zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Audi A6 Allroad: vanaf 89. 230 euro

 

30 juli 2019 - Anderhalve maand na de onthulling van de nieuwe Audi A6 Allroad heeft de Nederlandse importeur de prijzen bekendgemaakt. Instappen kan vanaf 89.230 euro.

Zo'n twintig jaar geleden was de eerste Audi A6 Allroad een van de eerste crossover-achtige stationwagons en ook van de nieuwste A6 komt er weer een opgestoerde versie.



Eén V6, drie vermogensversiesZoals we een tijdje geleden al schreven, wordt de Audi A6 Allroad aanvankelijk met maar één motor leverbaar. Het is een drieliter V6-diesel, die je in drie vermogensvarianten kunt bestellen. Voor 89.230 euro heb je de 45 TDI met 231 pk en 500 Nm. Een stapje hoger op de ladder staat de 286 pk en 620 Nm sterke A6 Allroad 50 TDI, waarvoor de dealer 95.650 euro vraagt.

A6 Allroad 55 TDI doorbreekt grenzenDe krachtigste variant is de A6 Allroad 55 TDI, die twee grenzen doorbreekt: die van 300 pk en die van 100.000 euro. Met 349 pk en 700 Nm onder je rechtervoet is geen caravan of paardentrailer te zwaar, en geen barrière te hoog. Of het moet de kostenbarrière zijn: 110.150 euro vermeldt het prijskaartje.

Luchtvering standaard op A6 AllroadUiteraard kun je de prijs naar een nog veel hoger niveau brengen, mocht je de standaarduitrusting met adaptieve luchtvering, MMI-navigatie plus, virtual cockpit, elektrisch verstelbare en verwarmde voorstoelen en leren bekleding niet voldoende vinden.

Benzinemotor volgt laterWie liever een Audi A6 Allroad met V6-benzinemotor wil, moet nog een paar maanden wachten. Dan wordt de A6 Allroad ook leverbaar als 55 TFSI. Deze heeft met 340 pk bijna evenveel vermogen als de dikste diesel, maar delft op koppelgebied waarschijnlijk het onderspit. De prijzen van de drieliter benzineversie moeten we je nog even schuldig blijven.

Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10