zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Vernieuwde Volvo V90 en Volvo S90 worden vegetarisch

 

21 februari 2020 - Soms zijn we extra blij met een persbericht. Zo knepen we onszelf vandaag in de handen met het nieuws dat Volvo de V90 en S90 heeft vernieuwd. Want had Volvo het ons niet verteld, dan was het ons vast ontgaan dat het tweetal vegetarisch is geworden. Belangrijker vinden we het nieuws dat √°lle Volvo's mild-hybriddtechniek krijgen.
Wat heeft Volvo met de V90, de V90 Cross Country en de S90 uitgespookt? In de eerste plaats zijn de Zweden met de neus en de bilpartij aan de slag gegaan. Aan de voorkant zijn de mistlampen aangepast, maar opvallender is de vernieuwde spoiler met chroomrand. Aan de achterkant van de S90, V90 en V90 Cross Country ziet de oplettende autospotter licht gewijzigde achterlichten. De led-units lopen op de hoeken niet langer in één streep door, maar laten een kleine onderbreking zien. Daarnaast monteert Volvo voortaan van die hippe 'dynamische' knipperlichten.

Meer geluid en minder stofjes in de Volvo V90 en S90 Voor het interieur bestaat het nieuws uit een nieuwe audio-installatie van Bowers & Wilkins, die volgens Volvo - hoe verrassend - een betere geluidskwaliteit biedt dan voorheen. Dat is te danken aan een verbeterde versterker, daarnaast is het systeem uitgerust met noise cancellation.De hooikoortspati√ęnten onder de Volvo-rijders zullen blij zijn met het Advanced Air Cleaner System in de S90 en V90. Vooral omdat de bestuurder het interieur in een paar minuten tijd van de allerkleinste stofdeeltjes kan ontdoen.

Vegetarisch interieur voor Volvo V90 en S90 Over stofjes gesproken: de Volvo's S90 en V90 worden ook leverbaar met dezelfde handgemaakte wollen bekleding die enige tijd geleden in de Volvo XC90 werd ge√Įntroduceerd. Die mooie wol is als koren op Volvo's molen van politieke correctheid in. Na het schrappen van vijf- en zescilinders, het drastisch inperken van het dieselaanbod en de begrenzing van de maximumsnelheid tot 180 km/h stap het merk deels over op vegetarische bekleding. Trots melden de Zweden dat de topversies nu ook worden geleverd met 'een interieur dat geheel vrij is van leder' ...S90 en V90 nu ook als T6 Plug-in Hybrid Belangrijker vinden we dat het gamma van de V90 wordt uitgebreid met een nieuwe plug-in hybride. In de zomer krijgt de 390 pk sterke V90 T8 Plug-in Hybrid gezelschap van de T6 Plug-in Hybrid met 340 pk. Behalve een lager vermogen, biedt deze nieuw stekkerhybride ook een lagere instapprijs, en dat is altijd goed nieuws.Mild hybrid-techniek voor alle Volvo's Last but not least gaat Volvo al zijn modellen voorzien van mild-hybridtechniek. Die zat al in de Volvo XC90 en XC60, en vindt nu ook zijn weg naar de Volvo 90- en 60-serie, én de Volvo XC40. Met het 48V-hulpsysteem aan boord, springen alle modellen volgens Volvo tot wel 15 procent zuiniger met brandstof om. Dit is vooral te danken doordat het systeem bewegingsenergie terugwint zodra de bestuurde van het gas af gaat. De energie wordt opgeslagen in de 48V-accu, die de kleine elektromotor van het mild-hybridsysteem van energie voorziet. Zo is de elektromotor in staat om de verbrandingsmotor onder bepaalde omstandigheden kan ontlasten. Op die manier is er minder benzine nodig om de auto vooruit te helpen.

Kijk voor meer autonieuws en autotests op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Polestar 2 kopen? Dat doe je 'In Space'
  BPM: Waarom veel auto's per 1 juli duurder of goedkoper worden.
  Subsidie op elektrische auto's voor particulieren. Hoe werkt het?
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
[Infographic] Marketingmogelijkheden met beschikbare klantdata
Je e-mail marketingsoftware is gevuld met veel klantgegevens: ’kale’ gegevens waar je waarschijnlijk weinig oog voor hebt. Bekijk je data eens anders en ontdek dat er een wereld aan marketingmogelijkheden opengaat. Deze infographic van Spotler helpt je vast op weg.
Download de infographic
Lees verder
Geregistreerde Nederlandse elektrische auto's groeit alsmaar door
reacties
Digital nomad heeft behoefte aan persoonlijk contact met community (2) 
Autobezit voor Nederlanders nog belangrijker in coronatijden (1) 
Helft Nederlanders nog nooit overgestapt van autoverzekering (1) 
Helft bedrijven heeft moeite met datamanagement (1) 
Ook Renault en Nissan snijden in prijzen elektrische auto's (1) 
Vier op de tien vinden klantenservice financiŽle dienstverleners ondermaats  (2) 
Thuiswerken & flexibiliteit: Nederlander verwacht blijvende impact op werk door pandemie  (1) 
top10
Het geheim van succesvolle cybersecurity: business in verbinding met IT
Hoe kunnen banken en financiŽle instellingen reageren op COVID-19?
Twee derde van de Europese organisaties maakt actief gebruik van kunstmatige intelligentie
Iedereen aan de slag, aan de slag voor iedereen
De toetsstenen voor leiderschap in vier criteria
De onstuitbare opmars van de barcode in het dagelijks leven
Wat zijn de regionale gevolgen van corona?
Platform de Toekomst van Arbeid geeft boost aan hervormingen werken, leren en sociale zekerheid
Welke HR-banen verschijnen de komende tien jaar?
Nauwelijks beweging in de luchtvaart in mei
meer top 10