zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Verkoop elektrische auto's door het dak

 

2 januari 2020 - In 2019 zijn er in Nederland rond de 55.000 elektrische auto's verkocht - een absoluut record. Koploper was de Tesla Model 3. Niet alleen onder de elektrische auto's, trouwens. De Model 3 werd de bestverkochte personenauto van Nederland.
Op een haar na werden er afgelopen jaar 30.000 Tesla's Model 3 verkocht. Daarmee troefde de Amerikaan traditionele bestsellers als de Volkswagen Polo (12.920), Ford Focus (10.478) en de Volkswagen Golf (9.263) ruimschoots af. Ook de Kia Niro (9.235) moest de Tesla Model 3 voor laten gaan.

Ook succes voor Audi e-tron De elektrische Audi e-tron heeft eveneens een succesvolle maand achter de rug. In december werden er zo'n 2000 op kenteken gezet, meer dan in alle elf voorgaande maanden tezamen. Dat was grotendeels te danken aan de aangepaste, goedkopere versie van de e-tron die Audi net voor de jaarwisseling uitbracht. In totaal wist importeur Pon in 2019 ongeveer 3300 e-trons weg te zetten.Volkswagen bestverkochte merk 2019 In de merkenranglijst moet Tesla (ca. 31.000) nog wel twee oudgedienden voor zich laten: Volkswagen (ca. 47.500 stuks) en Opel (ca. 33.000) waren in 2019 het populairst onder Nederlandse autokopers. Toch blijft het een knappe prestatie voor zo'n jong merk. In totaal werden er in 2019 ruim 446.000 nieuwe auto's verkocht in Nederland, een fractie meer dan in 2018.

Tesla blijft kwetsbaar Maar als we de cijfers nader bestuderen, blijkt Tesla wel érg afhankelijk van één model. Want terwijl de Model 3 niet aan te slepen was, werden er van de Model S en de Model X nog geen duizend exemplaren verkocht. Op de Tesla Model Y moeten we nog wachten tot 2021. We zijn dan ook benieuwd hoe het Tesla in 2020 vergaat.Nieuwe elektrische auto's 2020 Komend jaar moet de Model 3 immers opboksen tegen een hele verzameling elektrische nieuwkomers. Bovendien worden de bijtellingsregels voor elektrische auto's minder gunstig. Auto's van 45.000 euro en duurder worden daardoor het hardst getroffen. Dan hebben we het over EV's als de Polestar 2, Ford Mustang Mach-E, Volvo XC40 Recharge en BMW iX3. Maar er wordt vooral veel verwacht van de Volkswagen ID.3. Die wordt aanzienlijk goedkoper dan de Model 3 en zal minder last ondervinden van het aangepaste bijtellingsregime. Een segmentje lager geldt dat nog sterker. Auto's als de Opel Corsa-e, de Peugeot e-208, de Mini Electric, de Honda E en de DS 3 Crossback E-tense blijven allemaal ruim onder de kritische grens van 45.000 euro.

Kijk voor meer autonieuws en autotests op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Polestar 2 kopen? Dat doe je 'In Space'
  BPM: Waarom veel auto's per 1 juli duurder of goedkoper worden.
  Subsidie op elektrische auto's voor particulieren. Hoe werkt het?
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
[Infographic] Marketingmogelijkheden met beschikbare klantdata
Je e-mail marketingsoftware is gevuld met veel klantgegevens: ’kale’ gegevens waar je waarschijnlijk weinig oog voor hebt. Bekijk je data eens anders en ontdek dat er een wereld aan marketingmogelijkheden opengaat. Deze infographic van Spotler helpt je vast op weg.
Download de infographic
Lees verder
Geregistreerde Nederlandse elektrische auto's groeit alsmaar door
reacties
Digital nomad heeft behoefte aan persoonlijk contact met community (2) 
Autobezit voor Nederlanders nog belangrijker in coronatijden (1) 
Helft Nederlanders nog nooit overgestapt van autoverzekering (1) 
Helft bedrijven heeft moeite met datamanagement (1) 
Ook Renault en Nissan snijden in prijzen elektrische auto's (1) 
Vier op de tien vinden klantenservice financiŽle dienstverleners ondermaats  (2) 
Thuiswerken & flexibiliteit: Nederlander verwacht blijvende impact op werk door pandemie  (1) 
top10
Het geheim van succesvolle cybersecurity: business in verbinding met IT
Hoe kunnen banken en financiŽle instellingen reageren op COVID-19?
Twee derde van de Europese organisaties maakt actief gebruik van kunstmatige intelligentie
Iedereen aan de slag, aan de slag voor iedereen
De toetsstenen voor leiderschap in vier criteria
De onstuitbare opmars van de barcode in het dagelijks leven
Wat zijn de regionale gevolgen van corona?
Platform de Toekomst van Arbeid geeft boost aan hervormingen werken, leren en sociale zekerheid
Welke HR-banen verschijnen de komende tien jaar?
Nauwelijks beweging in de luchtvaart in mei
meer top 10