zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Nieuwe Ford Edge: één smaak, één prijs

 

14 maart 2019 - De nieuwe Ford Edge kwam een tijdje geleden al in de VS op de markt, nu zijn ook wij aan de beurt. Ford Nederland heeft ervoor gekozen het aanbod simpel te houden. De volwassen SUV komt bij ons in slechts één uitvoering op de markt, wat ook de prijslijst lekker overzichtelijk houdt.

Ford is lekker bezig op SUV-gebied. Naast de Ecosport, de Kuga, de Fiesta Active en de Focus Active heeft het nu ook een nieuwe Edge. De nieuwe Ford Edge wordt in Nederland alleen aangeboden in de ST"‘Line-uitvoering, voorzien van een 2,0-liter motor met twee turbo's. De dubbel geblazen viercilinder diesel levert een vermogen van 238 pk, dat via een achttraps automaat op alle vier wielen wordt overgebracht. Dat klinkt als een serieuze SUV. Daarbij hoort een serieuze prijs: 76.145 euro.



Volop veiligheidMaar heb je die dikke 76 mille afgetikt, dan hoef je je accessoirelijst eigenlijk niet meer door te nemen, want vrijwel alles zit erop en eraan. Beetje American style. Zo is er een hele batterij vriendelijke elektronische bemoeials aan boord die over je veiligheid waken. Zoals adaptieve cruisecontrol met Stop & Go en een spoorassistent die je dankzij de zeer efficiënte Lane Centring-technologie keurig in het midden van de rijstrook houdt. Daarnaast is er onder meer een waarschuwingssysteem voor achterlangs kruisend verkeer. Handig als je tijdens het achteruitrijden meer bezig bent om mee te zingen met het B&O-geluidssysteem dan met opletten en achterom kijken.

Altijd verbonden in een comfortabel interieurDankzij de FordPass Connect-technologie met geïntegreerde modem fungeert de nieuwe Ford Edge als een mobiele wifi-hotspot, waarmee je maximaal tien apparaten kunt verbinden. En dan maar hopen dat alle inzittenden dezelfde live-verkeersupdates ontvangen, zodat niet iedereen de bestuurder een andere kant opstuurt. Maar ach, waarschijnlijk zijn de passagiers veel te druk bezig met het streamen van muziek en films. Ook handig is de FordPass-app, waarmee je je auto op een drukke parkeerplaats terug kunt vinden. Het barst tenslotte van de Edges bij de supermarkt. Daarnaast kun je via de app het brandstofpeil, de alarmstatus en de toestand van de motorolie controleren. Altijd handig, net als de mogelijkheid de auto op afstand te ontgrendelen voor ... eh ja, voor wie eigenlijk?

Interessanter vinden we het panoramadak, de verwarmde en gekoelde voorstoelen, de verwarmde achterbank, stuurverwarming, en niet te vergeten: een draadloze oplaadmogelijkheid voor de smartphone.

Alleen als dieselIn dit antidieseltijdperk vinden we het wel opmerkelijk dat Ford de nieuwe Edge alleen levert met een dieselmotor. Al begrijpen we dat ook wel weer, als we zien dat deze moderne 2,0-liter viercilinder maar 6,8 l per 100 km verbruikt. Oftewel 1 op 14,7. Dat is niet verkeerd, voor zo'n dikke SUV. De nieuwe Ford Edge is per direct te bestellen.

Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Na foto's en video's, nu een leerparty: Bentley Flying Spur voert spanning op
  Volkswagen Polo en Golf TGI met derde aardgastank voor grotere actieradius
  Mazda CX-30 krijgt prijskaartje
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
Leer in 2 dagen ontspannen en overtuigend te presenteren
Spreekangst wordt ontrafeld en geëlimineerd. Ruim 14.000 professionals volgden eerder de 'Sneltraining ‘Spreken in het openbaar’ van Pieter Frijters. Rebels, open en ‘out of the box’. Kijk op Spreek.nl of bel 0182 631 232.
Lees verder
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
Structureer je online marketing activiteiten
Werkstress: voorkomen is beter dan een burn-out!
reacties
Kan IT de populariteit van Virtual Reality bijhouden?  (1) 
Hostingbranche ziet public cloud niet als bedreiging (1) 
Drie manieren om te beleggen voor uw pensioen (1) 
Organisaties wapenen zich steeds beter tegen aanvallen met bots en scrapers  (1) 
Huisdierbezit populair (1) 
Consumenten nog niet overtuigd van de voordelen van Artificial Intelligence  (1) 
Nederlander positief over milieuzones, maar snakt naar duidelijkere regels (1) 
top10
Werknemers willen vierdaagse werkweek met langere werkdagen
Waarom bedrijfscultuur een strategisch doel moet zijn
HR-professionals kunnen eigen welzijnsambities niet bijbenen
Artificial Intelligence: gaan robots onze banen inpikken?
Leiders besteden maar dertien minuten per dag aan persoonlijke ontwikkeling
Slecht datamanagement kost miljoenen
Pensioenakkoord: voldoende waarborgen op verdere uitwerking
Zorgmedewerkers hebben weinig vertrouwen in actieplan (Ont)Regel de zorg
Vijf vragen die doel-denken veranderen
Alarmerende schaarste op de IT arbeidsmarkt
meer top 10