zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Maximum snelheid 100 of 130? Vertrouw Google Maps en andere apps niet

 

12 maart 2020 - Vrijdag 13 maart moeten we er toch echt aan geloven: overdag tussen 6 en 19 uur mag je op alle Nederlandse snelwegen nog maar 100 km/h rijden. Maar de nieuwe borden zijn nog niet overal geplaatst – en dan geldt nog steeds de maximumsnelheid van 120 km/h of 130 km/h. Verwarrend, maar gelukkig geeft de snelheidslimiet van je navigatie-app opheldering. Toch?



Steeds meer navigatie-apps laten tijdens het rijden zien wat de geldende maximumsnelheid is. Waze kon het al een tijdje, Flitsmeister doet het en sinds kort vertelt ook Google Maps wat de snelheidslimiet is. Maar vertrouw daar de komende dagen maar niet op, want de kans is groot dat de aangegeven snelheid niet overeenkomt met de borden langs de weg. Je riskeert een fikse boete. Onze collega's van iCreate Magazine zochten uit hoe het zit. 



Kun je Google Maps gebruiken? In veel navigatie-apps wordt de maximumsnelheid pas later gewijzigd of moet eerst een update worden geïnstalleerd. Dat laten woordvoerders van de navigatie-apps weten aan de NOS. Bij Google Maps wordt de functie geleidelijk uitgerold. Dit start vandaag, maar pas maandag is de nieuwe maximumsnelheid bij iedereen te zien. Het lijkt op dat Google de functie automatisch via een server-update toevoegt; dit betekent dat je geen update voor Google Maps hoeft te installeren.

Flitsmeister routeplanner werkt, Waze niet Flitsmeister komt vanavond (donderdag) met een software-update waarin de nieuwe maximumsnelheid zit. Hierbij wordt de snelheidslimiet meteen op alle wegen verlaagd van 130 of 120 naar 100 km/h. Het kan dus zijn dat de app tijdelijk een lagere maximumsnelheid aangeeft, maar dan rijd je in ieder geval niet te hard. Gebruikers van Waze kunnen nergens op vertrouwen, want daar wordt de snelheidsverandering helemaal niet doorgevoerd. Dat komt omdat de snelheid overdag anders is dan ’s avonds en technisch kan de app dat niet aan.



Snelheidslimiet app betrouwbaar? Ook als de nieuwe maximumsnelheid bij alle apps is doorgevoerd, is het niet verkeerd om naar de snelheidsborden te blijven kijken. Bij navigatie-apps klopt de aangegeven maximumsnelheid niet altijd – zeker Google Maps heeft het vaak bij het verkeerde eind. Bij Apples Kaarten-app is vooralsnog geen snelheidslimiet te zien.

Kijk voor meer autonieuws en autotests op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10