zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

‘In 2039 alleen nog uitstootvrije Mercedessen’

 

14 mei 2019 - "Vanaf 2039 bouwen wij alleen nog uitstootvrije auto's." Dat maakte Daimler vandaag bekend, het moederbedrijf van Mercedes-Benz. Hoe gaat de Duitse autobouwer dat doen?

Dit ambitieuze plan is een onderdeel van het overkoepelende programma onder de naam Ambition 2039. Daarin formuleert de Duitse autobouwer ook een aantal interessante tussenstappen in de richting van dat CO2-vrije modellengamma.



In 2030 alleen nog plug-ins en EV'sZo wil Daimler zijn productie vanaf 2022 CO2-neutraal maken. Acht jaar later, dus vanaf 2030, moet minimaal 50 procent van het Mercedes-gamma uit geëlektrificeerde auto's bestaan. Daarmee bedoelt Daimler zowel plug-in hybrides als volledig elektrische modellen.

Extreem druk voor Mercedes-ingenieurs2039, dat is pas over twintig jaar. Dat klinkt nog ver weg. Maar als je de jarenlange ontwikkelingsfase van een volledig nieuwe modelgeneratie meetelt, en dan over het volledige gamma, krijgen de Mercedes-ingenieurs het de komende jaren extreem druk.

'Technologie voor betere toekomst'Het bedrijf is zich daar terdege van bewust. Ola Källenius, die momenteel nog aan het hoofd staat van de afdeling Research & Development staat, maar binnenkort CEO Dieter Zetsche opvolgt, heeft het over een 'fundamentele omvorming van het bedrijf'. "En dat binnen een periode die niet meer dan drie productiecycli omvat. Wanneer je je realiseert dat onze grondleggers, Carl Benz en Gottlieb Daimler de auto pas 130 jaar geleden uitvonden, is dat al heel snel. Maar als bedrijf dat is opgericht door technici, geloven we dat technologie ons de weg wijst naar een betere toekomst."

Hoog tempoSinds de aankondiging van de elektrische Mercedes EQC gaat het nu ineens wel erg hard daar in Stuttgart. Aan de andere kant heeft Mercedes al langere tijd mild hybrids en plug-in hybrides in zijn modellenprogramma. Daarnaast heeft Daimler al eerder aangekondigd dat de modellen van dochtermerk Smart binnenkort alleen nog maar met elektrische aandrijflijn leverbaar zijn. Maar of het allemaal gaat lukken? We houden het nauwlettend in de gaten.

Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10