zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Renault Twingo Z. E. kán de goedkoopste elektrische auto worden

 

24 februari 2020 - De Renault Twingo en de Smart EQ Forfour delen veel techniek. Het is dan ook niet gek dat de Twingo, net als de elektrische Forfour, nu ook een stekkerversie krijgt. Is de actieradius van de Renault Twingo Z.E. net zo beperkt als die van de Smart?




Onlangs reden we met de elektrische Smart EQ Fortwo en constateerden we andermaal dat er geen fijnere stadsauto is. Hij is snel, schoon en wendbaar. Alleen die actieradius: 130 kilometer! Dat is niet meer van deze tijd. Renault was zo slim om de Twingo Z.E. te voorzien van een groter accupakket. Dat deed al dienst in de oude Renault Zoe en dankzij de capaciteit van 22 kWh (de Smart komt niet verder dan 17,6 kWh) is de actieradius 180 kilometer. Dat is 50 kilometer meer dan de Fortwo en de Forfour. De elektromotor is in alle modellen wel precies hetzelfde, die levert 82 pk en 160 newtonmeter.



Geen snellader, wél snel laden De Renault Twingo heeft op zijn beurt wel weer een kleinere actieradius dan de drieling van Volkswagen: de e-Up, de Skoda Citigo e-iV en de Seat Mii Electric. Van deze drie auto's is de actieradius 260 kilometer, dankzij een groter accupakket van 36,8 kWh. Bovendien hebben deze drie auto's een snellaadmogelijkheid, waarbij de accu binnen een uur van 10 naar 80 procent kan worden opgeladen. 

De Renault Twingo Z.E. heeft die mogelijkheid niet, maar laadt wél sneller bij de laadpalen die bij je thuis, op je werk of bij de voetbalclub staan. Het accupakket is met 22 kW op te laden bij deze laadpalen. Bij de krachtigste laadpaal kun na een halfuur laden 80 kilometer elektrisch rijden. Dát gaat bij de Volkswagen-drieling dan weer langzamer: het accupakket kan dan maximaal 7,2 kW aan. 



Wanneer komt de Twingo Z.E. naar Nederland? De Renault Twingo Z.E. staat in elk geval in 2020 nog in de Nederlandse showroom, maar een exacte datum is nog niet bekend. Prijzen zijn evenmin gecommuniceerd. Renault heeft het nog niet bevestigd, maar waarschijnlijk kun je het accupakket van de Twingo Z.E. huren voor een vast bedrag per maand. Net als bij de Renault Zoe. Daardoor kan de basisprijs laag gehouden worden. 

Als de aanschafsubsidie op elektrische auto's van 4000 euro er daadwerkelijk komt, dan kan het basisbedrag van de Twingo zomaar onder de 15.000 euro uitkomen. Daarmee zou hij de goedkoopste elektrische auto kunnen worden.

Benzinemotor blijft leverbaar De Renault Twingo Z.E. en de Smart EQ Fortfour delen veel techniek, maar varen wel een eigen koers. Smart verkoopt alleen nog elektrische auto's, maar de Renault Twingo blijft gewoon leverbaar met benzinemotoren.



Kijk voor meer autonieuws en autotests op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10