zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Dà¡à¡g, plug-in subsidie! Export gebruikte PHEV's ruim verdubbeld

 

21 maart 2019 - De export van gebruikte plug-in hybrides is in de eerste twee maanden van dit jaar ruim verdubbeld in vergelijking met vorig jaar. Dat heeft kenniscentrum VWE Automotive bekendgemaakt.

Tot dusver zijn er dit jaar al 1.875 tweedehands plug-in hybrides geëxporteerd. In 2018 waren dat er in dezelfde periode nog geen 800. Dat betekent dat de export van stekkerhybrides met 235 procent is gegroeid.Stormloop op plug-insGestimuleerd door een lage bijtelling en andere fiscale voordelen, liep het in 2013 storm op plug-in hybrides. Dat jaar verviervoudigden de verkopen naar ruim 20.000 nieuwe auto's. Vooral de Mitsubishi Outlander PHEV en de Volvo V60 Plug-in Hybrid waren ongekend populair. Maar het toppunt was nog lang niet bereikt. In 2015 stegen de verkopen naar meer dan 40.000 nieuwe plug-in hybrides. Die explosieve groei was mede te danken aan nieuwe, relatief betaalbare modellen als de Volkswagen Golf GTE. De bijtellingsvoordelen op stekkerhybrides uit die tijd gelden echter maar 5 jaar. Dat betekent dat veel van de auto's uit de topjaren nu op de occasionmarkt komen. Steeds meer daarvan worden geëxporteerd.

Bijna de helft naar het buitenlandIn de eerste maanden van dit jaar werd 46 procent van de plug-ins geëxporteerd en ging 54 procent naar Nederlandse eindgebruikers. Onder particuliere kopers zijn de Mitsubishi Outlander en Volvo V60 favoriet. Anders dan de meeste leaserijders destijds, voelen particulieren het wél in de portemonnee als de elektrische actieradius is uitgeput. Grote kans dus, dat de occasionkopers hun plug-ins wél met grote regelmaat aan de lader hangen. Blijft onverlet dat veel van het belastinggeld dat tussen 2012 en 2015 in de vergroening van het Nederlandse wagenpark is gestoken, naar het buitenland verdwijnt.

Vijf keer zoveel Outlanders en V60'sDe lijst met gebruikte stekkerhybrides die dit jaar de grens overgingen, wordt met verve aangevoerd door de Mitsubishi Outlander PHEV. Maar liefst 893 stuks gingen naar een buitenlandse eigenaar. Vorig jaar waren dat er in dezelfde periode nog maar 149. De Volvo V60 Plug-in Hybrid is een goede tweede met 545 stuks (was 88). In beide gevallen betekent dat een vervijfvoudiging. Op ruime afstand volgen de Opel Ampera, de Toyota Prius Plug-in en de BMW i3 met range extender. Een en ander betekent dat de Mitsubishi Outlander PHEV nu zelfs in de top 3 van alle geëxporteerde auto's is beland.

België grootste marktBelgië is op dit moment de belangrijkste afzetmarkt voor tweedehands stekkerhybrides uit Nederland. Vorig jaar werd de lijst nog aangevoerd door Hongarije, een land waar nu aantrekkelijke fiscale regelingen gelden voor plug-ins.

Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Zien jullie het verschil met de vorige Subaru Outback?
  Waarom de Kia Stinger GTS een dwarse rakker is
  Aston Martin DBS 59 wil dat we die ene Le Mans-overwinning niet vergeten
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
Leer in 2 dagen ontspannen en overtuigend te presenteren
Spreekangst wordt ontrafeld en geëlimineerd. Ruim 14.000 professionals volgden eerder de 'Sneltraining ‘Spreken in het openbaar’ van Pieter Frijters. Rebels, open en ‘out of the box’. Kijk op Spreek.nl of bel 0182 631 232.
Lees verder
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
Verleid en behoud talent met een multifunctionele werkomgeving
reacties
Zeven seo factoren die óók in 2019 werken (1) 
Drie handige kantoorapps in 2019 (1) 
Tesla Model 3 met 4% bijtelling (3) 
Wintersporters laks met sneeuwkettingen (1) 
Waarom elk bedrijf straks een chief trust officer heeft (1) 
Niet het systeem, maar de mensen centraal (3) 
Korte autoritten vervangen door de fiets loont (1) 
top10
Drie handige kantoorapps in 2019
ISDN2 verdwijnt: 50. 000 bedrijven uit de lucht
Vijf tips om te besparen op softwarelicenties
Helft millennials wil meer flexibiliteit in hun werk
Slechts drie op de tien bedrijven werven succesvol flexibele workforce
Jonge bedrijven behoren tot snelst stijgende retailmerken
Retailmanagers hebben behoefte aan betere supply chain-visibiliteit
Miljarden in revolverende fondsen, maar verantwoording nog summier
Digital risk protection maakt preventief ingrijpen mogelijk
Meer vrouwen nodig voor de digitale vooruitgang van Nederland
meer top 10