zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Tesla's ook in Nederland tot 56. 500 euro goedkoper

 

7 maart 2019 - Tesla heeft zijn modellen sensationeel in prijs verlaagd. We dachten eerst nog even dat deze prijsverlagingen alleen voor de Verenigde Staten golden, maar ook in Nederland worden Tesla's fors goedkoper. De duurste Tesla Model X gaat zelfs 56.500 euro in prijs omlaag.

Volgens Tesla zijn de sensationele prijsverlagingen het resultaat van wereldwijde bezuinigingen. De belangrijkste besparing wordt gehaald door wereldwijd vrijwel alle dealervestigingen te sluiten en auto's alleen nog via internet te verkopen.Prijsverlaging instapmodellen valt tegenWie hoopte dat de goedkoopste Tesla, de Model 3, nu net zo bereikbaar zou worden als pakweg een Hyundai Kona Electric of Renault Zoe, moeten we teleurstellen. Weliswaar wordt de huidige instap-Model 3 ook 3200 euro goedkoper, maar daarmee bereikt de prijsverlaging lang niet het sensationele niveau als bij de dikste versies van de Model S en Model X. Hetzelfde geldt overigens voor de voordeligste versie van de Model S. Die kost vanaf vandaag 86.000 euro, in plaats van 89.100 euro. Bij de standaardversie van de Model X hakt de prijsverlaging er een stuk steviger in: die gaat van 116.800 naar 94.800, een korting van 22.000 euro.

Gevolgen restwaardeVoor de nieuwkoper is dat natuurlijk goed nieuws, maar wie eergisteren een nieuwe Tesla voor de oude prijs heeft aangeschaft, is minder blij. Nu zijn er misschien mensen die zeggen: "Als je gisteren voor 5 euro een pak koffie bij de Jumbo hebt gekocht, dan ga je toch ook niet terug omdat-ie vandaag in de aanbieding gaat voor 3,95?" Inderdaad zijn prijsverlagingen bij alle consumentenartikelen all in the game, maar bij Tesla zijn ze in sommige gevallen wel érg heftig. En daar blijft het niet bij, want met deze prijsdalingen gaat de restwaarde natuurlijk ook stevig omlaag. In China zijn Tesla-eigenaren zelfs al de straat op gegaan om hun ongenoegen kenbaar te maken.

Tegemoetkoming boze Tesla-rijdersTesla probeert boze Tesla-rijders die hun auto nog maar net hebben te sussen. Dat doet het bedrijf met een korting van 50 procent op de installatie van autonome technologie. Althans, als hun auto die technologie nog niet heeft. Zo ja, dan is het ook voor hen helaas, pindakaas.

Nieuwe Tesla-prijzen* op een rijtje: Model 3 Long Range: 55.600 euro (-3200 euro)Model 3 Performance: 66.600 euro (-3100 euro)Model S Standard Range: 86.000 euro (-3100 euro)Model S Long Range: 90.000 euro (-22.300 euro)Model S Ludicrous Performance: 98.300 euro (-51.700 euro)Model X Long Range: 94.800 euro (-22.000 euro)Model X Ludicrous Performance: 102.700 euro (-56.500 euro)

* excl. afleveringskosten (1020 euro)

Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Na foto's en video's, nu een leerparty: Bentley Flying Spur voert spanning op
  Volkswagen Polo en Golf TGI met derde aardgastank voor grotere actieradius
  Mazda CX-30 krijgt prijskaartje
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
Leer in 2 dagen ontspannen en overtuigend te presenteren
Spreekangst wordt ontrafeld en geëlimineerd. Ruim 14.000 professionals volgden eerder de 'Sneltraining ‘Spreken in het openbaar’ van Pieter Frijters. Rebels, open en ‘out of the box’. Kijk op Spreek.nl of bel 0182 631 232.
Lees verder
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
Is uw volgende zakelijke leaseauto een Tesla?
reacties
Tesla wil meer geld ophalen (1) 
Generatie Z is het meest productief op een druk kantoor (1) 
Record aan kwetsbaarheden zorgt voor meer innovatie in cybersecurity (1) 
HR heeft nauwelijks invloed op de scholingsintentie van medewerkers (1) 
Werknemer neemt vrij voor ziek huisdier (1) 
Werven van nieuwe medewerker kost meer dan 4. 000 euro per persoon (1) 
Krapte arbeidsmarkt neemt verder toe (2) 
top10
Tja, je kunt natuurlijk alles wel relativeren!
Slecht functionerende collega’s grootste stoorzender op het werk
HR heeft nauwelijks invloed op de scholingsintentie van medewerkers
Generatie Z is het meest productief op een druk kantoor
Tempo Team, KPN en Pathé genomineerd voor Email Awards 2019
In Nederland solliciteren vooral flexibele, leergierige en nauwkeurige mensen
60’ers vaker inkomen, minder vaak uitkering of pensioen
Rijksoverheid heeft informatiebeveiliging en IT-beheer nog niet op orde
Aandachtspunten bij het ontwikkelen van visie
Helft Nederlanders kan op vakantie werk niet loslaten
meer top 10