zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Tesla Model Y wordt nu al uitgeleverd! Maanden eerder dan gepland

 

17 maart 2020 - De levering van de Tesla Model Y is begonnen. In de Verenigde Staten hebben de eerste klanten de nieuwe elektrische cross-over ontvangen. Nederlandse kopers – hoewel, we gaan ervan uit dat alleen leaserijders er een hebben besteld – moeten nog een jaar wachten.



Ondanks de uitbraak van het coronavirus blijft de Tesla-fabriek in Fremont gewoon open. De staat Californië heeft de productiefaciliteit aangeduid als een ‘essential business’. In eerste instantie was overigens gepland dat de eerste Model Y’s pas eind 2020 van de band zouden rollen. Maar dat is in stapjes naar voren gehaald. In China begint de Model Y-productie als het goed is begin 2021.





Gebaseerd op de Model 3 De Tesla Model Y is gebaseerd op de Model 3. Hij staat op hetzelfde platform en deelt driekwart van zijn onderdelen met zijn broertje. Hij is in Nederland te bestellen als Long Range of Performance. Op termijn komt daar de Standard Range bij. Qua formaat kun je de Model Y vergelijken met een BMW X3 of Mercedes-Benz GLC.



Meer lezen over de Tesla Model Y? Maak gebruik van onze voorjaarsactie en neem een abonnement op Auto Review vanaf 15 euro.


Vanaf 64.000 euro Bij ons is de Tesla Model Y Long Range er vanaf 64.000 euro. Dan heeft hij een actieradius van 505 kilometer en gaat hij in 5,1 seconden naar 100 km/h. De Performance kost precies 6000 euro meer. Daarvoor lever je slechts 25 kilometer aan bereik in (480 kilometer), maar ben je wel 1,4 seconden sneller naar 100 km/h (3,7 seconden).



Op naar de Cybertruck Productieproblemen zoals met de Model 3 zullen waarschijnlijk niet voorkomen. Tesla is door schade en schande wijs geworden en heeft de fabricage nu redelijk goed in de smiezen (kwaliteitsissues zijn er echter nog steeds). Tesla heeft nu nog drie modellen in de pijplijn zitten: de bizarre Cybertruck, de nieuwe Roadster (waar we al heel lang niks meer van hebben gehoord) en de Semi-vrachtwagen.

Kijk voor meer autonieuws en autotests op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10