zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Nieuwe Audi A3 maakt zich op voor Genève

 

7 februari 2020 - Eind vorig jaar reden we met de Volkswagen Golf 8. Een nieuwe Golf betekent doorgaans dat een nieuwe Audi A3 niet meer lang op zich laat wachten. En inderdaad ... al moest de nieuwe A3 zijn andere MQB-broeders wel voor laten gaan. Maar dus nog v√≥√≥rdat de autosalon van Gen√®ve van start gaat, toont Audi de nieuwe A3 aan de wereld. We worden nog wel een b√©√©tje in spanning gehouden. Bij zijn presentatie op de Azoren is de Audi A3 Sportback nog in een potsierlijk clownspak gehuld.
Onlangs maakten we al kennis met de nieuwe edities van de Seat Leon en de Skoda Octavia, en nu licht Audi dus een tipje van de A3-sluier. Clownspak of niet, we denken niet dat de nieuwe Audi A3 in zijn definitieve, ongecamoufleerde vorm nog veel verrassingen herbergt. Dat het op designgebied weer evolutie en géén revolutie is, zien we ook wel door de bestickering heen. Zowel de carrosserie als de lampunits zijn aangescherpt en de grote grille is wat hoekiger geworden.Sleuf onder motorkap Bij de auto op de Azoren zien we net zo'n soort sleuf tussen motorkap en grille als de Audi A1 en de Audi RS Q3 die hebben. Dit designkenmerk is trouwens ge√Įnspireerd op de Audi Quattro van het eerste uur. Of we het bij alle versies van de A3 Sportback gaan terugzien, is nog onduidelijk. Misschien bewaart Audi hem alleen voor de dikste motorvarianten.S3 met minstens 300 pk In de persinformatie over de auto die Audi op de Azoren toont, ligt de nadruk in elk geval op quattro-aandrijving, sportiviteit en dynamiek. Kijken we naar de fors bemeten luchtinlaten, de roostergrille en de serieuze afvoerbuizen aan de achterkant, dan hebben we hier waarschijnlijk te maken met een S3. Die heeft in grote lijnen dezelfde aandrijflijn als de Volkswagen T-Roc R die we vrij recentelijk aan de tand voelden. Dat betekent een geblazen 2,0-liter viercilinder met vermogen van minimaal 300 pk, gecombineerd met een zelf schakelende zeventraps transmissie met dubbele koppeling en vierwielaandrijving met een Haldex-koppeling.

Verder juicht Audi over adaptieve demping, progressieve besturing en de variabele verdeling van de krachten over voor- en achteras. Nu waren we over het weggedrag van de T-Roc R al bijzonder te spreken en gezien het lagere zwaartepunt van de Audi A3 Sportback zal die zeker niet voor zijn SUV-neef onderdoen.

Officieel debuut Audi A3 op Genève 2020 Helaas wordt de S3 naar allke waarschijnlijkheid een zeldzame verschijning op de Nederlandse wegen. Bij ons zal de nieuwe Audi A3 vooral voorbijkomen met veel bescheidener TFSI-motoren. Met inhouden van één en anderhalve liter, net zoals bij (onder andere) de Volkswagen Golf. Daarnaast komt Audi met een aantal dieselversies en een plug-in hybride. Tot de start van de salon van Genève op 5 maart blijft het nog even gissen, maar ongetwijfeld komt er dan een lawine van informatie op ons af. Wordt vervolgd!

Kijk voor meer autonieuws en autotests op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Polestar 2 kopen? Dat doe je 'In Space'
  BPM: Waarom veel auto's per 1 juli duurder of goedkoper worden.
  Subsidie op elektrische auto's voor particulieren. Hoe werkt het?
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
[Infographic] Marketingmogelijkheden met beschikbare klantdata
Je e-mail marketingsoftware is gevuld met veel klantgegevens: ’kale’ gegevens waar je waarschijnlijk weinig oog voor hebt. Bekijk je data eens anders en ontdek dat er een wereld aan marketingmogelijkheden opengaat. Deze infographic van Spotler helpt je vast op weg.
Download de infographic
Lees verder
Geregistreerde Nederlandse elektrische auto's groeit alsmaar door
reacties
Digital nomad heeft behoefte aan persoonlijk contact met community (2) 
Autobezit voor Nederlanders nog belangrijker in coronatijden (1) 
Helft Nederlanders nog nooit overgestapt van autoverzekering (1) 
Helft bedrijven heeft moeite met datamanagement (1) 
Ook Renault en Nissan snijden in prijzen elektrische auto's (1) 
Vier op de tien vinden klantenservice financiŽle dienstverleners ondermaats  (2) 
Thuiswerken & flexibiliteit: Nederlander verwacht blijvende impact op werk door pandemie  (1) 
top10
Het geheim van succesvolle cybersecurity: business in verbinding met IT
Hoe kunnen banken en financiŽle instellingen reageren op COVID-19?
Twee derde van de Europese organisaties maakt actief gebruik van kunstmatige intelligentie
Iedereen aan de slag, aan de slag voor iedereen
De toetsstenen voor leiderschap in vier criteria
De onstuitbare opmars van de barcode in het dagelijks leven
Wat zijn de regionale gevolgen van corona?
Platform de Toekomst van Arbeid geeft boost aan hervormingen werken, leren en sociale zekerheid
Welke HR-banen verschijnen de komende tien jaar?
Nauwelijks beweging in de luchtvaart in mei
meer top 10