitverkocht. Dat betekent dat er een groepje klanten is dat 270.000 euro heeft aanbetaald. Want dat was de voorwaarde om je te mogen intekenen voor de elektrische Lotus Evija.





Configuratietool Lotus Evija En eerlijk is eerlijk, Lotus behandelt die eerste klanten met alle egards. Het bedrijf heeft speciaal voor hen een geavanceerde configuratietool laten bouwen. Daarmee kunnen ze hun auto tot in het kleinste detail virtueel samenstellen. Volgens de autofabrikant is voor de configurator dezelfde geavanceerde software gebruikt als voor de nieuwste high-end computergames. Zo kunnen toekomstige Evija-rijders kunnen hun elektrische hyercar ook vanuit elke denkbare hoek bekijken. Zou je hem in de configurator ook in 9 seconden van 0 naar 300 km/h kunnen laten knallen?



Bekijk je Evija op de Stelviopas of de Pacific Coast Highway Als je je Lotus Evija helemaal naar wens hebt aangekleed, kun je hem op het scherm laten figureren in allerlei landschappen en omgevingen. Waar precies, dat vertelt Lotus niet. Wij rekenen minimaal op de Stelviopas in Italië en de Pacific Coast Highway van Californië. Vervolgens kun je zelf de mate en de hoek van het zonlicht bepalen. Alsof je de schepper zelf bent ...

Het voorproefje van de configuratietool ziet er alvast veelbelovend uit:



Ben je helemaal zeker van de kleur, het interieur en de accessoires, dan gaat Lotus later dit jaar met je auto aan de slag. De verschillende fases van het productieproces worden in beeld gebracht en gedocumenteerd in een build book. Dit verslag krijgt de klant uiteindelijk samen met de sleutel bij zijn auto overhandigd. Een babyboek is er niets bij ...

Kijk voor meer autonieuws en autotests op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10