zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Nieuwe Mercedes GLA stelt zich officieel voor

 

11 december 2019 - Ze zijn lekker bezig, daar in Stuttgart. Eergisteren signaleerden we nog een deels gecamoufleerde Mercedes GLA. En nu, nog maar twee dagen later, presenteert Mercedes de nieuwe GLA al in vol ornaat.
De vorige Mercedes GLA was een stoer ding, maar hij bood niet de typische voordelen die veel mensen aan crossovers toekennen. Dat wil zeggen een gemakkelijke, hoge instap en een dito zitpositie. In de persinformatie over de nieuwe Mercedes GLA haast de fabrikant zich te melden dat hij ruim 10 centimeter hoger is dan zijn voorganger. Dat brengt hem op 1,61 meter, bij auto's met dakreling komt hier nog een halve centimeter bij.Meer ruimte in nieuwe Mercedes GLA De hogere carrosserie brengt nog meer voordelen met zich mee. De nieuwe GLA biedt alle inzittenden meer hoofdruimte, daarbij hebben de achterbankzitters plek zat om met de knieën te knikken en met de tenen te wiebelen. Dat laatste is best opmerkelijk, want de nieuwe Mercedes GLA is 1,5 centimeter korter dan het huidige model. Behalve met zijn grotere hoogte, vestigt de GLA met zijn steile neus en de korte overhangen de aandacht op zijn SUV-achtige DNA. Toch ziet-ie er minder 'bonkig' uit dan de nieuwe Mercedes GLB.Elektronische hulpstuurmannen Op veiligheidsgebied haakt de compacte crossover aan bij de huidige trend van 'better safe than sorry'. Met legio systemen die - al dan niet tegen meerprijs - de bestuurder werk uit handen nemen. We noemen de afslagfunctie, de noodrijbaanfunctie en de uitstapwaarschuwingsfunctie bij naderende fietsers of andere voertuigen. Bijzonder is voetgangerswaarschuwing bij zebrapaden. Als de bestuurder niet op de waarschuwingen reageert, kan de GLA het werk tot op zekere hoogte overnemen.

Wil je wel de looks, maar is de oude sok met AMG-geld tijdelijk onvindbaar? Dan kun je opteren voor de AMG Line.


Van 163 pk in de GLA 200 ... Met de GLA is de serie compacte A-modellen van Mercedes helemaal compleet. Naast de GLA omvat het A-gamma een reguliere hatchback, een sedan, een vierdeurs coupé en een fraaie shooting brake. Binnenin en op het motorenfront biedt de GLA geen surprises. Het dashboard vertoont veel overeenkomsten met dat van de andere A-modellen en ook motorisch wordt uit hetzelfde vaatje getapt. Als instapper fungeert de bekende 1,3-liter turbomotor die je ook in diverse Renaults en Nissans aantreft. In de GLA 200 levert hij 163 pk en 250 Nm. Mede dankzij cilinderuitschakeling bezorgt-ie de Mercedes GLA een net verbruik van zo'n 5,7 l/100 km (1 op 17,5).... tot 306 pk in de AMG GLA 35 Aan de andere kant van het spectrum vind je de Mercedes-AMG GLA 35 4MATIC. Die is minder zuinig (7,5 l/100 km, 1 op 13,3), maar je krijgt er wel wat voor terug. Vierwielaandrijving en een tweeliter turbomotor met 306 pk en 400 Nm, bijvoorbeeld! Goed voor een honderdsprint in 5,1 seconden en een top van - verrassing! - 250 km/h. Wil je wel de looks, maar is de oude sok met AMG-geld tijdelijk onvindbaar? Dan kun je opteren voor de AMG Line (grijze auto op de foto's). Wil je weten met welke motoren de GLA nog meer leverbaar wordt? Kijk dan de specs van de hatchback er op na. Grote kans dat ze er allemaal tussen staan.

Over prijzen zwijgt Mercedes nog in alle talen, zelfs in het Duits. Daar komt voor de lente van 2020 vast verandering in, want dan staat de nieuwe Mercedes GLA bij de Europese dealers.

Kijk voor meer autonieuws en autotests op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Huh? Porsche keert terug naar zescilinders voor de nieuwe 718 Boxster en Cayman GTS
  Prijzen Volkswagen Golf 8: wat is hij eigenlijk duur!
  Dit weten we over de Volkswagen Golf GTE (2020)
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
Tips om meer uit e-mail te halen met een CRM-koppeling
Wil je je in 2020 meer focussen op klantengagement? Dan heb je zowel een CRM- als een email marketingsysteem nodig. In dit white paper legt Spotler uit waarom een koppeling zo waardevol is én hoe je dit goed aanpakt. Benieuwd naar de tips?
Download white paper
Lees verder
Leer in 2 dagen ontspannen en overtuigend te presenteren
Personeel inwerken met behulp van een onboard-programma
Waarom kiezen voor een agile werkwijze bij de ontwikkeling van software
Het belang van een goede online marketing partner
reacties
Onbekend maakt onbemind (1) 
Geef uw jaaromzet nog een extra boost met inzet van data  (1) 
De kunst van het complimenteren (4) 
Eén op acht werkenden vindt dat organisatie prima zonder printer kan (2) 
Helft Nederlanders ziet op tegen functioneringsgesprek (1) 
Soft Skills: programmeur moet teamspeler zijn, salesmedewerker coole kikker  (1) 
Loonafspraken voor 2020 hoger dan 2019 (1) 
top10
De top-100 snelst groeiende beroepen van de toekomst: Mensenwerk blijft groeien
Waar kandidaten zich aan storen tijdens een sollicitatiegesprek
Dit jaar nog geen advertenties op WhatsApp
IT-trends in 2020: hoe AI alle andere trends gaat beďnvloeden
Posities in zorg overheersen in top tien snelst groeiende banen
Duurzame kijk op HRM oplossing voor burn-outklachten?
Meerwaarde creëren uit menselijk kapitaal met ISO-norm
Stap uit de sprookjeswereld en stop het (digitale) zwart-wit-denken
Nederland ideale vestigingsplek dankzij digitale infrastructuur
Bedrijven plukken steeds vaker voordelen van mobiele CRM-apps
meer top 10