zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Seat belooft elektrische auto voor 20. 000 euro

 

28 maart 2019 - Het gaat goed met Seat: afgelopen jaar boekte het een recordwinst van 300 miljoen euro. Om dit te vieren, gaat het Spaanse merk ons de komende twee jaar trakteren op maar liefst zes auto's die in elke geval deels op elektriciteit rijden. Voor de iets verdere toekomst wordt een elektrische Seat van 20.000 euro beloofd.

De elektrische versie van de Seat Mii en de Seat el-Born worden de eerste twee volledig elektrische modellen van het Spaanse merk. Daarnaast komen er plug-in hybride varianten van de nieuwe Seat Leon en de onlangs geïntroduceerde Seat Tarraco. Daarnaast worden twee modellen van het nieuwe sportieve submerk Cupra ook leverbaar met een plug-in hybride aandrijflijn: de Cupra Leon en de Cupra Fermentor. Die laatste wordt een sportieve SUV, waarvan al een studiemodel op de salon van Genève stond.



Grootse elektrische plannen SeatUiteraard stoppen de ambities niet bij 2021. Ook voor de jaren daarna heeft Seat grootse plannen voor het elektrificeren van zijn gamma. Voor het eerst in de merkgeschiedenis gaat Seat in samenwerking met Volkswagen een nieuw platform voor elektrische auto's ontwikkelen. Het zal gaan om een kleinere versie van het Modular Electric Drive Toolkit (MEB), waarop een heleboel elektrische modellen van rond de vier meter lengte worden gebaseerd.

Elektrische Seat voor 20.000 euroHet belangrijkste doel van het ingekorte MED-platform is om de elektrische auto voor grotere groepen kopers bereikbaar te maken. De vanafprijs die Seat daarbij in gedachten heeft, ligt rond de 20.000 euro. Dat is zo'n 5000 minder dan de goedkoopste Renault Zoe moet kosten en grofweg de helft die je momenteel neertelt voor auto's als de Hyundai Kona Electric en de Kia e-Niro.

Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10