zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Nieuwe Ford Edge: één smaak, één prijs

 

14 maart 2019 - De nieuwe Ford Edge kwam een tijdje geleden al in de VS op de markt, nu zijn ook wij aan de beurt. Ford Nederland heeft ervoor gekozen het aanbod simpel te houden. De volwassen SUV komt bij ons in slechts één uitvoering op de markt, wat ook de prijslijst lekker overzichtelijk houdt.

Ford is lekker bezig op SUV-gebied. Naast de Ecosport, de Kuga, de Fiesta Active en de Focus Active heeft het nu ook een nieuwe Edge. De nieuwe Ford Edge wordt in Nederland alleen aangeboden in de ST"‘Line-uitvoering, voorzien van een 2,0-liter motor met twee turbo's. De dubbel geblazen viercilinder diesel levert een vermogen van 238 pk, dat via een achttraps automaat op alle vier wielen wordt overgebracht. Dat klinkt als een serieuze SUV. Daarbij hoort een serieuze prijs: 76.145 euro.Volop veiligheidMaar heb je die dikke 76 mille afgetikt, dan hoef je je accessoirelijst eigenlijk niet meer door te nemen, want vrijwel alles zit erop en eraan. Beetje American style. Zo is er een hele batterij vriendelijke elektronische bemoeials aan boord die over je veiligheid waken. Zoals adaptieve cruisecontrol met Stop & Go en een spoorassistent die je dankzij de zeer efficiënte Lane Centring-technologie keurig in het midden van de rijstrook houdt. Daarnaast is er onder meer een waarschuwingssysteem voor achterlangs kruisend verkeer. Handig als je tijdens het achteruitrijden meer bezig bent om mee te zingen met het B&O-geluidssysteem dan met opletten en achterom kijken.

Altijd verbonden in een comfortabel interieurDankzij de FordPass Connect-technologie met geïntegreerde modem fungeert de nieuwe Ford Edge als een mobiele wifi-hotspot, waarmee je maximaal tien apparaten kunt verbinden. En dan maar hopen dat alle inzittenden dezelfde live-verkeersupdates ontvangen, zodat niet iedereen de bestuurder een andere kant opstuurt. Maar ach, waarschijnlijk zijn de passagiers veel te druk bezig met het streamen van muziek en films. Ook handig is de FordPass-app, waarmee je je auto op een drukke parkeerplaats terug kunt vinden. Het barst tenslotte van de Edges bij de supermarkt. Daarnaast kun je via de app het brandstofpeil, de alarmstatus en de toestand van de motorolie controleren. Altijd handig, net als de mogelijkheid de auto op afstand te ontgrendelen voor ... eh ja, voor wie eigenlijk?

Interessanter vinden we het panoramadak, de verwarmde en gekoelde voorstoelen, de verwarmde achterbank, stuurverwarming, en niet te vergeten: een draadloze oplaadmogelijkheid voor de smartphone.

Alleen als dieselIn dit antidieseltijdperk vinden we het wel opmerkelijk dat Ford de nieuwe Edge alleen levert met een dieselmotor. Al begrijpen we dat ook wel weer, als we zien dat deze moderne 2,0-liter viercilinder maar 6,8 l per 100 km verbruikt. Oftewel 1 op 14,7. Dat is niet verkeerd, voor zo'n dikke SUV. De nieuwe Ford Edge is per direct te bestellen.

Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

Laatste autonieuws

  Partytime: Mercedes SL R129 viert 30ste verjaardag
  Een half miljoen keer Skoda Superb - bubbels: in Tsjechië
  Porsche Cayenne Coupé gaat BMW X6 nà­ét achterna
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
Ontwikkelingen in de markt van drukwerk
Vergroot uw rendement in 2019 door reviews op NederlandReview Review marketing
reacties
Fors minder jongeren gebruiken desktop pc om te internetten (1) 
Werk beïnvloedt privéleven negatief  (1) 
Nederlanders onderschatten beveiligingsrisico’s van computers (1) 
Belangrijke handelspartners Nederland minder stabiel (1) 
Vier apps verantwoordelijk voor 82 procent van mobiel dataverbruik iOS (1) 
Klimaatakkoord zet Nederland in beweging richting duurzame economie (2) 
Evenveel vrouwen als mannen met hbo- of wo-diploma (1) 
top10
Wat organisaties verwachten van de financiële afdeling van 2025
Een derde van de werkenden vindt zichzelf slimmer dan zijn of haar baas
'Er is een cyberoorlog gaande'
Energie en klimaat prominent in provinciale verkiezingsprogramma’s
Helft C-level leidinggevenden voert transformatie-initiatieven door zonder duidelijke strategie
Dit zijn de drie meest voorkomende spearphishing-aanvallen
Verzekeraars streng bij schade aan mobieltje
Flexibel werken maakt bedrijven competitiever
Merken willen in 2019 meer grip krijgen op klantgegevens
Nederlandse zakenreiziger reist liever niet naar onveilige landen
meer top 10