zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Dit weten we over de Volkswagen Golf GTE (2020)

 

14 januari 2020 - Spannend nieuws: de Volkswagen Golf GTE plug-in hybride krijgt precies evenveel vermogen als de GTI: 245 pk. Op de autosalon van Genève zijn beide auto's voor het eerst live te bewonderen. Wat weten we nog meer over de Golf GTE?




Het meest opvallende aan de Volkswagen Golf GTE (2020) is dat hij in twee varianten komt. De snelle Volkswagen Golf GTE heeft een vermogen van 245 pk en dat is precies evenveel als de GTI die er ook aan zit te komen. Wie liever milieuvriendelijk bezig is, kan de Golf GTE met 204 pk kopen. Beide plug-in hybrides hebben een 13 kWh lithium ion-accu, waarmee je 60 kilometer ver komt. De oude Golf GTE kwam niet verder dan 45 elektrische kilometers. De elektromotor werkt samen met een 1,5-liter benzinemotor waarop een turbo is geschroefd. Een volledig elektrische Volkswagen Golf komt er niet. Wil je een elektrische Volkswagen, dan moet je je geluk beproeven met een Volkswagen ID.3, met een prijs vanaf 38.000 euro.





Hoe herken je een Golf GTE? De verschillen tussen de Volkswagen Golf GTE en de gewone Volkswagen Golf zijn niet zo groot. Net als de vorige Golf GTE, heeft ook de nieuwe plug-in hybride overal subtiele blauwe sierdelen, verder heeft hij een ander luchtrooster onder de voorbumper. De poort voor de laadkabel zit niet meer achter het Volkswagen-logo verstopt, maar bevindt zich op het linkervoorspatbord. Niet heel elegant, maar zoals de Rijdende Rechter al zei: daarmee zult u het moeten doen.



App voor al je voorkeuren Natuurlijk is de Volkswagen Golf GTE volgestopt met digitale features, zoals een volledig digitaal instrumentarium en een wifi-hotspot. De Volkswagen Golf GTE wordt verder leverbaar met een app die precies onthoudt wat je perfecte stoel- en spiegelinstelling, je favoriete interieurverlichting en je lievelingsmuziek is. Details over de prijs van de Volkswagen Golf GTE worden rond de beurs van Genève bekendgemaakt.



Kijk voor meer autonieuws en autotests op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10