zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Dit is de nieuwe Skoda Octavia (2020)

 

12 november 2019 - Hoe de nieuwe Skoda Octavia stuurt, hoe je erin zit, wat er opvalt in het interieur en hoeveel ruimte je ook nu weer op de achterbank hebt, vertelden we je al eerder, na een eerste kennismaking met een gecamoufleerd prototype. Nu kunnen we je ook laten zien hoe de nieuwe Octavia eruit ziet.



Terwijl je gisteren aan de voordeur stond en kinderen die met hun zelfgemaakte lampionnen 'Sintemaarten Mikmak' zongen van snoepgoed voorzag, werd in de Tsjechische hoofdstad Praag het laken getrokken van de nieuwe Skoda Octavia. Wij maakten zelf al eerder kennis met de vierde generatie van de Octavia, maar mogen nu eindelijk de technische details met je delen.



Nieuwe Octavia ontgroeit het Golf-segment Doordat elementen uit het ontwerp van de Skoda Scala terugkeren in het uiterlijk van de nieuwe Skoda Octavia, is de nieuwkomer misschien geen heel verrassende verschijning. Maar eigentijds, herkenbaar en aantrekkelijk is het nieuwe model in onze ogen beslist. Net als de drie eerdere generaties wordt de nieuwe Octavia opnieuw gebouwd als vijfdeurs hatchback en als riante stationwagon. Het is een lel van een auto geworden, met een lengte van 4,69 meter (+1,9 cm). Daarmee ontstijgt de nieuwe Octavia haast het Golf-segment, en flirt hij met (zakelijke) rijders die anders voor een Volkswagen Passat of Ford Mondeo zouden kiezen. De wielbasis van de Octavia bleef met 2,69 meter onveranderd. Voor de gigantische bagageruimte geldt een groei van 10 liter voor de hatchback (600 liter) en 30 liter voor de Combi (640 liter).



Bedieningsgemak troef Het interieur is een oase van rust en zakelijkheid. Geen uitspattingen, maar doordachte oplossingen - simply clever, noemt Skoda dat zelf. Het aantal fysieke knoppen is tot een minimum beperkt, de bediening van de auto gaat nu grotendeels via het losstaande aanraakscherm in het midden van het dashboard. Het digitale instrumentarium kan worden aangevuld met een head-up display. Opvallend zijn de korte keuzeknop voor de DSG-transmissie op de middentunnel, die nu niet meer mechanisch in verbinding staat met de versnellingsbak maar elektronisch de gekozen richting inschakelt. Andere opvallende elementen zijn het tweespaaks stuurwiel en de V-vormige hendels voor het ontgrendelen van de portieren.





Benzine, diesel, aardag, plug-in hybride, mild hybrid Op motorisch vlak volgt de nieuwe Skoda Octavia het model waarmee hij zijn platform deelt, de Volkswagen Golf 8. De keuzes zullen talrijk zijn. Naast de gebruikelijke benzine- en dieselmodellen (beide in drie vermogensvarianten), zal de Octavia als G-TEC op aardgas leverbaar worden. Daarnaast is er de Octavia iV, die als plug-in hybride met 204 pk een elektrisch bereik heeft van 55 kilometer. Onder de noemer eTEC verschijnen de nieuwe Octavia 1.0 TSI en 1.5 TSI ook als mild hybrid.

Nieuwe Octavia in zomer 2020 bij de dealer


Nu Skoda de nieuwe Octavia heeft onthuld, begint het grote wachten op de dealerintroductie. De auto verschijnt pas in de zomer van 2020 op de markt. Over de prijsstelling van de nieuwe Octavia zullen we je dan ook in een later stadium moeten berichten.

Kijk voor meer autonieuws en autotests op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10