zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Een half miljoen keer Skoda Superb - bubbels: in TsjechiŰ

 

22 maart 2019 - De huidige generatie van de Skoda Superb gaat nog maar vier jaar mee, toch liep afgelopen week al het 500.000ste exemplaar van de band.

Dat dit feestnummer in de Tsjechische fabriek in Kvasiny werd gebouwd, is eigenlijk toeval. Want Skoda's topmodel wordt ook in China, India en Kazachstan geproduceerd.In 2015 werd de huidige Skoda Superb ge´ntroduceerd. Net als zijn voorgangers, blinkt de grote middenklasser uit in binnenruimte. Vooral de achterpassagiers hebben ongelooflijk veel bewegingsvrijheid. Of je nu de vijfdeurs Hatchback of de Combi hebt, achterin is plek zat om danspasjes te oefenen en balletjes hoog te houden. Daarnaast is de Skoda Superb van dit moment de scherpst gelijnde Superb ooit.

Skoda Superb in de jaren 30De geschiedenis van de Skoda Superb gaat terug naar de jaren 30. In dat decennium produceerde het Tsjechische merk uitzonderlijk luxe auto's met die modelnaam. Onder de indrukwekkende motorkap lag doorgaans een zescilinder lijnmotor of een dikke V8. Hoogpolig tapijt, chic houtwerk en voetensteuntjes achterin zorgden voor de nodige verwennerij voor de inzittenden.

In de communistische naoorlogse periode hield Skoda zich gedwongen verre van dergelijke 'westerse decadentie' en bouwde het merk simpele, doch betrouwbare auto's voor het volk.

Superb wordt verlengde PassatNa de overname door Volkswagen in de jaren 90 mocht een beetje luxe wel weer. Dat zagen we heel duidelijk bij de eerste moderne Superb, die in 2001 het levenslicht zag. Het was in feite een Volkswagen Passat met gewijzigde typeplaatjes en met een iets andere neus en achterlichten. Maar niet zomaar een Passat. Het was de versie met verlengde wielbasis, zoals die destijds in China werd verkocht. Een bijzondere gadget van de Superb was de standaard meegeleverde paraplu in het linker achterportier. Van deze eerste moderne Skoda Superb, die alleen als sedan leverbaar was, werden 136.000 stuks gebouwd.

Superb krijgt eigen designVan de tweede moderne Superb liepen tussen 2008 en 2015 in totaal 618.500 exemplaren van de band. Ook dit model had veel Volkswagen-techniek in huis, maar het had wel een heel eigen design. Net als zijn voorganger scoorde deze Superb sterk op beenruimte. Daarnaast was hij door zijn vijfdeurs carrosserie praktischer dan veel andere middenklassers. Desondanks bracht Skoda ook een Combi-versie op de markt.

Wanneer komt de Superb Plug-in Hybrid?Zeker vergeleken met de wat onhandig ogende Superb van de tweede generatie, ziet het huidige model er een stuk strakker en gelikter uit. Niettemin komt er binnenkort een gefacelifte versie. Na de update wordt de Superb ook leverbaar als plug-in hybride.

Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Gaat de Aston Martin V12 Zagato echt weer in productie?
  Zien jullie het verschil met de vorige Subaru Outback?
  Waarom de Kia Stinger GTS een dwarse rakker is
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
Leer in 2 dagen ontspannen en overtuigend te presenteren
Spreekangst wordt ontrafeld en geëlimineerd. Ruim 14.000 professionals volgden eerder de 'Sneltraining ‘Spreken in het openbaar’ van Pieter Frijters. Rebels, open en ‘out of the box’. Kijk op Spreek.nl of bel 0182 631 232.
Lees verder
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
Verleid en behoud talent met een multifunctionele werkomgeving
reacties
Kia Stinger GTS (1) 
Zeven seo factoren die ˇˇk in 2019 werken (1) 
Drie handige kantoorapps in 2019 (1) 
Tesla Model 3 met 4% bijtelling (3) 
Wintersporters laks met sneeuwkettingen (1) 
Waarom elk bedrijf straks een chief trust officer heeft (1) 
Niet het systeem, maar de mensen centraal (3) 
top10
Drie handige kantoorapps in 2019
ISDN2 verdwijnt: 50. 000 bedrijven uit de lucht
Helft millennials wil meer flexibiliteit in hun werk
Miljarden in revolverende fondsen, maar verantwoording nog summier
Retailmanagers hebben behoefte aan betere supply chain-visibiliteit
Digital risk protection maakt preventief ingrijpen mogelijk
Meer vrouwen nodig voor de digitale vooruitgang van Nederland
Griepgolf kost dit jaar Ĺslechts' 750 miljoen euro
De strijd tegen plastics: hoe beleggers kunnen bijdragen aan veranderingen
Koester hoge verwachtingen, zonder iets te verwachten
meer top 10