zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Zo gaat de Mercedes-Benz GLS de strijd aan met de BMW X7

 

19 april 2019 - Omdat je de Mercedes-Benz GLS in Nederland nauwelijks ziet, zijn we geneigd om te denken dat het model weinig succesvol was. Maar de vraag in de Verenigde Staten, Azië en het Midden-Oosten was meer dan groot genoeg voor een opvolger. Hier is de nieuwe GLS, die het gaat opnemen tegen de BMW X7.

De maten van de GLS zijn Amerikaans te noemen. Het gevaarte is 5,2 meter lang (plus 8 cm ten opzichte van zijn voorganger) en heeft een wielbasis van 3,1 meter (plus 6 centimeter). Daarmee is hij marginaal groter dan de X7. In het interieur van de SUV is plaats voor zeven inzittenden of een enorme hoeveelheid bagage (tot wel 2400 liter als de tweede en derde zitrij zijn weggeklapt).



EQ Boost voor extra vermogen en koppelHet topmodel van de GLS-reeks is de verwarrend genaamde 580. Er ligt namelijk een 4,0 liter V8 met twee turbo's onder de kap. De krachtbron krijgt hulp van 48 volt-technologie en levert 490 pk en 700 Nm koppel. Dankzij een kortstondige EQ Boost is er tijdelijk 22 pk en 250 Nm extra beschikbaar. De GLS 580 heeft standaard vierwielaandrijving en een negentraps automaat.

Tussenbak voor in het terreinAndere uitvoeringen zijn de zescilinder GLS 450 (367 pk en 500 Nm, plus EQ Boost) en de diesels GLS 350d (286 pk en 600 Nm) en GLS 400d (331 pk en 700 Nm). Net als de GLS 580 hebben ze 4WD en een 9G-Tronic-transmissie, waarbij ook een tussenbak leverbaar is voor het serieuzere terreinwerk. Het optionele E-Active Body Control moet helpen als de GLS vast zit. De actieve vering 'wiebelt' de auto dan los.

At the carwash, yeah!Interessant hulpsysteem. De nieuwe GLS heeft een zogenoemde Carwash-modus. Als de bestuurder die aanzet, sluit de auto de zijruiten, het schuifdak, worden de spiegels ingeklapt, gaat de airco op recirculeren, wordt de regensensor uitgeschakeld en floept de 360-gradencamera aan. Dat laatste om de enorme SUV schadeloos de wasstraat in te kunnen rijden.

Ultraluxe Maybach-variantWelke varianten van de nieuwe Mercedes-Benz naar Nederland komen is nog niet bekend. Op termijn komt er ook een ultraluxe Maybach-variant van de GLS. Van de vorige generatie was ook een AMG 63, met een 5,5 liter V8 met twee turbo's en een vermogen van 570 pk.

Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10