zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Vernieuwde Volvo V90 en Volvo S90 worden vegetarisch

 

21 februari 2020 - Soms zijn we extra blij met een persbericht. Zo knepen we onszelf vandaag in de handen met het nieuws dat Volvo de V90 en S90 heeft vernieuwd. Want had Volvo het ons niet verteld, dan was het ons vast ontgaan dat het tweetal vegetarisch is geworden. Belangrijker vinden we het nieuws dat √°lle Volvo's mild-hybriddtechniek krijgen.
Wat heeft Volvo met de V90, de V90 Cross Country en de S90 uitgespookt? In de eerste plaats zijn de Zweden met de neus en de bilpartij aan de slag gegaan. Aan de voorkant zijn de mistlampen aangepast, maar opvallender is de vernieuwde spoiler met chroomrand. Aan de achterkant van de S90, V90 en V90 Cross Country ziet de oplettende autospotter licht gewijzigde achterlichten. De led-units lopen op de hoeken niet langer in één streep door, maar laten een kleine onderbreking zien. Daarnaast monteert Volvo voortaan van die hippe 'dynamische' knipperlichten.

Meer geluid en minder stofjes in de Volvo V90 en S90 Voor het interieur bestaat het nieuws uit een nieuwe audio-installatie van Bowers & Wilkins, die volgens Volvo - hoe verrassend - een betere geluidskwaliteit biedt dan voorheen. Dat is te danken aan een verbeterde versterker, daarnaast is het systeem uitgerust met noise cancellation.De hooikoortspati√ęnten onder de Volvo-rijders zullen blij zijn met het Advanced Air Cleaner System in de S90 en V90. Vooral omdat de bestuurder het interieur in een paar minuten tijd van de allerkleinste stofdeeltjes kan ontdoen.

Vegetarisch interieur voor Volvo V90 en S90 Over stofjes gesproken: de Volvo's S90 en V90 worden ook leverbaar met dezelfde handgemaakte wollen bekleding die enige tijd geleden in de Volvo XC90 werd ge√Įntroduceerd. Die mooie wol is als koren op Volvo's molen van politieke correctheid in. Na het schrappen van vijf- en zescilinders, het drastisch inperken van het dieselaanbod en de begrenzing van de maximumsnelheid tot 180 km/h stap het merk deels over op vegetarische bekleding. Trots melden de Zweden dat de topversies nu ook worden geleverd met 'een interieur dat geheel vrij is van leder' ...S90 en V90 nu ook als T6 Plug-in Hybrid Belangrijker vinden we dat het gamma van de V90 wordt uitgebreid met een nieuwe plug-in hybride. In de zomer krijgt de 390 pk sterke V90 T8 Plug-in Hybrid gezelschap van de T6 Plug-in Hybrid met 340 pk. Behalve een lager vermogen, biedt deze nieuw stekkerhybride ook een lagere instapprijs, en dat is altijd goed nieuws.Mild hybrid-techniek voor alle Volvo's Last but not least gaat Volvo al zijn modellen voorzien van mild-hybridtechniek. Die zat al in de Volvo XC90 en XC60, en vindt nu ook zijn weg naar de Volvo 90- en 60-serie, én de Volvo XC40. Met het 48V-hulpsysteem aan boord, springen alle modellen volgens Volvo tot wel 15 procent zuiniger met brandstof om. Dit is vooral te danken doordat het systeem bewegingsenergie terugwint zodra de bestuurde van het gas af gaat. De energie wordt opgeslagen in de 48V-accu, die de kleine elektromotor van het mild-hybridsysteem van energie voorziet. Zo is de elektromotor in staat om de verbrandingsmotor onder bepaalde omstandigheden kan ontlasten. Op die manier is er minder benzine nodig om de auto vooruit te helpen.

Kijk voor meer autonieuws en autotests op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Prijs BMW X3 en BMW X4 - Facelift voegt 'zuinige' mild hybrid-techniek toe
  BMW 4-serie Gran Coup√© is de 'ouderwetse' versie van de BMW i4
  Stekker uit snelste Tesla aller tijden
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
De Nieuwsbrief Checklist: 49 punten voor een zorgeloze verzending
Bij het versturen van een nieuwsbrief kan veel fout gaan. Fouten maken is menselijk, maar natuurlijk maak je ze liever niet. Om fouten te voorkomen, heeft Spotler een allesomvattend document met 49 checkpoints gemaakt. Superhandig!
Download de gratis checklist
Lees verder
Dit is waarom de beveiliging van jouw domein zo belangrijk is
Het managen van jouw onderneming aan de hand van een sterk netwerk doe je zo
Een bedrijf kopen of verkopen, wat zijn de haken en ogen?
reacties
Hervormingsplan voor woningmarkt goed ontvangen door makelaars (1) 
Logisch dat we zo vaak onlogisch denken (1) 
Hoogwaardige audio-oplossingen bepalend voor welzijn, efficiŽntie en professionele uitstraling van hybride werkers (1) 
Vijf AI-lessen die COVID-19 ons leerde (1) 
Pandemie heeft grote impact op werkmotivatie jongeren  (1) 
Investeren in vitaliteit sleutel tot aantrekken en behouden van talent (1) 
Brussel pleit voor langer en vrijer zwangerschapsverlof (1) 
top10
Futurizen. Het nieuwe werkwoord voor managers
Bedrijfsportemonnee belangrijker dan ethisch kompas
De toekomst van een AI-gebaseerd bedrijf
Hoogwaardige audio-oplossingen bepalend voor welzijn, efficiŽntie en professionele uitstraling van hybride werkers
Bedrijven tonen sterke weerstand tegen technologische transformatie
Kwart thuiswerkers zoekt andere baan bij terugkeer naar kantoor
Vijf tips om nieuwe medewerkers doeltreffend te onboarden
Aanbod valse vaccinatie- en testcertificaten op Darknet en Telegram stijgt met 500 procent
Onderwijs grootste prioriteit voor Nederlanders
NBBU: SER-akkoord leent zich voor voortzetten gesprekken uitzend-cao
meer top 10