zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Jaguar Land Rover verrast met eerste winst in tijden

 

28 oktober 2019 - Jaguar Land Rover heeft in het derde kwartaal zowaar zwarte cijfers geschreven. Met dank aan een rigoureuze reorganisatie en het succes van onder meer de nieuwe Range Rover Evoque bleef er onder de streep 156 miljoen pond over, ongeveer 180 miljoen euro.



In het vorige kwartaal (maart, april, juni) verloor Jaguar Land Rover 395 miljoen pond (456 miljoen euro). Over heel 2018 kwam het verlies uit op 3,6 miljard pond (ruim 4,1 miljard euro). De ‘kleine’ winst van 156 miljoen pond in de afgelopen drie maanden is met name het gevolg van een enorme reorganisatie, die Jaguar Land Rover zo’n 2,5 miljard pond (2,9 miljard euro) aan kostenbesparingen moet opleveren.



Onzekerheid over Brexit Daarbij profiteert de Britse autofabrikant van de nieuwe Range Rover Evoque, die eerder dit jaar op de markt kwam, en het feit dat de vraag naar Jaguar Land Rover-modellen op de Chinese markt aan het stabiliseren is. Problematisch voor het concern is nog steeds de onzekerheid over de Brexit. Die stond voor donderdag 31 oktober op de agenda, maar is wederom uitgesteld: ditmaal naar 31 januari 2020.



Overname door Peugeot? Het Indiase moederbedrijf Tata – dat eveneens in zwaar weer verkeert – heeft gezegd niet van Jaguar Land Rover af te willen. Wel gaat het conglomeraat op zoek naar een partner voor zijn Britse tak: een andere fabrikant waarmee de ontwikkelingskosten kunnen worden gedeeld. In de autowereld gingen geruchten dat Tata zijn zorgenkindje misschien aan Peugeot zou verkopen. BMW is ook al genoemd als mogelijke overnamekandidaat.

Kijk voor meer autonieuws en autotests op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10