zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Hoe verhoudt de nieuwe Porsche 911 Carrera zich tot de 911 Carrera S?

 

30 juli 2019 - Het grote uitbreiden is begonnen. Enkele maanden na de 911 Carrera S en 4S onthult Porsche nu de 'instapper': de 911 Carrera. Verwacht in de komende tijd ook weer een 911 GTS, Turbo, GT3, enzovoort.

Het vermogensverschil tussen de 911 Carrera en Carrera S is aanzienlijk. Beide worden aangedreven door een 3,0 twinturbo zescilinder boxermotor. Al levert die in de 911 Carrera 75 pk minder dan in de Carrera S (385 pk tegenover 450 pk).



Net onder de 300 km/hVoor de sprint van stilstand naar 100 km/h heeft de nieuwe Porsche 4,2 seconden nodig (4,0 met het optionele Sport Chrono Pakket). Zijn topsnelheid ligt op 293 km/h. Ter vergelijking: de Carrera S doet 0 naar 100 km/h in 3,8 seconden (3,5 met Sport Chrono Pakket) en haalt een VMax van 308 km/h.




Iets kleinere wielenDe standaarduitrusting van de 911 Carrera is precies gelijk aan die van zijn sterkere, duurdere broer. Uiterlijke verschillen zijn er nauwelijks. Porsche-liefhebbers met een wel heel scherp oog zouden kunnen zien dat de 911 Carrera op een kleinere wielmaat staat: 19-inch voor en 20 inch achter.

Enkele uitlaatpijpenVerder is het model te herkennen "aan de enkele uitlaatpijpen", zo schrijft Porsche. En mocht u nou denken: 'Ja, maar dat heeft de 911 Carrera S ook.' Dat klopt. Als je de 911 Carrera S met sportuitlaat bestelt, krijg je twee ovale pijpen. Anders heeft hij vier ronde exemplaren.

Gelijk als coupé en cabrioletDe nieuwe 911 Carrera is er gelijk als coupé en als cabriolet. Hij staat in september bij de dealers en kost dan minimaal 141.400 euro. Dat is ruim 15.000 euro minder dan de 911 Carrera S. Voor de 911 Carrera Cabriolet wil Porsche 157.600 euro hebben. Er volgt nog een vierwielaangedreven versie.

Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10