zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Gelukkig maar: je hoeft geen eikel te zijn om Mercedes te rijden

 

9 december 2019 - Wij wisten het natuurlijk al, maar nu is het ook officieel. Volgens een representatief onderzoek door het Psychologisch Instituut van de Universiteit van Helsinki, hoef je niet per se een eikel te zijn om in een Mercedes te rijden ...




We hoeven er niet omheen te draaien, de eigenaren/berijders van dure auto's hebben niet bij iedereen een positief imago. Daarbij maakt het niet altijd uit of dit nu een Mercedes, een BMW, een Audi of een Lamborghini is. Een dure auto is voor veel mensen synoniem met 'patserbak'. Die term zegt niet alleen iets over de auto, maar ook over de eigenaar. Althans, in de ogen van de mensen die níet in een duur merk rijden.



Maar volgens het onderzoek van Jan-Erik Lönnqvist, waarbij 1892 Finse auto-eigenaren werden ondervraagd, is lang niet iedereen die in een dure auto rijdt een patser. Om die reden is de titel van het onderzoek ook: 'Not only assholes drive Mercedes'.

Kritische houding Wel bleek dat narcistische eigenschappen en een sterk zelfbewustzijn hoog scoren onder de berijders van dure auto's. Grappig genoeg bleek de aanwezigheid van deze eigenschappen onafhankelijk van de hoogte van het inkomen. Verder bleek dat mensen die heel kritisch op zichzelf en anderen zijn, eveneens graag in een dure auto rijden. Omdat een dure auto - waarvan men een hoog kwaliteitsniveau verwacht - goed bij hun kritische houding past. Alle Mercedes-, Audi, BMW- en Porsche-rijders kunnen dus opgelucht ademhalen ...

Kijk voor meer autonieuws en autotests op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10