zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Audi A3 e-tron weer te koop

 

29 oktober 2019 - Vorig jaar verdween de plug-in hybride Audi A3 e-tron net zo plotseling uit de prijslijst, als een student uit het café wanneer de rekening komt. Nu is de Audi A3 met stekker weer terug. AutoWeek heeft dat gespot. Hij kost 40.360 euro in aanschaf en de helft in de wegenbelasting.



De plotselinge verdwijning van de Audi A3 e-tron had alles te maken met de WLTP-perikelen. Hij keert terug onder de naam A3 40 e-tron en wel als luxe Advance Sport-uitvoering. Die ‘40’ is Audi’s nieuwe type-aanduiding voor een relatief krachtige motor. 204 pk in het geval van de A3 e-tron. Fun fact: afgezien van de S3 en RS3, is de stekker-A3 de potigste in de prijslijst.



114 euro wegenbelasting De techniek blijft hetzelfde: een 150 pk sterke 1,4-liter turbomotor werkt samen met een elektromotor om de 1630 kilo zware hatchback in 7,6 seconden naar de honderd te versnellen. Zijn topsnelheid bedraagt 222 km/h. Audi communiceert een verbruik van 2,0 l/100 km (1 op 50) en een CO2-uitstoot van 46 g/km. 

Met 46 gram komt de Audi A3 40 e-tron in aanmerking voor het halftarief. Normaal bedraagt de wegenbelasting van een 1630 kilo wegende auto 229 euro per kwartaal (Utrecht), maar voor deze plug-in hybride betaal je maar de helft: 114 euro. En dat blijft zo tot 2024 euro. Kassa!

Nieuwe Audi A3 in 2020 Over de toekomst gesproken: Audi werkt aan een nieuwe A3 – we hebben ‘m al in het wild gespot. De kans is groot dat daar ook een stekkerversie van komt. Misschien wel twee versies, net als bij de Volkswagen Golf 8 en de nieuwe Skoda Octavia (2020).

Kijk voor meer autonieuws en autotests op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10