zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Volkswagen Golf GTI laat zijn neus zien

 

21 februari 2020 - Inmiddels hebben we al in verschillende versies van de nieuwe Volkswagen Golf 8 gereden. Maar nog niet met de leukste: de GTI. Al laat dat vast niet heel lang meer op zich wachten. De hete versie van de publiekslieveling gaat binnenkort op de autobeurs van Gen√®ve in premi√®re. Maar hij laat nu alvast zijn neus zien.
En wat zien we op dit neusbeeld? Nou, weinig schokkends. De ver voorovergebogen motorkap kennen we inmiddels van alle andere Golfjes 8. De grofmazige ondergrille, waarachter aan weerszijden vijf priemende led-lampen schuilgaan, zagen we al eerder. Net als de led-balk over de hele breedte van de neus. Bij de Golf 8 GTE om precies te zijn. Alleen is de strip in de smalle bovengrille bij de plug-in hybride Golf blauw. Bij de GTI zijn ze zoals te doen gebruikelijk rood.'Krachtigste GTI ooit' Uiterlijk dus geen grote verrassingen. Hoe zit het dan met de techniek? Aanvankelijk was de verwachting dat Volkswagen met de Golf 8 GTI motorisch op dezelfde golflengte zou blijven zitten als met de Golf 7 GTI. Dat wil zeggen dat de tweeliter TSI-motor een vermogen van 235 tot 245 pk (Performance-versie) zou leveren. Aan de andere kant spreekt Volkswagen over de komende generatie als 'de krachtigste Golf GTI' ooit.

TCR-specificaties Komt dat door de mild-hybridondersteuning van de tweeliter turbomotor? Of kietelt Volkswagen de standaard-GTI meteen op naar dezelfde specificaties als de Golf 7 GTI TCR? Die topversie had immers 290 pk, zo'n beetje het maximaal haalbare voor een voorwielaandrijver. Als het inderdaad die kant opgaat, heeft dat waarschijnlijk ook gevolgen voor de vierwielaangedreven Golf R. Want ook die heeft Volkswagen weer aangekondigd. Als de 'gewone' GTI al 290 pk heeft, kunnen we ons niet voorstellen dat de opper-Golf het bij dezelfde 310 pk houdt als zijn voorganger. Aan de andere kant is de nieuwe Cupra Leon misschien wel een betrouwbare voorbode van de Volkswagen Golf 8 GTI en Golf 8 R. Bij de snelle Spanjaard  lopen de vermogens uiteen van 245 tot 310 pk. De krachtigste variant wordt uitsluitend leverbaar met DSG-automaat en vierwielaandrijving.

Speculaties, speculaties ... We zullen nog tot het Volkswagen-feestje aan de vooravond van de salon van Genève (2 maart) moeten wachten op de exacte specificaties van de Golf 8 GTI. Het showroomdebuut van de Golf GTI laat langer op zich wachten. Tot de tweede helft van 2020 om - soort van - precies te zijn. We houden je op de hoogte!

Kijk voor meer autonieuws en autotests op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Polestar 2 kopen? Dat doe je 'In Space'
  BPM: Waarom veel auto's per 1 juli duurder of goedkoper worden.
  Subsidie op elektrische auto's voor particulieren. Hoe werkt het?
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
[Infographic] Marketingmogelijkheden met beschikbare klantdata
Je e-mail marketingsoftware is gevuld met veel klantgegevens: ’kale’ gegevens waar je waarschijnlijk weinig oog voor hebt. Bekijk je data eens anders en ontdek dat er een wereld aan marketingmogelijkheden opengaat. Deze infographic van Spotler helpt je vast op weg.
Download de infographic
Lees verder
Geregistreerde Nederlandse elektrische auto's groeit alsmaar door
reacties
Digital nomad heeft behoefte aan persoonlijk contact met community (2) 
Autobezit voor Nederlanders nog belangrijker in coronatijden (1) 
Helft Nederlanders nog nooit overgestapt van autoverzekering (1) 
Helft bedrijven heeft moeite met datamanagement (1) 
Ook Renault en Nissan snijden in prijzen elektrische auto's (1) 
Vier op de tien vinden klantenservice financiŽle dienstverleners ondermaats  (2) 
Thuiswerken & flexibiliteit: Nederlander verwacht blijvende impact op werk door pandemie  (1) 
top10
Het geheim van succesvolle cybersecurity: business in verbinding met IT
Hoe kunnen banken en financiŽle instellingen reageren op COVID-19?
Twee derde van de Europese organisaties maakt actief gebruik van kunstmatige intelligentie
Iedereen aan de slag, aan de slag voor iedereen
De toetsstenen voor leiderschap in vier criteria
De onstuitbare opmars van de barcode in het dagelijks leven
Wat zijn de regionale gevolgen van corona?
Platform de Toekomst van Arbeid geeft boost aan hervormingen werken, leren en sociale zekerheid
Welke HR-banen verschijnen de komende tien jaar?
Nauwelijks beweging in de luchtvaart in mei
meer top 10