zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Goedkope krachten: Land Rover Discovery Sport en Range Rover Evoque P300e als PHEV (2020)

 

6 april 2020 - Dat is lekker instappen: de goedkoopste motorvarianten van de SUV's Land Rover Discovery Sport en Range Rover Evoque zijn óók de krachtigste. Dat is te danken aan de nieuwe 1,5-liter driecilinder turbomotor op benzine met elektrische ondersteuning van plug-in hybride technologie (PHEV).



Land Rover leverde al langer een plug-in hybride versie van de grote zware Range Rover en Range Rover Sport. Maar nu onderstrepen de Britten hun voorliefde voor een schoner klimaat met de Discovery Sport en Range Rover Evoque. In beide compacte SUV's - die vorig jaar in vernieuwde vorm op de markt verschenen -  wordt nu een nieuw ontwikkelde 1,5-liter driecilinder turbomotor gelepeld, die geassisteerd wordt door een elektromotor en oplaadbaar accupakket.



P300e: de krachtigste én goedkoopste versie Zowel de Land Rover Discovery Sport als de Range Rover Evoque krijgt de toevoeging P300e. Volgens de nieuwe motoraanduiding van de Britse 4x4-specialist zou dat dus betekenen, dat beide modellen met hun hybridetechniek een vermogen van 300 pk hebben. Daarmee zijn het meteen de krachtigste versies in de prijslijst van de Discovery Sport en Evoque. Over de prijslijst gesproken: hierin zie je dat de P300e-uitvoeringen van beide modellen meteen de goedkoopste zijn: de Discovery Sport P300e is leverbaar vanaf 55.230 euro, de Evoque P300e vanaf 56.130 euro. En dat levert een even opmerkelijke als aantrekkelijke situatie op: de goedkoopste basisuitvoering van beide modelreeksen is meteen de snelste!



PHEV met 309 pk en 540 Nm Laten we even terugkomen op het vermogen waarover de P300e-versies van de Discovery Sport en de Evoque beschikken. De nieuwe 1,5-liter driecilinder is met zijn turbo opgepompt tot 200 pk en 280 Nm aan koppel. Voor de elektromotor die de achterwielen aandrijft, geeft Land Rover 180 pk en 260 Nm op. Waarmee de Disco Sport en Evoque een kracht zetje in de rug krijgen: als gecombineerd vermogen staat in de folder zelfs 309 pk vermeld, naast een koppel dat een piekwaarde bereikt bij 540 newtonmeter.



Elektrische actieradius van 50 km De elektromotor put zijn krachten uit een accupakket, dat onder de achterbank van de auto is gelegd. De lithium-ion batterijen hebben een capaciteit van 11,3 kWh. Hoeveel kilometer de Discovery Sport en Evoque P300e volledig op stroom kunnen rijden? Voor de Discovery Sport geldt een elektrische actieradius van 62 kilometer, de Evoque P300e komt volgens officiële opgave 66 kilometer ver op één acculading. Een volledig elektrische versie van de Discovery Sport en Evoque, komt er overigens niet. Daarvoor is het platform dat beide modellen delen niet geschikt.



Prestaties die er niet om liegen Land Rover zet de prestaties van de P300e-modellen kracht bij met cijfers die er niet om liegen. De Evoque P300e accelereert van 0 naar 100 km/h in slechts 6,4 seconden. De Discovery Sport P300e heeft voor dezelfde oefening tweetiende tel meer nodig. Ook op topsnelheid is de Evoque ietsiepietsie sneller dan de Discovery Sport: 213 km/h om 209. Het WLTP-verbruik van beide auto's bedraagt 1,4 (Evoque) tot 1,6 l/100 km (Discovery Sport). Met andere woorden: minstens 62,5 kilometer op 1 liter benzine (met dank aan de elektrohulp).

Kijk voor meer autonieuws en autotests op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Ook de grootste Mini opgefrist: facelift Mini Countryman
  Vernieuwde BMW 5-serie heeft gelukkig geen hazetanden
  BMW 6-serie Gran Turismo krijgt na 2,5 jaar al een facelift
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Doorontwikkeling en zelfontplooiing blijft belangrijk, ook voor managers
reacties
D L&D uitdaging voor HR: professionals weten niet meer wat ze moeten weten  (1) 
Weg met CVs en brieven!  (1) 
Coaching in negen stappen (1) 
Aanbod commercieel vastgoed verder gedaald (1) 
Het beste van twee werelden: een ondernemerscultuur bouwen in uw organisatie (1) 
1,6 miljoen Nederlandse auto's rijden nog door op winterbanden (1) 
Nederland slecht voorbereid op zomerhitte (2) 
top10
Weg met CVs en brieven!
Top vijf banen die meest in trek zijn bij sollicitanten
Sales, marketing en corona: licht aan het einde van de tunnel?
Twee op de vijf Nederlanders werken tijdens coronacrisis voor het eerst vanuit huis
Vijf manieren waarop dienstverleners hun businessmodel kunnen aanpassen aan de 1,5 meter economie
Van data verzameling naar gegevensminimalisatie
De impact van het coronavirus op het vak van Assistants
Hoe thuiswerken intelligenter en veiliger wordt
D L&D uitdaging voor HR: professionals weten niet meer wat ze moeten weten
Vier adviezen die organisaties tijdens en na corona-crisis laten excelleren
meer top 10