zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Nieuwe Audi A3 maakt zich op voor Genève

 

7 februari 2020 - Eind vorig jaar reden we met de Volkswagen Golf 8. Een nieuwe Golf betekent doorgaans dat een nieuwe Audi A3 niet meer lang op zich laat wachten. En inderdaad ... al moest de nieuwe A3 zijn andere MQB-broeders wel voor laten gaan. Maar dus nog v√≥√≥rdat de autosalon van Gen√®ve van start gaat, toont Audi de nieuwe A3 aan de wereld. We worden nog wel een b√©√©tje in spanning gehouden. Bij zijn presentatie op de Azoren is de Audi A3 Sportback nog in een potsierlijk clownspak gehuld.
Onlangs maakten we al kennis met de nieuwe edities van de Seat Leon en de Skoda Octavia, en nu licht Audi dus een tipje van de A3-sluier. Clownspak of niet, we denken niet dat de nieuwe Audi A3 in zijn definitieve, ongecamoufleerde vorm nog veel verrassingen herbergt. Dat het op designgebied weer evolutie en géén revolutie is, zien we ook wel door de bestickering heen. Zowel de carrosserie als de lampunits zijn aangescherpt en de grote grille is wat hoekiger geworden.Sleuf onder motorkap Bij de auto op de Azoren zien we net zo'n soort sleuf tussen motorkap en grille als de Audi A1 en de Audi RS Q3 die hebben. Dit designkenmerk is trouwens ge√Įnspireerd op de Audi Quattro van het eerste uur. Of we het bij alle versies van de A3 Sportback gaan terugzien, is nog onduidelijk. Misschien bewaart Audi hem alleen voor de dikste motorvarianten.S3 met minstens 300 pk In de persinformatie over de auto die Audi op de Azoren toont, ligt de nadruk in elk geval op quattro-aandrijving, sportiviteit en dynamiek. Kijken we naar de fors bemeten luchtinlaten, de roostergrille en de serieuze afvoerbuizen aan de achterkant, dan hebben we hier waarschijnlijk te maken met een S3. Die heeft in grote lijnen dezelfde aandrijflijn als de Volkswagen T-Roc R die we vrij recentelijk aan de tand voelden. Dat betekent een geblazen 2,0-liter viercilinder met vermogen van minimaal 300 pk, gecombineerd met een zelf schakelende zeventraps transmissie met dubbele koppeling en vierwielaandrijving met een Haldex-koppeling.

Verder juicht Audi over adaptieve demping, progressieve besturing en de variabele verdeling van de krachten over voor- en achteras. Nu waren we over het weggedrag van de T-Roc R al bijzonder te spreken en gezien het lagere zwaartepunt van de Audi A3 Sportback zal die zeker niet voor zijn SUV-neef onderdoen.

Officieel debuut Audi A3 op Genève 2020 Helaas wordt de S3 naar allke waarschijnlijkheid een zeldzame verschijning op de Nederlandse wegen. Bij ons zal de nieuwe Audi A3 vooral voorbijkomen met veel bescheidener TFSI-motoren. Met inhouden van één en anderhalve liter, net zoals bij (onder andere) de Volkswagen Golf. Daarnaast komt Audi met een aantal dieselversies en een plug-in hybride. Tot de start van de salon van Genève op 5 maart blijft het nog even gissen, maar ongetwijfeld komt er dan een lawine van informatie op ons af. Wordt vervolgd!

Kijk voor meer autonieuws en autotests op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Prijs BMW X3 en BMW X4 - Facelift voegt 'zuinige' mild hybrid-techniek toe
  BMW 4-serie Gran Coup√© is de 'ouderwetse' versie van de BMW i4
  Stekker uit snelste Tesla aller tijden
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
De Nieuwsbrief Checklist: 49 punten voor een zorgeloze verzending
Bij het versturen van een nieuwsbrief kan veel fout gaan. Fouten maken is menselijk, maar natuurlijk maak je ze liever niet. Om fouten te voorkomen, heeft Spotler een allesomvattend document met 49 checkpoints gemaakt. Superhandig!
Download de gratis checklist
Lees verder
Dit is waarom de beveiliging van jouw domein zo belangrijk is
Het managen van jouw onderneming aan de hand van een sterk netwerk doe je zo
Een bedrijf kopen of verkopen, wat zijn de haken en ogen?
reacties
Hervormingsplan voor woningmarkt goed ontvangen door makelaars (1) 
Logisch dat we zo vaak onlogisch denken (1) 
Hoogwaardige audio-oplossingen bepalend voor welzijn, efficiŽntie en professionele uitstraling van hybride werkers (1) 
Vijf AI-lessen die COVID-19 ons leerde (1) 
Pandemie heeft grote impact op werkmotivatie jongeren  (1) 
Investeren in vitaliteit sleutel tot aantrekken en behouden van talent (1) 
Brussel pleit voor langer en vrijer zwangerschapsverlof (1) 
top10
Futurizen. Het nieuwe werkwoord voor managers
Bedrijfsportemonnee belangrijker dan ethisch kompas
De toekomst van een AI-gebaseerd bedrijf
Hoogwaardige audio-oplossingen bepalend voor welzijn, efficiŽntie en professionele uitstraling van hybride werkers
Bedrijven tonen sterke weerstand tegen technologische transformatie
Kwart thuiswerkers zoekt andere baan bij terugkeer naar kantoor
Vijf tips om nieuwe medewerkers doeltreffend te onboarden
Aanbod valse vaccinatie- en testcertificaten op Darknet en Telegram stijgt met 500 procent
Onderwijs grootste prioriteit voor Nederlanders
NBBU: SER-akkoord leent zich voor voortzetten gesprekken uitzend-cao
meer top 10