zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

BMW M2 CS is de klapperrr van de week

 

6 november 2019 - Nogmaals de BMW M2 CS, maar nu officieel. De afscheidsmachine heeft dezelfde twinturbo 3,0-liter zes-in-lijn als de M2 Competition aan boord. In de M2 CS is hij niet 410 pk sterk, maar 450 pk. En meer is altijd goed.



De acceleratiewinst is niet wereldschokkend. Met DSG-automaat haalt de M2 CS de 100 km/h in 4,0 seconden. In een met handbak uitgerust exemplaar ben je 0,2 seconden langer onderweg. Ter vergelijking: de M2 Competition heeft respectievelijk 4,2 en 4,4 seconden nodig. De topsnelheid van de M2 CS is naar oud Duitse gebruik afgeregeld. Niet op 250 km/h, maar op 280 km/h, omdat het anders optionele M Driver’s Package op de CS standaard is.





Lichtgewicht materialen En BMW levert nog meer zonder meerprijs. De M2 CS heeft sterkere remmen, een sperdifferentieel, een adaptief onderstel en een sportuitlaat. Zijn exterieur is aangekleed met lichtgewicht materialen. Zo zijn de motorkap, het dak, de achterspoiler en achterdiffuser opgetrokken uit met koolstofvezel versterkt kunststof. De M2 CS – die niet lichter is dan de M2 Competition – rolt op 19-inch wielen, in het zwart of matgoud. Voor de auto zelf is alleen de kleur Misano Blau beschikbaar. 

Gelimiteerde oplage Volgens BMW wordt de M2 CS in een gelimiteerde oplage geproduceerd, al meldt de fabrikant niet hoeveel exemplaren er dan komen. In België blijft de sportcoupé onder de ton, maar dat zal bij ons niet zo zijn. De M2 Competition staat in Nederland vanaf 99.995 euro in de prijslijst, dus daar komt ongetwijfeld nog wat bovenop.

Kijk voor meer autonieuws en autotests op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10