zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Mercedes E 500: bijna 30 jaar en nog steeds vet

 

21 maart 2019 - Het duurt nog een jaar voordat de Mercedes E 500 zijn 30-jarig jubileum viert, toch is er ook dit jaar reden voor een feestje. In maart 1994 stond een speciale versie van de de performance zakenlimo op de salon van Genève. En een halfjaar later werd het 10.000ste exemplaar afgeleverd.

Een 5,0-liter V8-motor met 320 pk in een Mercedes W124 - dat was wat in de jaren 90! De meeste mensen kenden dit Mercedes-model immers vooral van de taxistandplaats. Achter het stuur steevast een zware shag rokende chauffeur. En onder de besterde motorkap meestal een nagelende, ongeblazen 2,0-liter viercilinder diesel. Vermogen? Welgeteld 75 pk. Chauffeurs met een Mercedes W124 250 Turbodiesel onder hun kont stonden dan ook boven aan de taxipikorde. "Heb je het al gehoord? Die Turbodiesel van Henk heeft 126 pk!"Feestnummer in GenèveGeen wonder dat de Mercedes 500 E in 1990 op de autobeurs van Parijs een diepe indruk achterlaat. Vier jaar later " deze maand exact 25 jaar geleden " staat er een speciale gelimiteerde versie van de powerlimo op de salon van Genève. Het de bedoeling dat Mercedes er maximaal 500 gaat bouwen. Voor het exterieur zijn slechts twee lakkleuren beschikbaar: saffierzwart en briljantzilver. Verder is de speciale Mercedes E 500 getooid met lichtmetaal in dezelfde stijl als de wielen van de Mercedes 190 E 2.5-16 Evolution II. Gelukkig heeft Mercedes de verleiding weerstaan om de speciale E 500 van een soortgelijke buitenaardse achtervleugel te voorzien als die snelle 190. Binnenin gaat het er voor een Mercedes wel vrij frivool aan toe in de E 500: de kopers kunnen kiezen uit tweekleurige bekleding, waarbij ook groen en rood leer tot de mogelijkheden behoren.

Taxi van bijna tweeënhalve tonBelangstellenden worden lekker gemaakt met teksten als: "Het is een aangenaam idee dat behalve u er maar 499 anderen zijn die deze auto de hunne kunnen noemen." Hoeveel er daarvan in Nederland terechtkomen, is onduidelijk. Wel weten we dat landgenoten er in die tijd zo'n 245.000 gulden (111.000 euro) voor moeten neertellen. Behalve een V8 met 320 pk en 470 Nm krijgen ze voor dat geld twee frontairbags, ABS en tractieregeling standaard. Dat laatste is wel zo handig als je conform de folder inderdaad in 6,1 tellen van nul haar 100 km/h wilt sprinten.

Een halfjaar na de salon van Genève is het opnieuw party time voor de Mercedes E 500. In oktober 1994 wordt het tienduizendste exemplaar afgeleverd. En niet aan zomaar iemand, maar aan Hans Hermann, een voormalig Formule 1-rijder van Mercedes. Nou ja zeg, da's toevallig ...

Mercedes E 500 gebouwd bij PorscheHermann krijgt de auto overhandigd in de Porsche-fabriek in Zuffenhausen, waar de auto tussen 1990 en 1995 in elkaar wordt gezet. Uiteindelijk stopt de teller bij 10.479 exemplaren. En mocht er verwarring bestaan over de juiste benaming: tot 1993 heet de auto 500 E. Vanaf modeljaar 1994, wanneer de Mercedes W124 een facelift ondergaat, wordt hij omgedoopt tot E 500.

Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Na foto's en video's, nu een leerparty: Bentley Flying Spur voert spanning op
  Volkswagen Polo en Golf TGI met derde aardgastank voor grotere actieradius
  Mazda CX-30 krijgt prijskaartje
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
Leer in 2 dagen ontspannen en overtuigend te presenteren
Spreekangst wordt ontrafeld en geëlimineerd. Ruim 14.000 professionals volgden eerder de 'Sneltraining ‘Spreken in het openbaar’ van Pieter Frijters. Rebels, open en ‘out of the box’. Kijk op Spreek.nl of bel 0182 631 232.
Lees verder
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
Structureer je online marketing activiteiten
Werkstress: voorkomen is beter dan een burn-out!
reacties
Kan IT de populariteit van Virtual Reality bijhouden?  (2) 
Hostingbranche ziet public cloud niet als bedreiging (1) 
Drie manieren om te beleggen voor uw pensioen (1) 
Organisaties wapenen zich steeds beter tegen aanvallen met bots en scrapers  (1) 
Huisdierbezit populair (1) 
Consumenten nog niet overtuigd van de voordelen van Artificial Intelligence  (1) 
Nederlander positief over milieuzones, maar snakt naar duidelijkere regels (1) 
top10
Waarom bedrijfscultuur een strategisch doel moet zijn
Zorgmedewerkers hebben weinig vertrouwen in actieplan (Ont)Regel de zorg
Ondanks salariskloof vrouwen positiever over arbeidsmarkt
Veelgebruikte systemen voor e-mailbeveiliging niet effectief
Zeven toffe producten die het milieu een handje helpen
Bedrijven betalen loyale IT’er minder dan jobhopper
Optimisme over werkgelegenheid houdt aan
5G-opname nog sneller dan verwacht
Tien MVO-managers op de shortlist voor titel ‘MVO Manager van het Jaar 2019’
Vergelijkingstools staan op wensenlijst consument
meer top 10