zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Volkswagen Golf R Plus met 400 pk - wij noemen hem: Tsunami

 

5 april 2019 - Nu Mercedes en Audi met 400 pk sterke versies van hun compacte modellen komen, kan Volkswagen natuurlijk niet achterblijven. De geruchten over de Volkswagen Golf R Plus worden dan ook steeds sterker. Naar verluidt komt de Golf R Plus naast de reguliere Golf R in het programma.

Er zijn diverse redenen om de Golf Plus snel te vergeten. Dat snappen ze bij Volkswagen zelf ook wel. De definitieve afrekening met de bejaardengeur die om de combinatie van de woorden 'Golf' en 'Plus' heen hangt, wordt binnenkort hopelijk definitief verdreven door de Golf R Plus.



Volkswagen Golf met 400 pkVolgens gelekte gegevens krijgt de nieuwe Mercedes-AMG A 45 ruim 400 pk en ook de Audi RS 3 hoest zoveel vermogen op. Alleen heeft die laatste daar wel een 2,5-liter vijfcilinder voor nodig. Dan kan de zelfverklaarde vader aller hot hatches natuurlijk niet achterblijven. Om die reden is Volkswagen nu bezig met een à¼ber-Golf op basis van de Golf VIII, die waarschijnlijk dit najaar in première gaat.

Verwantschap met Golf R400 ConceptOnderhuids heeft de nieuwe Volkswagen Golf R Plus waarschijnlijk veel gemeen met de Golf VII R400 Concept die Volkswagen in 2014 liet zien. Daarnaast zal gebruikgemaakt worden van de expertise die is opgedaan met de Golf GTI TCR die door Volkswagen Motorsport is ontwikkeld.

Golf met topsnelheid van 280 km/hBronnen binnen Volkswagen bevestigen dat er gewerkt wordt aan 'de meest extreme en krachtigste Golf ooit'. Daarbij wordt verwezen naar de cijfers die voor het studiemodel uit 2014 werden geclaimd: een honderdsprint van 3,9 seconden en een topsnelheid van 280 km/h.

Grotere spoorbreedte Golf R PlusHoewel er nog geen groen licht is gegeven voor de nieuwe Golf R Plus, schijnt de Volkswagen-directie er welwillend tegenover te staan. Dat de plannen in een vergevorderd stadium zijn, wordt bevestigd door de berichten dat de styling al helemaal in kannen en kruiken is. Uiteraard zal de Golf R Plus er een stuk agressiever uitzien dan zijn gewone broertjes. Zo worden de voorspatborden aanzienlijk verbreed. Niet alleen voor de looks, maar ook om plaats te bieden aan de vergrote spoorbreedte. De schetsen die het Britse Autocar van een blauwe Golf VIII laat zien, geven een goede indicatie.

Sterkste viercilinder ter wereldHet vermogen van de Volkswagen Golf R Plus is afkomstig van een zwaar gekietelde 2,0-liter turbomotor. In de Golf R levert die 320 pk, maar met behulp van diverse power-upgrades zijn vermogens tot 420 pk mogelijk. In dat laatste geval zou de sterkste viercilinder motor ter wereld van Mercedes-AMG CLA 45 al heel snel niet meer als enige die titel dragen.Die sportwagen-power wordt bij de Golf R Plus via een standaard gemonteerde 7-traps DSG-bak naar het asfalt gebracht. De nieuwste, volledig variabele versie van Volkswagen 4Motion-systeem moet het geweld in goede banen leiden. Daarbij krijgt het assistentie van een elektronisch sperdifferentieel en een geavanceerd stabiliteitssysteem. Voor wie al die elektronische bemoeienis maar saai vindt, monteert Volkswagen een driftmodus.

Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10