zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Nissan GT-R Nismo wordt nog maar eens uitgewrongen

 

17 april 2019 - De GT-R is al twaalf jaar op de markt. Een opvolger is nog lang niet in zicht, dus wringt Nissan het ouwe beestje nog maar eens uit. Voor 2020 krijgt de GT-R Nismo een fikse update, waarbij de krachtbron grotendeels ongewijzigd blijft.

De 3,8 liter twinturbo V6 van de GT-R Nismo levert nog steeds 600 pk en 652 Nm. Toch is de motor van binnen onder handen genomen. Nissan monteert nieuwe turbo's. Ze zijn afkomstig uit de GT-R GT3-racewagen en hebben turbines met minder schoepen, waardoor de gasrespons 20 procent beter zou zijn geworden.



Sneller schakelenNet als voorheen heeft de zestraps automaat met dubbele koppeling een R Mode. Volgens Nissan is die geoptimaliseerd voor het nieuwe modeljaar. De transmissie zou in R Mode nog sneller schakelen en beter in staat zijn om bij het uitkomen van een bocht de juiste versnelling te kiezen. Verder zou de GT-R Nismo beter klinken door zijn nieuwe titanium uitlaat.

Nog meer koolstofvezelIn vergelijking met de huidige GT-R Nismo heeft Nissan in de nieuwe nog meer koolstofvezel verwerkt. Dat resulteert in een gewichtsbesparing van 10 kilogram, waar nog 20 kilogram bij komt van andere lichtgewicht updates. Wat aerodynamica betreft, heeft Nissan de lessen van de GT-R GT3 toegepast op de GT-R Nismo.

Brembo-schijvenHet onderstel heeft misschien wel de meeste aandacht gekregen. De wielophanging is afgesteld voor een betere bochtstabiliteit en een grotere wendbaarheid. Nieuwe 20-inch Rays-wielen van gesmeed aluminium brengen het onafgeveerde gewicht omlaag. Daarachter schuilen grotere koolstofkeramische remmen van Brembo.

Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10