zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Nu ook optimaal relaxen in basisversie Citroën C5 Aircross

 

10 december 2019 - Als we op de actuele reclamecampagnes afgaan, zijn Citroëns de ultieme relax-auto's. Om dit imago kracht bij te zetten, levert de Franse fabrikant nu ook het instapmodel van de Citroën C5 Aircross met automatische versnellingsbak.




Zeker als het om veercomfort gaat, slaan wij de Citroën C5 Aircross hoog aan. Ook met de aankleding van het interieur en het ontwerp van de stoelen in het huidige topmodel, legt Citroën de inzittenden van de C5 in de watten. Het enige wat er nog ontbrak om het relax-plaatje compleet te maken, was een automatische versnellingsbak voor de instap-C5.



Driecilinder met 130 pk De oplossing heet: Citroën C5 Aircross PureTech 130 EAT8. Net als de basisversie met handbak heeft deze C5 Aircross een 1,2-liter driecilindermotor achter de in de grille. De nieuwe modelvariant brengt zijn 130 pk via een achttraps automaat over op de voorwielen. Een driecilinder in zo'n grote SUV? Inderdaad! Toch vallen de prestaties op papier niet eens tegen. In combinatie met de nieuwe automaat sleurt de compacte motor de C5 Aircross in 11,3 seconden van 0 naar 100 km/h. En vanaf maart kun je de nieuwe maximumsnelheid bijna verdubbelen: als topsnelheid van de C5 Aircross PureTech 130 EAT8 geeft Citroën 193 km/h op. Gemeten volgens de WLTP-methode bedraagt het gemiddeld benzineverbruik 5,1 liter per 100 kilometer (1 op 19,6).



Complete Business-versies Instapmotor of niet, Citroën levert de C5 Aircross PureTech 130 EAT8 graag in de complete Business- of Business Plus-uitvoering. Voor een vanafprijs van 36.040 euro biedt de Business onder meer klimaatregeling met twee temperatuurzones, een navigatiesysteem, digitale radio en het billenstrelende veersysteem met Progressive Hydraulic Cushions. Een achteruitrijcamera en dodehoekwaarschuwing ontbreken evenmin. Aan de buitenkant is de Business herkenbaar aan 18-inch lichtmetaal.

Maar het kan luxer. De Business Plus (vanaf 38.540 euro) is onder andere voorzien van full-led-koplampen, adaptieve cruisecontrol, leren bekleding en 19-inch lichtmetalen wielen.

Kijk voor meer autonieuws en autotests op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10