zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Nieuwe Audi A3 Sportback eindelijk officieel – het nieuws in 7 weetjes

 

3 maart 2020 - De Audi A3 Sportback is dé auto die je wist dat zou komen in Genève. Er ging tenslotte een uitgebreide teasercampagne aan vooraf. Aangezien we allemaal een druk leven leiden, brengen we Audi's lange persbericht terug tot 7 hapklare weetjes.1. Alle A3’s hebben een digitaal instrumentarium Wanneer we in een nieuwe Audi rijden, prijzen we altijd de Virtual Cockpit. Zo noemt Audi het digitale instrumentarium. Bij de nieuwe Audi A3 Sportback zit de Virtual Cockpit in de standaarduitrusting. Net als een 10,1-inch touchscreen, lichtmetalen wielen en led-koplampen. Best een luxe bak, dus.

2. Niet alle A3’s hebben multi-link achterwielophanging Audi belooft een onderstel dat 'een mooie balans van comfort en sportiviteit biedt'. Maar alleen wanneer de A3 Sportback over 150 pk of meer beschikt, krijgt de auto geavanceerde achterwielophanging. Als je een 1.0 TFSI met 110 pk of de 2.0 TDI met 116 pk koopt, krijgt de auto de starre achteras van een T-Ford.

3. Audi A3 Sportback 1.0 TFSI komt een druppel later Bij de marktintroductie is de nieuwe A3 Sportback er naar keuze met een 1.5 TFSI benzinemotor met 150 pk, of een 2.0 TDI met 116 of 150 pk. De 110 pk sterke 1.0 TFSI en de 1.5 TFSI Mild Hybrid komen ‘kort daarna’. Weer later – in medio 2020 – staan meer benzine- en dieselversies in de planning. Sommige ervan met quattro-vierwielaandrijving. Audi fietst ook een plug-in hybride en een CNG-uitvoering op de markt.

4. Ventilatieroosters staan gek hoog op het dashboard Wat doe je als het dashboard ‘vol’ zit? Dan zet je de ventilatieroosters voor de bestuurder er gewoon bovenop. Het ziet er gek uit, maar misschien werkt het wel verrassend fijn. Zo'n krachtige stroom van koude of warme lucht die direct tegen je gezicht botst.5. Voorin zit je lager Bij de nieuwe Audi A3 Sportback is de zitpositie veranderd. Vergeleken met zijn voorganger is de zitpositie voorin nu iets lager. Dit zorgt voor extra hoofdruimte én versterkt het sportieve karakter.6. Bekleding gemaakt van gerecyclede PET-flessen Bij het bestellen van de Audi A3 Sportback kun je kiezen voor bekleding gemaakt van gerecyclede PET-flessen. Audi hergebruikt 45 grote PET-flessen voor de stoelbekleding en tot wel 62 flessen voor het tapijt van de nieuwe A3. Het zou wel netjes zijn als je daarvoor niet hoeft bij te betalen …7. A3 Sportback komt in mei naar Nederland De levering van de Audi A3 Sportback start in mei. “Dan moet ik ‘m binnenkort maar eens bestellen”, horen wij je denken. Nog heel even geduld: de prijzen worden ‘op korte termijn’ bekendgemaakt.

Kijk voor meer autonieuws en autotests op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Polestar 2 kopen? Dat doe je 'In Space'
  BPM: Waarom veel auto's per 1 juli duurder of goedkoper worden.
  Subsidie op elektrische auto's voor particulieren. Hoe werkt het?
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
[Infographic] Marketingmogelijkheden met beschikbare klantdata
Je e-mail marketingsoftware is gevuld met veel klantgegevens: ’kale’ gegevens waar je waarschijnlijk weinig oog voor hebt. Bekijk je data eens anders en ontdek dat er een wereld aan marketingmogelijkheden opengaat. Deze infographic van Spotler helpt je vast op weg.
Download de infographic
Lees verder
Geregistreerde Nederlandse elektrische auto's groeit alsmaar door
reacties
Digital nomad heeft behoefte aan persoonlijk contact met community (2) 
Autobezit voor Nederlanders nog belangrijker in coronatijden (1) 
Helft Nederlanders nog nooit overgestapt van autoverzekering (1) 
Helft bedrijven heeft moeite met datamanagement (1) 
Ook Renault en Nissan snijden in prijzen elektrische auto's (1) 
Vier op de tien vinden klantenservice financile dienstverleners ondermaats  (2) 
Thuiswerken & flexibiliteit: Nederlander verwacht blijvende impact op werk door pandemie  (1) 
top10
Het geheim van succesvolle cybersecurity: business in verbinding met IT
Hoe kunnen banken en financile instellingen reageren op COVID-19?
Twee derde van de Europese organisaties maakt actief gebruik van kunstmatige intelligentie
Iedereen aan de slag, aan de slag voor iedereen
De toetsstenen voor leiderschap in vier criteria
De onstuitbare opmars van de barcode in het dagelijks leven
Wat zijn de regionale gevolgen van corona?
Platform de Toekomst van Arbeid geeft boost aan hervormingen werken, leren en sociale zekerheid
Welke HR-banen verschijnen de komende tien jaar?
Nauwelijks beweging in de luchtvaart in mei
meer top 10