zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Extra snelle Alpine A110S debuteert op Soestdijk

 

31 juli 2019 - We zijn enorme fans van de Alpine A110. Alleen kregen we het idee dat het onderstel véél meer vermogen aankan dan de standaard 250 pk. Dat dacht Alpine ook. Daarom komt het merk met de extra snelle A110S. Binnenkort beleeft hij zijn nationale première op het Concours d'Elégance Paleis Soestdijk.

Uiteraard is de aanwezigheid van honderden klassiekers voor veel mensen de voornaamste reden om op 24 en 25 augustus naar het Concours d'Elégance Soestdijk te gaan. Maar grote klassiekerevenementen worden door steeds meer merken aangegrepen om ook hun moderne portfolio aan het publiek te tonen. Dat zien we op het Festival of Speed in Goodwood, maar bijvoorbeeld ook op Classic Days Schloss Dyck dat op van 2 tot en met 4 augustus wordt gehouden. En nu wordt 'Soestdijk' door de Nederlandse Alpine-importeur aangegrepen om de Alpine A110S te showen.



Alpine A110S krijgt 40 pk extraNet als de 'gewone' A110 heeft de S-versie een geblazen 1,8-liter middenmotor, maar het vermogen is opgekieteld van 252 tot 292 pk! Daarmee duurt de sprint van 0 naar 100 km/h nog maar 4,4 seconden en gaat de topsnelheid omhoog van 250 naar 260 km/h. De toename in vermogen is te danken aan een verhoogde turbodruk. Het maximumkoppel van 320 Nm is uitgesmeerd over een groter toerengebied van 2000 tot 6400 tpm.

A110S wordt lager en harder Het onderstel is ook onderhanden genomen. De nieuwe schroefveren zijn 50 procent stijver en de schokdempers zijn daarop aangepast. De stabilisatorstangen zijn zelfs 100 procent stijver dan die van de gewone A110. De bodemvrijheid nam juist af (met 4 millimeter), waardoor het zwaartepunt lager komt te liggen en dat bevordert de rijdynamiek. Bredere banden bezorgen de A110S betere tractie. Wat de Alpine A110S gaat kosten, is nog onbekend. Maar reken erop dat hij duidelijk duurder wordt dan de A110 Légende die voor 68.900 euro in de showroom staat.

Naast de A110S toont Alpinein Soestdijk de A110 Pure en Légende en een aantal klassieke modellen. Zo kun je onder meer de A106, de klassieke A110 en de A310 bewonderen.

Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10