zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Lexus UX 300e gaat mee met de elektrische stroom

 

22 november 2019 - De Lexus UX 300e Electric is het eerste, 100% elektrisch aangedreven productiemodel van het Japanse elitemerk van Toyota. Met een accupakket van 54,3 kWh, moet de oplaadbare SUV 400 kilometer ver kunnen komen.



Dat Toyota werkte aan volledig elektrische auto's, was geen geheim meer. Maar wanneer de eerste 100% op stroom rijdende Toyota op de markt zou komen, was nog niet duidelijk. In feite heeft Toyota natuurlijk al een elektrische auto: de Mirai, die met zijn brandstofcel stroom haalt uit waterstof.



Lexus UX 300e Electric medio 2020 in Nederland In China is nu een Toyota-product onthuld dat verse stroom put uit een snellader, wallbox of het stopcontact. Het is echter geen Toyota, maar een Lexus: de UX 300e Electric. En hij komt ook naar Nederland. Dat duurt overigens nog wel even: deze BEV (Battery Electric Vehicle) verschijnt 'medio 2020' op de Nederlandse markt, zo vermeldt het persbericht. Het kan dus zomaar nog een jaartje duren.

400 kilometer op een acculading De Lexus UX 300e Electric wordt aangedreven door een elektromotor met een vermogen van 204 pk. Het batterijpakket is tussen de voor- en achteras in de vloer van de auto verwerkt, en heeft een capaciteit van 54,3 kWh. Berekend aan de hand van de NEDC-norm, moet de Lexus UX 300e Electric daarmee in staat zijn 400 kilometer op één acculading te rijden. Een WLTP-indicatie deelt Lexus niet. Hoe lang het duurt om de batterijen vanaf 'nul' weer helemaal op te laden, verklapt het persbericht niet.

Lexus op waterstof een reële optie Lexus laat in hetzelfde persbericht ook meteen weten dat het spoedig een plug-in hybride zal onthullen, die naast de reguliere Hybrid-modellen en de UX 300e Electric wordt geleverd. En met de brandstofceltechniek van de nieuwe Toyota Mirai in huis, is een Lexus op waterstof natuurlijk ook een reële optie.

Kijk voor meer autonieuws en autotests op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10